** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::06.01.2018

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    6 січень 2018 року

Пошук в новинах   

релігія

Пастирське Різдвяне послання
Пастирське Різдвяне послання

Пастирське Різдвяне послання
до священиків, монахів, монахинь, вірних

Сокальсько-Жовківської єпархії і всіх людей доброї волі

Різдво 2017 – 2018

Бог живить нас від землі і від неба своїми дарами і велить нам між собою жити в любові, щоб в цьому відкрилось і наповнилось наше життя.


Життям вся сповнена Вселенна,

А на землі? – Земля жива!

Такі, як Бог, живуть тут люди

І живить їх жива земля.

 

Христос Рождається!

                                                                                                                                                                                        Славімо Його!

Господь Бог, Творець Всесвіту, у своєму Провидінні передбачив свою любов на землі і обіцяв її перед лицем всієї Вселеної людям. Отже, серед вічності в Божому Провидінні має місце земля і всі сотворіння земні, а також людина, створена на образ Божий. Господь Бог зволив дати людині життя і творчий дар, щоб вона у Божій волі управляла в цьому світі. Це дає їй можливість відкривати задум Божий та розвивати в собі дар життя, і, як наслідок, благодарити Бога і славити Його за те, що Він так премудро сотворив світ і дав у ньому нам жити.


"В одну мить цим знехтувати,
Що Божа воля є життя.
Це перші люди так вчинили
Відтак покривджена земля."

Цей досконалий вимір світу людина втратила через лестощі, знехтувавши Божою волею, і світ в людині інакше сприйматися розпочав. Через втрату згоди з Божою волею розпочалися терпіння - людина втрачає Бога, але Бог не втрачає людину.


"Бог цю кривду відчуває
Він у Різдві до нас прийшов.
І все що людський рід наш втратив,
Щоби в Різдві це віднайшов."

Сьогодні Бог прийшов до людини, Він сьогодні народився в нашому світі і забажав жити з нами. Бог захотів знову увійти в наше життя і не тільки жити з нами, як ми між собою, але глибоко відновити себе у нашому єстві. Тобто, щоб ми жили з Ним, молилися з Ним, мріяли з Ним і з Ним сприймали цей світ і виклики життя без спротиву Божій волі, але також ще і в мирі з Божою волею.


"В Різдві сприймаймо" з нами Бог"
І не знехтуймо як бувало.
Все і всіх це Бог нам дав
І ми з любов`ю, щоб сприймали."

Це так прекрасно довіритись Божій волі, не так як наші прародичі, що забажали небажаного в Божій волі, але так як Пресвята Богородиця: «Хай буде воля Твоя».

"Так Богородиця сприймає
І ні одним з нас не нехтує.
Ми теж Її таке скажім
Нехай Вселенна вся відчує."

Довіритись Богові перші прародичі з недоречної цікавості не змогли, але не випадало в Божій волі так дальше нам жити. Господь поновлює наше довір’я до себе. Він, Бог, сходить на землю, родиться з жінки, Діви Марії, стає одним з нас, обожествлює наше життя, посилає в нього Добру Новину, що людина, яка відвернулася від Бога, тепер має неодмінний доказ Його любові до нас; що Бог не відвернувся від своєї любові, але любов’ю спасає її, народжується, входить в життя людини і намагається викликати довір’я до себе, зберігаючи вільну волю людини, яку Він їй дав.

Ісус Христос, що народився на землі і жив як людина серед людей, вказує нам на божественність нашого життя. Бог з нами в радощах і смутках, терпіннях і успіхах, Він з нами і в нас, в видимий і невидимий спосіб. Він нас бачить, чує, розуміє і кожного з нас сприймає. Така віра дає нам глибоко в душі виражати наші життєві інтереси і поручатись Йому. І так як Він нам каже: «…усе, що ви зробили одному з моїх братів найменших – ви мені зробили» (Мт. 25: 41).

"Не полишив нас Бог у світі
Лишень ще більше полюбив.
Він народився жити з нами,
Щоб один одного любив."

Від Різдва і в Різдві починається і входить в наше життя віра, що так як ми між собою хочемо, щоб заіснувало добро, так Бог до нас сторицею іде нам на поміч і на нашу радість і щастя. В Різдві вчімось спілкуватися між собою і всім оточуючим світом, який Бог сотворив, бо все сотворив Бог для людини і ми до всього маємо ставитися, як до такого, що має відношення до життя людини. В першій мірі нам усім треба покаятися, бо ми не з любов’ю жили в цьому світі і щоб надолужити Богові і направити наш стан життя, нам треба відновити наші відносини з Богом, світом і людьми. Нам треба ввійти в церковні відносини, в відносини спільноти братів і сестер, в відносини християнської родини, сім’ї, парафії, ввійти в сферу нашого оточуючого світу з любов’ю і явитись перед Богом як такими, що потребуємо прощення і великої Божої милости на наші старання про життя у Божій ласці. Тільки такий образ людини дає усім запоруку Божої ласки на всі виклики життя; тільки тоді, коли ми по-божому сприйматимемо світ і людину, тільки тоді Бог буде в нас діяти на добро і для життя.

У світлі Різдва закликаю всіх до примирення для життя в любові, бо до нас прийшов Бог, як Дитя народився і живе серед нас. Задля Бога, який живе на землі серед нас, будьмо братами і сестрами, будьмо ближніми, щоб ми між собою вітали Христа-Бога, який приніс для нас мир, радість, любов і весь життєвий достаток. Задля миру на нашій землі жиймо в мирі глибоко в серці з усім оточуючим світом, молімося про це для інших і молитва в Божій ласці нас усіх поєднає миром нам на радість. В цій радості вітаю усіх благодаттю Христа, який приніс нам примирення з собою, з Богом і між нами і в цьому мирі бажаємо усім радісних, натхнених, звершених днів. Хай радість Різдва воплотиться в душі кожного для життя з Богом і з усіма нами.

Благословення Всемогутнього Бога + Отця
і + Сина і + Святого Духа хай буде з усіма нами. Амінь


Христос Рождається!                                                             Славімо Його!
                                                                                             †Михаїл Колтун 
                                                                   єпископ Сокальсько-Жовківський
Дано: м. Жовква, Єпархіальне Управління Сокальсько-Жовківської єпархії,
День св. ап. Андрія, 13 грудня 2017 р. Б.

^

Сокальсько-Жовківська єпархія
Прес-служба

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
03:46, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567