** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::03.06.2015

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    3 червень 2015 року

Пошук в новинах   

влада

Олег Кожушко провів засідання Колегії райдержадміністрації

3 червня голова Сокальської райдержадміністрації Олег Кожушко провів засідання Колегії райдержадміністрації. В її ході розглядалися наступні питання: про підсумки роботи територіально-господарського комплексу Сокальського району за І квартал 2015 року; про виконання бюджету Сокальського району за І квартал 2015 року; про стан виконання Указів Президента України від 14.01.2015 року №15/2015 „Про часткову мобілізацію” та від 17.02.2015 року №88/2015 „Про строки проведення чергових призовів, чергові призови громадян України на строкову військову службу та звільнення в запас військовослужбовців у 2015 році”; про стан пасажирських перевезень на території Сокальського району.

Як зазначалося на Колегії, за результатами роботи обсяг реалізованої промислової продукції (робіт, послуг) у відпускних цінах підприємств району за І квартал 2015 року склав 232,9 млн. грн. і зріс до відповідного періоду торік на 0,8% (1,8 млн. грн.). Питома вага обсягу реалізованої продукції району в загальнообласному обсязі реалізації склала 3,4 %.

Галузь сільського господарства в І кварталі 2015 року є прибутковою, одержано 13,1 млн. грн. прибутку, що на 9,1 млн. грн. більше до відповідного періоду минулого року. Рівень рентабельності 57,5 %., що на 30,8 % більше до відповідного періоду минулого року.

За показником залучених інвестицій станом на 1 квітня 2015 року район знаходиться на 7 місці за темпом зростання прямих іноземних інвестицій та на 7 місці їх обсягом.

Протягом січня-березня 2015 року інспекцією мобілізовано коштів до Зведеного бюджету Сокальського району в сумі 48296,1 тис. грн., що на 13731,1 тис. грн. більше відповідного періоду минулого року. Виконання планових завдань, доведених ГУ ДФС у Львівській області, становить 114,9 %, або на 6248,7 тис. грн. більше індикативних показників.

До Державного бюджету за січень-березень 2015 року зібрано 18233,1 тис. грн. податкових платежів, що на 11933,0 тис. грн. більше аналогічного періоду 2014 року

До місцевого бюджету станом на 01.04.2015 забезпечено надходження податків та зборів в сумі 30062,9 тис. грн., що на 1798,1 тис. грн. або на 6,4 %. більше від зібраних податків та зборів за відповідний період попереднього року. Доведені планові завдання виконано на 133,5 %, або на 7541,6 тис. грн. більше.

За даними моніторингу, об’єкти господарського комплексу району, а саме комунальні підприємства, працювали в задовільному режимі, про що свідчать рівень розрахунків за надані послуги та стан оплати заробітної плати працівникам.

Заслухавши та обговоривши питання порядку денного, Колегія прийняла відповідні рішення.

^

РДА
Сокальська РДА

культура

Театральний колектив
Театральний колектив "Метеморфоза"

Перемога театрального колективу «Метаморфози»

В м.Львові до Дня захисту дітей відбувся XII Всеукраїнський фестиваль дитячих та юнацьких театральних колективів "Казка у гаю", що проводиться щорічно в мальовничому Шевченківською гаю. Учасниками фестивалю стали театральні дитячі колективи з різних областей України, які впродовж двох днів презентували свої вистави на різних галявинах музею.

Уже при вході до музею кожен міг стати безпосереднім учасником театралізованого дійства.

Цікавою та різноманітною була програма:

  • перегляд конкурсних вистав,
  • «Галявина розваг» - конкурси, забави з казковими персонажами;
  • «Галявина казкарів» - читання казок та інші цікавинки;
  • «Галявина маленьких майстрів» - майстер-класи з найрізноманітніших народних ремесел;
  • «Плекальня» - для найменших учасників та мам - колискові в українських традиціях плекання дитини.

Приємно відзначити, що на фестивалі Сокальщину представляв театральний колективів «Метаморфози» Сокальської ДШМ ім.в.Матюка, керівник Оксана Яник. Вони презентували на розгляд журі українську народну казку «Солом‘яний бичок». За високе професійне виконання казки колектив здобув Диплом і перемогу в номінації «Найкраща популяризація народної казки». Нагороду за яскраве втілення сценічного образу здобули і юні артисти - дует Діда (Андрій Гнатюк) і Баби (Христина Петринка). Щиро вітаємо юних театралів з перемогою .

Оксана Яник - керівник  колективу
Оксана Яник - керівник колективу
Диплом Переможців фестивалю
Диплом Переможців фестивалю

^

Ольга Пенюк-Водоніс
Сокальська дитяча школа мистецтв ім. В.Матюка

суспільство

Майбутнє країни – у мріях дитини
Майбутнє країни – у мріях дитини
Податківці провели конкурс дитячої творчості «Майбутнє країни – у мріях дитини»

Вже стало доброю традицією у працівників органів Державної фіскальної служби України щороку брати участь у різноманітних заходах з молоддю. Не є виключенням і цей рік розповіла радіо «Сокаль» головний державний інспектор з питань комунікацій Сокальської ОДПІ Головного управління ДФС у Львівській області Надія Мудрак.

