** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::03.08.2016

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    3 серпень 2016 року

Пошук в новинах   

влада

В райдержадміністрації відбувся семінар з питань державних закупівель
В райдержадміністрації відбувся семінар з питань державних закупівель

В райдержадміністрації відбувся семінар з питань державних закупівель

3 серпня в Сокальській райдержадміністрації, за сприянням Львівської ОДА, відбувся навчальний семінар на тему «Організація процедур закупівель в електронній системі «Prozorro». Семінар проводив начальник відділу тендерної політики департаменту економічної політики Львівської ОДА Тарас Ситник. У ньому взяли участь представники, відповідальні за здійснення електронних закупівель структурних підрозділів РДА, сільських, міських та селищної рад, надавачі послуг та виконавці робіт. Мета заходу – надати можливість представникам державних органів, підприємств, громадських організацій, місцевим товаровиробникам, надавачам послуг та виконавцям робіт ознайомитися зі змінами законодавства у сфері закупівель, отримати відповіді на актуальні питання щодо застосування Закону України «Про публічні закупівлі», який вступив в дію з 1 серпня 2016 року.

^

РДА
Сокальська РДА

влада

Засідала робоча група
Засідала робоча група

Засідала робоча група

3 серпня перший заступник голови Сокальської райдержадміністрації Ірина Задолинна провела засідання районної робочої групи з опрацювання звернень учасників антитерористичної операції та визначення критеріїв і механізмів виділення земельних ділянок. Члени робочої групи узагальнили інформацію про подані звернення учасників АТО на виділення земельних ділянок. Також було вирішено: розглянути на наступному засіданні робочої групи питання щодо забезпечення учасника АТО П.Підгайного земельними ділянками під житлове будівництво та під ведення сільськогосподарської діяльності у с.Добрячин; відділу містобудування та архітектури РДА надати генеральні плани, де передбачено квартали житлової забудови; райвійськкомату підготувати інформацію про кількість демобілізованих учасників АТО у розрізі місцевих рад.

^

РДА
Сокальська РДА

суспільство

Рятувальники закликають громадян не спалювати суху траву
Рятувальники закликають громадян не спалювати суху траву

Рятувальники закликають громадян не спалювати суху траву

За останні дні липня на території Сокальського району виникло 6 пожеж в екосистемах. Зокрема, за даними Сокальського районного сектора ГУ Державної служби із надзвичайних ситуацій, горіли 11 гектарів сухої трави в Белзі, 3 гектари трави і гектар торфу в селі Жужеляни, на площі 500 кв. м. горіли залишки сухої трави в Острові та на площі 300 кв.м. – в селі Городище. За даними Державної екологічної інспекції у Львівській області в липня було зафіксовано 181 пожежа в екосистемах. До адміністративної відповідальності за фактом спалювання сухої рослинності притягнуто 82 особи, на яких накладено штрафи.

Непоодинокими стають випадки, коли під час спалювання стерні, неконтрольований вогонь перекидається на житлові будинки, господарчі будівлі та забирає життя. Незважаючи на постійні застереження рятувальників щодо небезпеки, яку несе в собі спалювання сухої рослинності та сміття, деякі громадяни продовжують активно спалювати рештки сухої рослинності на городах, присадибних ділянках, відкритих територіях населених пунктів, спричиняючи шкоду і навколишньому середовищу.

Отже, в зв’язку з настанням сухої та спекотної погоди, для запобігання виникненню пожеж Сокальський районний сектор ГУ Державної служби із надзвичайних ситуацій закликає громадян дотримуватись правил поведінки у пожежонебезпечний період. З метою уникнення лиха, рекомендується тимчасово заборонити відвідування лісів населенням на транспортних засобах на період високої пожежної небезпеки. Відпочиваючи на природі, подбайте про те, щоб ваш відпочинок був максимально безпечним як для вас, оточуючих, так і для навколишнього середовища.  Важливо не допускати спалювання сухої рослинності, стерні, адже саме з цієї причини полум`я вогню нерідко перекидається на лісові насадження і може призвести до лісових пожеж та досягнути рівня надзвичайної ситуації. В разі виникнення пожежі необхідно негайно повідомляти про це лісогосподарські підприємства, територіальні підрозділи МНС України, місцеві органи влади.

Питання можливості спалювання опалого листя та сухої трави врегульовані в чинному законодавстві України. Недотримання норм пожежної безпеки передбачає адміністративну та кримінальну відповідальність

^

Радіо Сокаль

служба інформації
ТРК "Сокаль"

спорт

Сокальщина долучається до проведення 31 Олімпійських ігор
Сокальщина долучається до проведення 31 Олімпійських ігор

Сокальщина долучається до проведення 31 Олімпійських ігор

У п’ятницю, 5 серпня, о 13.15 в Сокалі, на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку з нагоди відкриття 31 літніх олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро, відбудеться урочиста церемонія підняття Державного прапора України та прапора Національного Олімпійського комітету України. На церемонію запрошуються спортовці району та всі бажаючи.

Такий захід проводиться вперше, його ініціатором виступає відділ молоді та спорту СРДА. Майорітимуть два прапори впродовж усієї олімпіади, з 5 по 21 серпня.

^

Радіо Сокаль

служба інформації
ТРК "Сокаль"

Відео від "Сокаль і Сокальщини"

Еко-фестиваль. м.Сокаль 2016

У м. Сокаль 23 липня відбувся «Еко-фестиваль», метою проведення якого є привернення уваги мешканців Львівщини до екологічних проблем регіону.

http://www.sokal.lviv.ua/novyny-new__4444.html

^

Адміністратор
-

Відео від "Сокаль і Сокальщини"

С.Гута відзначило 565-річний ювілей

У неділю, 31 липня, урочисте свято зібрало у родинне коло тих,  хто народився і виріс у с. Гута, приїхав колись, щоб залишитись тут жити, всіх односельців, близьких та друзів,  бажаних гостей.

http://www.sokal.lviv.ua/novyny-new__4454.html

^

Адміністратор
-

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
22:47, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567