** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::05.05.2017

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    5 травень 2017 року

Пошук в новинах   

влада

Сім’ям загиблих шахтарів виділять матеріальну допомогу
Сім’ям загиблих шахтарів виділять матеріальну допомогу

Сім’ям загиблих шахтарів виділять матеріальну допомогу

5 травня перший заступник голови Сокальської райдержадміністрації Ірина Задолинна провела нараду щодо вивчення потреб сімей шахтарів, які загинули під час аварії на шахті «Степова». У нараді взяли участь представники ДП «Львіввугілля», шахти «Степова», управління соціального захисту населення РДА. В Сокальському районі проживає 3 сім’ї загиблих шахтарів. Було досягнуто домовленості про те, що шахта «Степова» виплатить кожній з цих сімей по 25 тис. гривень матеріальної допомоги.

^

РДА
Сокальська РДА

влада

В Сокалі урочисто відкрили Міжнародний турнір з футболу
В Сокалі урочисто відкрили Міжнародний турнір з футболу

В Сокалі урочисто відкрили Міжнародний турнір з футболу

5 травня на сокальському стадіоні «Сокіл» відбулося урочисте відкриття Міжнародного турніру з футболу серед юнаків на призи чемпіона СРСР 1983 року, майстра спорту Андрія Ділая. В турнірі, який проходитиме 5-7 травня, беруть участь команди з Дніпра, Львова, Ужгорода, Бреста (Білорусь), гміни Говоров Остроленського повіту (Польща) та Сокаля. Спортсменів привітали перший заступник голови Сокальської райдержадміністрації Ірина Задолинна, народний депутат України Михайло Бондар, Сокальський міський голова Вадим Кондратюк, чемпіон СРСР 1983 року, майстер спорту Андрій Ділай.

^

РДА
Сокальська РДА

економіка

Cходження учнівської молоді Львівщини на гору Маківка,присвячене 80 – річчю від дня народження В`ячеслава Чорновола
Cходження учнівської молоді Львівщини на гору Маківка,присвячене 80 – річчю від дня народження В`ячеслава Чорновола

Cходження учнівської молоді Львівщини на гору Маківка,присвячене 80 – річчю від дня народження В`ячеслава Чорновола

28 – 30 квітня відбулося обласне сходження учнівської молоді Львівщини на гору Маківка, присвячене 80 – річчю від дня народження В`ячеслава Чорновола, в якому взяли участь 24 команди з різних районів і об`єднаних територіальних громад Львівської області.

Учасниками сходження була і команда Сокальського району, до складу якої ввійшли учні Сокальської СШ І – ІІІ ступенів № 3 Сергій Котик і Ярослав Шукатка, учениця Сокальського НВК «ЗШ І – ІІІ ст. № 4 – ліцей» Руслана Василяшко, учні Сокальської ЗШ І – ІІІ ст. № 5 Лілія Волкова, Тетяна Рибка, Петро Собчук, Володимир

Шостак і учениця Забузької ЗШ І – ІІІ ст. Надія Криштоф. Очолювали команду керівник краєзнавчого гуртка Сокальського БДЮТ Олег Черешневський і вчитель фізкультури Перетіцької  ЗШ І – ІІІ ст.  Богдан Марущак. Юні представники Сокальщини вибороли 2 місце  в обласному конкурсі «Кращі знавці життя та діяльності В`ячеслава Чорновола», за що були нагороджені дипломом.

^

Відділ освіти сокальської РДА

освіта

ВЧИТЕЛЬ БІОЛОГІЇ В П’ЯТІРЦІ НАЙКРАЩИХ ПЕДАГОГІВ КРАЇНИ
ВЧИТЕЛЬ БІОЛОГІЇ В П’ЯТІРЦІ НАЙКРАЩИХ ПЕДАГОГІВ КРАЇНИ

ВЧИТЕЛЬ БІОЛОГІЇ В П’ЯТІРЦІ НАЙКРАЩИХ ПЕДАГОГІВ КРАЇНИ

З 21 по 28 квітня 2017 року на базі КВНЗ «Вінницька академія непевної освіти» відбувся  ІІІ (заключний) етап всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2017» в номінації «Біологія». Протягом тижня 25 учасників у кожній з номінацій, а це – педагоги загальноосвітніх навчальних закладів з усіх областей України, проходили  тестування з фахової майстерності, демонстрували  володіння інформаційними технологіями, провели  майстер-класи, презентували  власні навчальні проекти. Уперше в історії конкурсу педагоги-фіналісти проводили  експертизу підручників.                             

