** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::04.07.2016

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    4 липень 2016 року

Пошук в новинах   

політика

Сокальщину відвідали народні депутати України з міжфракційного депутатського об’єднання «Єврооптимісти»
Сокальщину відвідали народні депутати України з міжфракційного депутатського об’єднання «Єврооптимісти»

Сокальщину відвідали народні депутати України з міжфракційного депутатського об’єднання «Єврооптимісти»

В Сокалі в межах відвідування Львівської області побували народні депутати України з міжфракційного депутатського об’єднання «Єврооптимісти». Це – Оксана Юринець, Леонід Ємець та Олександр Черненко, поряд із ними на Сокальщину приїхав і І-й заступник голови ЛОДА Ростислав Замлинський. Ініціатива візиту належить Західноукраїнському представництву Міжнародного Фонду «Відродження» та ГО «Лабораторія законодавчих ініціатив».

Мета -  привернути увагу до проблем Львівщини, які потребують вирішення на загальнонаціональному рівні. Основні питання – особливості децентралізації, екологічна безпека, ресоціалізація ветеранів АТО.

Делегація з парламентарів зустрілась із очільниками районної влади, місцевого самоврядування, депутатами різного рівня, представниками громадських організацій та пресою Сокальського району та Червонограда. На зустріч також були і демобілізовані бійці, які брали участь в військових діях в зоні АТО, а також родина зниклого на Сході України офіцера.

Не дивлячись на понад годинне спізнення присутнім вдалось вказати на проблеми, які на їх думку турбує Сокальщину. Мова йшла про розвиток прикордонної інфраструктури, зокрема в межах вже діючого міжнародного пункту пропуску "Угринів-Долгобичув", перспектив відкриття нового в районі Белза, використання кредиту в 100 млн Євро, які Польща виділила, зокрема і на побудову доріг в районах близько власних кордонів. Це так би мовити, проблеми, що ними б і мали перейматись нардепи з огляду на свій «єврооптимізм».

Крім того, учасники зустрічі торкнулись питання реалізації на наших теренах адміністративно-територіальної реформи, тобто децентралізації влади. Йшлося про певне гальмування створення об’єднаних громад, небажання влади дозволити громадам самим обрати шлях для такого об’єднання.

Аграрії Сокальщини висловили стурбованість ситуацією в Україні із тваринництвом. Тут потрібно, аби держава повернулась обличчям до проблем в галузі, зокрема на питаннях оподаткування і земельних відносин.

Крім того, присутні на зустрічі активісти закликали парламентарів «Єврооптимістів» допомогти із питанням розв’язання екологічних проблем, пов’язаних, зокрема, із діяльністю шахт і горінням терикону центральної збагачувальної фабрики поблизу села Городище. Не могли обійти учасники засідання і питання доріг.

Мова не лише про залучення кредитних, але коштів з державного бюджету – на шляхи, які потребують на Сокальщині значних капіталовкладень. Були також озвучені проблеми соціального забезпечення та підтримки учасників бойових дій в зоні АТО, виділення їм земельних ділянок та житла, присвоєння статусу та реалізація прав в цілому.

Народні депутати з міжфракційного об’єднання «Європооптимісти» пообіцяли розібратись із певними законодавчими колізіями, з якими стикаються демобілізовані, разом з тим і сім’я офіцера із Сокальського району, що пропав безвісти на Луганщині, а також із низкою озвучених на зустрічі проблем.

^

Радіо Сокаль

служба інформації
ТРК "Сокаль"

культура

В Сокалі відбувся концерт Волинського народного хору
В Сокалі відбувся концерт Волинського народного хору

В Сокалі відбувся концерт Волинського народного хору

3 липня відбувся концерт державного академічного Волинського народного хору у Сокальському районному народному домі. Учасники хору заполонили глядачів незрівнянним вокальним мистецтвом та народною хореографією, подарували їм естетично-мистецьку насолоду.

На сокальській сцені волиняни продемонстрували високу виконавську майстерність, патріотизм, професіоналізм, доторкнулись до серця глядача з вірою у краще майбутнє Української Держави.

Серце радіє від того, що такий професійний колектив, який відомий у всіх куточках України і далеко за її межами, відвідав нашу Сокальщину, закохавши у себе та українську пісню усіх присутніх в залі глядачів.

