** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::02.04.2020

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    2 квітень 2020 року

Пошук в новинах   

суспільство

Розпочалася нерестова заборона на вилов водних біоресурсів
Розпочалася нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

Розпочалася нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

Нерест – це головний та найважливіший період у риби. Від того, наскільки успішно та вдало він пройде – залежать майбутні запаси водних біоресурсів. З метою забезпечення охорони та збереження у належному стані середовища існування, шляхів міграції та місць природного відтворення у рибогосподарських водних об’єктах встановлюється весняно-літня заборона на вилов водних біоресурсів у нерестовищах. Розпочалася вона з 1 квітня. Тривалість заборони відрізняється залежно від водойми. Так, у річках Західний Буг, вона триватиме з 1 квітня по 20 травня, у водосховищах і технічних водоймах – з 1 квітня до 10 червня, у придаткових системах водойм (притоки, гирла, стариці, розливи водойм, які тимчасово заповнюються водою в період весняної повені) з 1 квітня до 30 червня. Згідно з наказом Управління державного агентства рибного господарства у Львівській області «Про встановлення весняно-літньої заборони на лов риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Львівської області» квітень, травень та червень цього року оголошено місяцями охорони нерестуючої риби. Також нагадаємо, на території області діятиме заборона на рибальство та вилов раків. Отож, річка Західний Буг: де не можна ловити – від автомобільного мосту дороги на село Яструбичі Радехівського району по течії до автомобільного мосту дороги на село Волсвин; від бетонного мосту об’їзної дороги міста Червоноград по обидва боки до витоку річки Білий Стік; від автомобільного мосту міста Сокаль до старого залізничного мосту дороги на хімічний завод; від межі села Ульвівок Сокальського району до автомобільного мосту дороги на місто Нововолинськ (Сокальський район). Річка Солокія: від автомобільного мосту по вул. Забузькій проти течії до впаду каналу шахти «Відродження» (поблизу села Острів). Також заборонено у водоймі в місті Соснівка (Сокальський район): це берегова лінія протяжність 400 м зі сторони лікарні в місті Соснівка. І Добротвірське водосховище («Добротвір»): від межі села Перекалки по лівому березі за течією річки Західний Буг до межі селища Добротвір. Варта додати, що вилов риби в нерестовий період дозволяється виключно однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком та спінінгом з берега на спеціально визначених ділянках – про це радіо «Сокаль» розповів старший державний інспектор Управління Державного агентства, Львівський рибоохоронний патруль Олександр Прібега.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

ПОВІДОМЛЕННЯ МКП «Сокальтеплокомуненерго»  щодо зміни розміру нарахувань за БЕРЕЗЕНЬ

ПОВІДОМЛЕННЯ МКП «Сокальтеплокомуненерго» про прийняте рішення щодо зміни розміру нарахувань за теплову енергію та послугу з централізованого опалення для всіх категорій споживачів за БЕРЕЗЕНЬ 2020 року

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24 грудня 2019 р. №1082 «Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку із зміною ціни природного газу» теплопостачальна організація може прийняти рішення щодо зміни розміру нарахувань за спожиту теплову енергію та послугу з централізованого опалення для споживачів починаючи з нарахувань за грудень 2019 року.

Підставою для зміни розміру нарахувань за спожиту теплову енергію та послугу з централізованого опалення є лише умова, коли ціна природного газу (без урахування зміни тарифів на послуги з транспортування та розподілу природного газу), придбаного у відповідному місяці опалювального сезону, є нижчою від ціни природного газу (без урахування зміни тарифів на послуги з транспортування та розподілу природного газу), що врахована у структурі тарифів на теплову енергію та відповідно тарифу на послугу з централізованого опалення.

Так, ціна природного газу у березні 2020 року становить 3396,00 грн./тис.куб.м без ПДВ, а у діючих тарифах на теплову енергію та відповідно тарифі на послугу з централізованого опалення врахована ціна газу 6235,51 грн./тис.куб.м. без ПДВ та без урахування зміни тарифів на послуги з транспортування та розподілу природного газу.

Нарахування плати:

- за послугу з централізованого опалення, що надається населенню, за березень 2020року здійснено згідно з діючими тарифами на послугу з централізованого опалення та з урахуванням коефіцієнта перерахунку – 0,7398. Відповідні зміни нарахувань за послугу з централізованого опалення проведено у платіжних документах за березень 2020 р.;

- за спожиту теплову енергію бюджетними установами та іншими споживачами у березні 2020 року здійснено згідно з діючими тарифами на теплову енергію та з урахуванням коефіцієнтів перерахунку для відповідної категорії споживачів. Зміни розміру нарахувань за спожиту теплову енергію у березні 2020 року бюджетними установами та іншими споживачами відображені у платіжних документах за березень 2020 р. Коефіцієнти перерахунку вартості теплової енергії за березень 2020 року для потреб бюджетних установ становить 0,8804, для потреб інших споживачів – 0,7361.

Олег Юзефик директор МКП «Сокальтеплокомуненерго»

^

Міська рада
Сокальська міська рада

здоров'я

На Сокальщині діятиме ІІІ мобільні групи. Медики перевірятимуть осіб, що перетинали кордон

На Сокальщині планують створити третю мобільну групу, що проводитиме тести на COVID-19 у мешканців району, котрі повернулись з-за кордону. А також людей, які входять до групи ризику, зокрема й медичних працівників. Про це повідомив заступник головного лікаря по медичній частині КНП «Сокальська центральна районна лікарня» Сергій Касян. Наразі, за його словами складають план виїздів. Великомостівській ОТГ радять створити свою окрему бригаду. Хоча Соснівка територіально належить до Сокальщини, однак сімейна медицина підпорядковується Центру первинної медико-санітарної допомоги Червонограда. Тож з цього приводу сокальські медики контактуватимуть із червоноградськими колегами, – наголосив Сергій Касян. Окрім цього, заступник нагадав мешканцям Сокальщини, які повернулись з-за кордону про те, що їм необхідно повідомити про свій приїзд свого сімейного лікаря. А тим, хто не уклав декларацію із сімейним лікарем – зареєструватися і постійно контактувати із ним дистанційно.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

здоров'я

У Сокальській ЦРЛ налічується 3 апарати штучної вентиляції легень
У Сокальській ЦРЛ налічується 3 апарати штучної вентиляції легень

У Сокальській ЦРЛ налічується 3 апарати штучної вентиляції легень

У Сокальській центральній районній лікарні є три апарати штучної вентиляції легень. Ще два планують закупити. За словами головного лікаря КНП «Сокальська центральна районна лікарня» Романа Шведа, оскільки шпиталь визнано базовим по лікуванню коронавірусу, у стаціонарі готові розмістити щонайменше 50 пацієнтів з COVID-19. Відтак, готують усе необхідне для прийому хворих, у палатах вже підведено кисень. «Коштами допомагають сусідні міста та райони. Зокрема, Червоноградська міська рада перевела 300 тис грн, а Радехівська райрада – 520 тис грн на закупівлю медикаментів, деззасобів, засобів захисту та обладнання», – наголосив Роман Швед.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
10:49, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567