** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::05.07.2011

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    5 липень 2011 року

Пошук в новинах   

економіка

Пресвятая Богородице, спаси нас...

проща до Зарваниці
проща до Зарваниці


Ніщо так не додає людині сили у житті, як її віра. Мабуть у кожного траплялись життєві перехрестя, коли треба було зробити правильний вибір. Або заходили «в нікуди», коли, здавалося, що попереду лиш пропасть, але завше рятувала щира молитва. Любов до Бога і сильна віра допомагає кожному християнину впевнено іти своєю стежиною.





проща до Зарваниці
проща до Зарваниці
Кожен, хто сповідує такі думки, днями мали можливість відвідати святі місця у с. Зарваниця, де відбулася проща. Поїздку із м.Сокаля організувала інспектор кредитної спілки «Вигода» Жанна Журавінська. Супроводжував групу паломників священик собору св. ап. Петра і Павла Андрій Дутчак. Дорогою прочани засилали молитви до Небесного Отця та св. Богородиці. Отець Андрій повідав історію забудови архітектурного духовного комплексу у с. Зарваниця, домінантою якого є собор Зарваницької Матері Божої та дзвінниця.


проща до Зарваниці
проща до Зарваниці
Божественна літургія, сповідь та святе Причастя, молитви на спорудженій Хресній дорозі та біля чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої—все залишиться в душі кожного до наступної поїздки. А перед очима—величний собор Зарваницької Матері Божої, де вдалося поєднати можливості сучасних архітектурних форм із традиціями давньої української архітектури.



проща до Зарваниці
проща до Зарваниці
Завдяки кредитній спілці «Вигода» та о. Андрію Дутчаку, сокальці мали можливість на якусь мить залишити всі земні проблеми і, молячи пресвятую Богородицю про заступництво, піднести свої серця до Всевишнього.


                                      Руслана Антонюк



^

Жанна Журавінська
кредитний інспектор КС "Вигода"

суспільство



У Великих Мостах відбувся поетичний вечір. 3 липня, у місті Великі Мости, завдяки двом поетесам Галині Микулі та Марічці Юськів, за підтримки ВО «Свобода», успішно відбувся культурний захід покликаний підтримати людей, для яких поезія це невід`ємна частинка їхнього життя. Поетичний вечір відбувся у затишному приміщенні міської бібліотеки, де вдалось запросити повний зал любителів поезії.



Серед запрошених своєю присутністю потішили Великомостівчан відомі письменники та поетеси, як місцеві так і зі Львова, Сокаля, а саме: Богдан Гордасевич, Любов Бенедишин, Ольга Шкробайло, Роман Вільчик, Галина Осіпова, Марта Глюз, Володимир Олейніков,Ольга Руда, Оксана Карпевич, Галина Микула, Марія Юськів. На вечері лунали гуморески, філософська поезія, вірші про кохання та на релігійну тематику.



Приємно відмітити, що також на цьому заході глядачі мали змогу насолодитися поезією на патріотичну тематику, про любов до України. На завершення заходу, отець Володимир Юськів (парох церкви Пресвятої Богородиці УГКЦ) подякував гостям та глядачам за присутнісь, та наголосив на важливості організації таких заходів, - «ми повинні деколи залишати ту буденність, яка поглинає нас та йти на такі вечори, для усвідомлення, що маємо дбати та розвивати не лише матеріальне благополуччя, але ще і свій духовний та культурний розвиток», - зазначив отець Володимир.

^

Ігор Петренко
Голова Сокальського осередку ЛОГО «Разом»

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
15:50, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567