Сокальчани, котрі прийшли на концерт, доторкнулись душею до Вселенського і сокровенного. Знамениті пісні у виконанні хору були то протяжними, зворушливо хвилюючими, то стрімкими, мов гірська ріка. Колектив, яким керує Вірста Василь Степанович, дбайливо оберігає і дарує глядачам тепло, широчінь, пісенність України.

Яскраве дійство, представлене на сцені артистами державного академічного Волинського народного хору, допомагає нам, глядачам, наблизитися до пісенної криниці людської мудрості й життєлюбства. Адже мистецтво - це наша краса, наша сила і наша зброя.

Слава Україні!

^

Відділ культури
Сокальської РДА

суспільство

До уваги аграріїв!
До уваги аграріїв!

До уваги аграріїв!

Відділ агропромислового розвитку Сокальської РДА повідомляє, що конкурсна комісія департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА з надання фінансової підтримки суб’єктам господарювання, фізичним особам, які здійснюють діяльність в галузі агропромислового комплексу, розпочинає прийом документів для відбору виконавців заходів Комплексної програми підтримки та розвитку агропромислового виробництва Львівської області у 2016 році.

У 2016 році на фінансову підтримку аграріїв Львівщини з обласного бюджету виділено 11,0 млн. грн.

Розпорядженням голови Львівської облдержадміністрації №423 від 24.06.2016 року затверджено Порядок використання коштів обласного бюджету. Зокрема фінансова підтримка надаватиметься за наступними напрямами:

1.Часткова компенсація суб`єктам господарювання відсотків за кредитами, залученими у банківських установах, кредитних спілках у національній валюті.

2.Надання суб’єктам господарювання, особистим селянським господарствам пільгових кредитів на реалізацію бізнес-планів в галузі АПК.

3.Дотації на заходи із збереження та відтворення родючості ґрунтів, а саме:

- для освоєння земель під садівництво, ягідництво, після проведення агрохімічного обстеження земельних ділянок в розмірі до 100 грн на один га;

- для розкислення ґрунтів (вапнування) шляхом внесення вапнякових меліорантів в розмірі до 500 грн на один га;

- для збагачення ґрунтів біологічним азотом, після використання інокулянтів азотфіксуючих мікроорганізмів в розмірі 160 грн. на 1 га;

- для сидерації ґрунтів після проведення посівів сидеральних культур в розмірі до 350 грн на один га.

^

РДА
Сокальська РДА

суспільство

Зустріч очільника Сокальського відділення Червоноградської ОДПІ з керівниками органів місцевого самоврядування
Зустріч очільника Сокальського відділення Червоноградської ОДПІ з керівниками органів місцевого самоврядування

Зустріч очільника Сокальського відділення Червоноградської ОДПІ з керівниками органів місцевого самоврядування

Нещодавно в приміщенні Сокальського відділення Червоноградської ОДПІ Головного управління ДФС у Львівській області начальник відділення Наталія Ярославівна Жолудєва зустрілася з керівниками органів місцевого самоврядування Сокальщини. Під час зустрічі розглядалося питання наповнення місцевих бюджетів за рахунок сплати фізичними особами майнових податків, зокрема земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки а також надходження податку на доходи фізичних осіб, утому числі за рахунок детінізації заробітної плати.

Наталія Жолудєва наголосила, що цього року громадяни масово сплачуватимуть податок за нежитлову нерухомість вперше. Тому місцеві ради повинні роз’яснювати своїм мешканцям, що цьогоріч громадяни сплачують податок на нерухомість за минулий рік за ставками, які затвердили місцеві ради на 2015 рік. Особливу увагу потрібно звертати громадянам на кінцевий термін сплати податку на землю та податку на нерухомість – 29 серпня цього року, адже у разі несвоєчасної сплати нараховується штрафна санкція та пеня.

Також Наталія Жолудєва розповіла присутнім про правила оподаткування податком на доходи фізичних осіб та військовим збором доходу, отриманого фізичною особою від надання в оренду земельного паю юридичній особі.

Серед резервів наповнення бюджетів Наталія Жолудєва назвала легалізацію робочих місць суб’єктами господарювання, однак щоб вирішити проблему тіньової зайнятості в районі, необхідно об’єднатися усім учасникам бюджетного процесу, а керівники органів місцевого самоврядування, як господарі на своїй території, повинні в першу чергу бути зацікавлені в подоланні практики виплати заробітної плати у «конвертах».

Насамкінець очільник Сокальського відділення Червоноградськогої ОДПІ надала ґрунтовні відповіді на запитання присутніх.

^

ОДПІ
Сокальська ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
10:44, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567