«Конкурс «Учитель року» – це не тільки фахове випробування для кращих педагогів України, але й частина нової освітньої політики, яка визначає провідну роль педагога у суспільстві, – такими словами привітала учасників заключного туру Міністр освіти і науки Лілія Гриневич. «Саме ви, активні, готові до навчання впродовж життя, простійного професійного зростання, є каталізатором змін в українській освіті та українському суспільстві в цілому», – йшлося у привітанні. Родзинкою свята, зокрема, у Вінниці стало виголошення етичного кодексу учасників всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2017».     Він ґрунтується на нормах загальнолюдської моралі та педагогічної етики, а толерантність, взаємоповага, доброзичливість та професійність є головними орієнтирами конкурсних випробувань. Серед учасників фінального етапу не було  людей випадкових. Усі вони – переможці попередніх – районних та обласних – етапів змагань. Для кожного фіналіста школа – це життя, а вчительський талант – це, насамперед, покликання і невтомна праця. У фінал вийшло 12 учасників з Вінницької, Волинської, Донецької, Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Чернівецької, Харківської областей та  міста Київ. У числі фіналістів була вчитель біології Сокальщини,  Наталія Романівна Гладиш – вчитель вищої категорії, вчитель-методист Волицької ЗШ І-ІІІ ступенів, яка успішно пройшла всі випробування, показала високу фахову майстерність, володіння сучасними педагогічними технологіями і в підсумку посіла почесне 4 місце. Також в протоколі конкурсу зазначено, що Наталія Романівна одержала звання «Кращий сільський вчитель України». Щиро вітаємо талановитого педагога із значним успіхом та зичимо міцного здоров’я, творчого неспокою та всього самого найкращого! Отож,  наш соколиний край багатий на талановитих Учителів, якими пишається вся наша країна.

^

Відділ освіти сокальської РДА

спорт

Команда Сокальської школи №3 представлятимуть Львівщину на Всеукраїнських змаганнях «Олімпійське лелеченя»
Команда Сокальської школи №3 представлятимуть Львівщину на Всеукраїнських змаганнях «Олімпійське лелеченя»

Команда Сокальської школи №3 представлятимуть Львівщину на Всеукраїнських змаганнях «Олімпійське лелеченя»

27 квітня відбулися обласні змагання шкільних команд у рамках проекту «Олімпійське лелеченя». Змагалися 30 шкільних команд (сформованих із учнів віком 12-14 років), які стали переможцями на рівні районів або міст обласного підпорядкування Львівщини. Ці колективи виборювали право захищати честь шкільного спорту Львівщини на Всеукраїнському фіналі, який буде проходити у Конча-Заспі.

Під час відкриття обласного фіналу програми «Олімпійське Лелеченя» голова відділення Національного Олімпійського Комітету України у Львівській області Юрій Турянський побажав учасникам змагань подальших успіхів у спорті та у навчанні. У церемонії відкриття брали участь начальник управління фізичної культури і спорту Львівської облдержадміністрації Юрій Майборода і начальник Львівського відділення комітету фізичного виховання і спорту Міністерства Освіти України Анатолій Ігнатович. До учасників обласного фіналу проекту «Олімпійське Лелеченя» з напутнім словом також звернулися видатні спортсмени Львівщини: майстер спорту міжнародного класу з художньої гімнастики, фіналістка Олімпійських ігор в Пекіні Віра Передерій; майстер спорту міжнародного класу з дзюдо, учасник Олімпійських Ігор 2012-го року Сергій Дребот і майстер спорту з важкої атлетики, учасник Олімпіади в Ріо Володимир Гоза.

Для визначення найсильнішої шкільної збірної організатори запропонували учасниками Львівського обласного відбірного етапу три випробування: «Олімпійська естафета»  «Олімпійська вікторина». Після інтелектуального змагання учасники турніру знову мірялися силами у фізичних випробуваннях. Вирішальним етапом був командний стрибок у довжину.

За підсумками переможцями Львівського обласного етапу Всеукраїнського спортивно- масового заходу «Олімпійське лелеченя» стали: 1 місце: Сокальська ЗШ І-ІІІ ст. №3. 2 місце: Червоноградська гімназія. 3 місце: Жидачівський НВК. Відтак, право відстоювати честь Львівщини на Всеукраїнському фіналі, який буде проходити у Конча-Заспі, вибороли дівчата і хлопці з Сокальської школи №3.

^

радіо Сокаль

служба інформації
ТРК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
15:40, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567