Вона повідомила, що вже 15 рік поспіль серед школярів України проводиться конкурс дитячої творчості на податкову тематику, ознайомила з історією виникнення та реформування конкурсу. Цьогоріч він об’єднав у єдиному форматі три напрямки дитячої творчості – художні, літературні твори та комп’ютерну графіку. Дуже активну участь у конкурсі взяли учні Сокальської ЗШ І–ІІІ ступенів №5 молодшої вікової категорії – віком від 9 до 11 років, серед них двоє стали переможцями на районному рівні у різних номінаціях – зазначила Надія Мудрак. При цьому вона також висловила подяку вчителям та батькам за сприяння у формуванні високої податкової культури у підростаючого покоління, привітала переможців з побажаннями здоров’я і нових творчих успіхів та вручила школярам дипломи.

Отож, як зазначила Надія Мудрак конкурс проходив у ІІ вікових групах, а ще отримали нагороди й ті учні шкіл району, які здобули перемогу у конкурсі районного рівня. Зокрема, у першій віковій категорії переможцями стали в номінації «Художні твори» І місце посіла – Софія Борсук, школа №2, вихованка Сокальського будинку дитячої та юнацької творчості; ІІ місце розділили два учасника це Лідія Підкіпняк 5 школа та Михайло Баран з Белзької ЗШ школи та представляв будинок дитячої та юнацької творчості міста Белз; ІІІ місце здобув – Данило Шевченко Сокальська ЗШ №5.

У номінації «Літературні твори» І місце у Оленки Грем - 5 школа; ІІ місце – зайняла Василина Кочайдовська з Глухівського НВК «ЗШ І ступеня – дитячий садок» та ІІІ місце забирає Оксана Крук також зі школа №5.

У номінації «Комп’ютерна графіка» призове І місце отримала – Катнрина Гринюк, ІІ місце в Олега Ляльки вони є учнями знову ж таки Сокальської ЗШ І-ІІІ ст №5. Отож, що стосується учасників конкурсу другої вікової категорії то тут місця розподілились таким чином.

У номінації «Художні твори» І місце зайняла Андріяна Поліха ІІ призове у Галини Сохи обоє дівчаток представляли Мурованський НВК «ЗШ І-ІІІ ст – дитячий садок». У номінації «Літературні твори» то тут І місце здобула – Марта Дубчак Телязька ЗШ І-ІІ ступенів; а ІІ місце виборов Василь Мороз з Угнівської ЗШ І-ІІІ ступенів.

Податківці щиро вітають усіх призерів. Приєднуємося і ми до цих вітань та зичимо усім учням у кого попереду канікули провести їх весело та з користю, а випускникам, котрі ступають на дорогу самостійного життя, бажають успішно пройти зовнішнє незалежне оцінювання, поступити в омріяний ВУЗ та обрати улюблену професію. Незалежно від того, як складеться у кожного професійна кар’єра, сподіваємось на те, що в майбутньому вчорашні школярі стануть гідними патріотами своєї Батьківщини.

^

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

релігія

У Белзі представлено нового протопресвітера
У Белзі представлено нового протопресвітера
У Белзі представлено нового протопресвітера

Доцінюючи важливе значення міта Белза в якому 425-ть років тому єпископи започаткували відновлення єдності Української Церкви з Римським апостольським престолом, 31 травня у храмі перенесення мощей св. Миколая, настоятелю парафії о. Олексію Яворському поручено уряд протопресвітера Белзького деканату.

Преосвященний владика Михаїл Колтун подякував дотеперішньому декану о. Володимиру Юськіву з м. Великі Мости за багаторічне служіння і наголосив, що нове призначення слугуватиме для розвитку даного деканату і єпархії загалом.

Отець Олексій душпастирює у Белзі десять років і має належний досвід для координації парафіяльного життя в межах порученого деканату. На даний час отець-декан займається відновленням храму св. Миколая і за сприянням парафіян та вірян УГКЦ всієї Сокальщини вже укріплено фундаменти давньої святині і поміняно перекриття даху храму.

Звертаючись до присутніх парафіян та гостей, архиєрей зазначив: «Ми щодня бачимо світ навколо, який оживляється Святим Духом. Ми бачимо один одного, але живемо завдяки дії і ласці Святого Духа, який непристанно дає нам животворну силу і наповнює своїми дарами». Відтак архипастир побажав усім: «Щоб могли тим, що Бог дає і відкриває в нашому житті радіти. Всім бажаю, щоб ви раділи не тільки за себе, а за ближнього, за Церкву нашу, за державу і щоб в радості єдналися в вірі та любові». Щодо святкування 425-тої річниці початку передсоборових зустрічей Берестейської унії, владика наголосив: «Дай Бог пережити цю історичну подію життя Церкви так, щоб ми могли докласти своїх старань подібно як наші попередники, завдяки яким ми маємо таку багату духовну спадщину. Так само щоб і ми удостоїлися цієї Божої ласки своїм життям докластися до дії Святого Духа у світі».

