** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::02.07.2008

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    2 липень 2008 року

Пошук в новинах   

суспільство

Комунальні послуги


НАДІЄМОСЬ НА РОЗУМІННЯ І ПІДТРИМКУ



Фінансово-економічні показники держави залежать від рівня виробничо-господарської діяльності суб`єктів господарювання. Одним із складових господарського комплексу є наше міське комунальне підприємство водопровідно-каналізаційного господарства. Неодноразово на шпальтах «Голосу з-над Бугу» ми доводили до відома читачів наші проблемні питання, заходи щодо забезпечення діяльності підприємства.


В той час, як інші комунальні підприємства переглядали свою тарифну систему, ми втримували зростання тарифів з 2006 р.


На сьогодні така цінова політика може призвести до припинення діяльності водопровідно-каналізаційного підприємства, оскільки у 2007 р. собівартість 1 м3 води становила 1,58 грн. (середній тариф складає 1,44 грн.), собівартість 1 м3 стоків - 2,13 грн. (середній тариф складає 1,92 грн.).


Збитки підприємства за 2007р. склали 313,4 тис.грн.


За таких обставин ми позбавлені можливості проведення розрахунків перед бюджетами усіх рівнів та розрахунків з фондами, що в свою чергу призводить до нарахування штрафних санкцій та додаткового зростання збитковості підприємства.


Враховуючи фактичні матеріальні реальності споживачів наших послуг, ми виважено підходимо до перегляду тарифів, але левова частка споживачів - це населення, із загального обсягу спожитих послуг частка населення становить 87,7% з водопостачання та 60,1% - водовідведення. Відповідно бюджетні організації складають 9,9% та 14,3% від усіх категорій споживачів, інші організації з водопостачання та водовідведення становлять 2,4 та 25,6 відсотків.


При перегляді тарифів згідно з проведеним регуляторним аналізом та розрахунком рентабельності підприємства для категорій споживачів населення, тарифи на водопостачання та водовідведення визначаються відповідно 2,10 та 2,25 грн. за 1 м3; для бюджетних організацій 3,43 та 4,18 грн. за 1 м3; інші споживачі сплачуватимуть за послуги водопостачання та водовідведення 7,53 та 9,89 грн. за 1м3.


Щоб забезпечити заходи розв`язання проблем на тлі постійного збільшення цін на електроенергію, що виросли на 23%, ПММ - на 38%, вартості матеріалів більш ніж на 40%, перегляд тарифів неминучий, так як при діючих з 01.10.2006 р. тарифах населенням відшкодовується лише 83,9% вартості послуг з водопостачання та 30,4% вартості послуг з водовідведення.


Результат однозначний - частка затрат підприємства стрімко росте, без перегляду тарифів, подальша робота підприємства в умовах самофінансування, самоокупності неможлива.


Проведені розрахунки тарифів перевірено Львівською інспекцією по контролю за цінами і визначено, що вони здійснені згідно з вимогами ЗУ «Про житлово-комунальні послуга» сформовані у відповідності до «Порядку формування тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення», затвердженого Постановою КМУ від 12.07.06 р. №959.


Моя інформація має на меті довести до Вас фактичний стан речей та прокласти місток довіри і розуміння, що спільна цілеспрямована праця, усвідомлення проблем сьогодення може допомогти у покращенні ситуації в місті щодо надання послуг. Контактний телефон: 7-37-35.



Ада ЖОВНЕРОВИЧ, директор Сокальського МКП ВКГ.



27 червня 2008р.


^

Газета
"Голос з-над Бугу"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
12:39, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567