По завершенні урочистості архирей відвідав парафію колишнього деканального храму м. Великі Мости, де провів катехизу з дітьми, які готувалися до урочистого Причастя, поділився досвідом капеланського служіння та поспілкувався про життя місцевої Церкви.


 

 

^

Сокальсько-Жовківська єпархія
Прес-служба

спорт

В шаховому клубі ім. Балашова відбувся бліц - турнір з шахів, присвячений Дню міста, в якому взяли участь 12 чоловік з міста Сокаля, сіл Горбкова та Завишня. Ігри проходили за круговою системою з контролем часу 5 хв. на партію кожному учаснику. В результаті напружених поєдинків переможцем турніру став Андрій Салига, друге місце виборов минулорічний чемпіон Ігор Кучерепа, третє місце посів Степан Журовський. Переможці та призери змагань були нагороджені грамотами відділу молоді та спорту. Головний спеціаліст відділу молоді та спорту Сокальської РДА Мар`яна Копейка

^

ФСК "Сокаль"

спорт

1-2 червня на стадіоні «Сокіл» м. Сокаля за ініціативи ДЮСШ «Буг» та за сприяння відділу молоді та спорту Сокальської райдержадміністрації і районної федерації футболу відбувся турнір з футболу серед юнаків 2004 – 2005 р.н. присвячений міжнародному Дню захисту дітей, в якому взяли участь команди ДЮСШ «Буг» м. Сокаль, ФК «Львів», «Волинь» м. Ковель, ДЮСШ міст Луцька, Кам’янки – Бузької, смт. Іваничі, Турійська та ФК «Сокаль». З нагоди цього свята під час урочистого відкриття турніру учасників змагань привітали голова Сокальської районної ради Ігор Дацюк та начальник відділу молоді та спорту Сокальської РДА Андрій Мандрик. Після попередніх ігор в групах до фінальної частини турніру увійшли команди ФК «Львів», ДЮСШ м. Луцька, смт. Турійська та ДЮСШ «Буг» м.Сокаля. Напруженим та цікавим був фінальний поєдинок між юними футболістами Сокаля та Турійська. Основний час гри не виявив переможця, гра закінчилась з рахунком 2 : 2. Післяматчеві пенальті краще виконали юні Сокальчани і перемогли з рахунком 3:2. У другому півфіналі зустрілись команди Львова та Луцька. Тут основним фаворитом були Львів’яни, які і перемогли з рахунком 6 : 0 команду Луцька. Так за ІІІ – ІV місце змагались команди Луцька і Турійська. З рахунком 3 : 1 перемогла команда смт Турійська. А у фіналі зійшлися команди ФК «Львів» та ДЮСШ «Буг» м. Сокаль. Перший гол забили Львів’яни, згодом Сокальчани зрівняли рахунок. І все таки на останніх хвилинах гри команда зі Львова зуміла забити ще два голи, перемігши наших хлопців з рахунком 3 : 1. За підсумками турніру І місце – ФК «Львів», ІІ місце – ДЮСШ «Буг» м. Сокаль (тренер Роман Гайдук) і ІІІ місце – юнаки з Турійська. Команда ФК «Сокаль» (тренер – Сергій Матвєєв), яка змагалась молодшим скальдом, посіла 6 місце. Переможець та призери даного турніру були нагороджені кубками, медалями та грамотами відділу молоді та спорту Сокальської РДА, які вручили заступник голови Сокальської райдержадміністрації Анатолій Василишин та начальник відділу молоді та спорту Сокальської райдержадміністрації Андрій Мандрик. під час турніру були визначені кращі гравці турніру. Ними стали в командах: ДЮСШ «Буг» Сокаль – Устим Звір, ФК «Львів» - Остап Кравець, ФК «Сокаль» - Роман Царінський, м. Луцьк – Володимир Гарбарук, м. Ковель – Микита Тимчук, смт. Турійськ – Владислав Шумак.

^

ФСК "Сокаль"

спорт

ТУРНІР З ПЛЯЖНОГО ВОЛЕЙБОЛУ

2 червня на майданчиках ДЮСШ «Соколяни» відбувся турнір з пляжного волейболу в рамках чемпіонату області, присвячений міжнародному Дню захисту дітей.

В даному турнірі приймали участь три команди ДЮСШ «Соколяни» та три команди з м. Червонограда.

В результаті спекотних ігор місця розподілились наступним чином:

І місце – команда Червоноград – 1;

ІІ місце – команда Сокаль – 1;

ІІІ місце – команда Сокаль – 3;

ІV місце – команда Сокаль – 2;

V місце – команда Червоноград – 2;

VІ місце – команда Червоноград – 3.

ТУРНІР З ПЛЯЖНОГО ВОЛЕЙБОЛУ
ТУРНІР З ПЛЯЖНОГО ВОЛЕЙБОЛУ
ТУРНІР З ПЛЯЖНОГО ВОЛЕЙБОЛУ
ТУРНІР З ПЛЯЖНОГО ВОЛЕЙБОЛУ

 

^

ФСК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
12:13, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567