** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::01.09.2009

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    1 вересень 2009 року

Пошук в новинах   

економіка

Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

В понеділок в Районному Народному Домі відбулася зустріч мешканців Сокальщини з  Народний депутат України Арсенієм Яценюком, лідером громадської ініціативи «Фронт змін».


Зустрітися з ним прийшло майже 700 осіб – громада, представники влади міста і району, керівники управлінь, організацій і підприємств, члени політичних і громадських організацій Сокальщини, гості з Волині. Народного обранця на початку привітали Ганна Костюк – керівник Сокальського осередку «Фронт змін», члени Сокальського осередку, а також підростаюче покоління – діти членів «Фронту змін». 


В цілому, зустріч громади з Арсенієм Яценюком тривала більше години. Народний депутат України, в минулому голова Верховної ради, міністр закордонних справ, міністр економіки, із знанням ситуації розповів присутнім про ситуацію в державі, у різних галузях економіки і закликав усіх відмовитися від міфів, які створені політиками. «Ми єдина нероздільна держава, із своїми проблемами, які ніхто окрім нас самих не зможе подолати. Ми скрізь є українцями, і нехай на сході говорять російською мовою – там теж живуть українці. Арсеній Петрович переказав щирі вітання мешканцям Львівщини від українців з Донецька і Дніпропетровська. В України багата історія, вона не обмежується вісімнадцятьма роками незалежності, у нас вона починається з хрещення Русі. І східної Європи не було б якби не Київська Русь, так само як і не було б Москви»  – сказав  Арсеній Яценюк

«Окрім того, нам потрібно створювати умови для нормального економічного  розвитку, ринки власної продукції, відтак пропонувати свої товари для Європи. Україна повинна стати відкритою для інвестора, але для такого, що створює промислові підприємства, надає робочі місця, адже сьогодні в нашій державі 4 млн. безробітних, котрим потрібно дати роботу.  Наша країна може і повинна стати ініціатором потужної енергетичної політики. Аби не вийшло як зараз – газ в 2005 році купляли по 50 доларів, сьогодні те ж паливо купуємо у Росії по 450. Є певні проблеми в Україні і у сільському господарстві, але на переконання народного депутата України, наша держава зможе повернути собі статус європейської і світової житниці. В цілому все згадане в наших руках, потрібно ініціативу на себе, тоді Україна стане справді потужною сильною і незалежною державою. Важливим фактором сильної країни є потужна освіта і медицина. Ще більшої підтримки вимагає армія, військо, здатне захистити нашу державу. Все через те, що за 18 років незалежності країни, ми не змогли виховати в громадянах справжній націонал-патріотизм, не визначились чітко із ідеологією. На завершення виступу Арсеній Яценюк закликав усіх присутніх в подальшому усі проблеми долати разом.

Відтак, присутні задавали народному депутату Арсенію Яценюку свої запитання. Найбільше людей турбували питання корупції в різних гілках влади, панування в державі фінансових та політичних кланів, питання пенсійного забезпечення та навіть питання курсу американського долара, не оминули учасники зустрічі і питань економічної кризи.

Згодом лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк передав Сокальській центральній районній бібліотеці довідкову та художню літературу, а також вручив спеціалізований одяг для неповноcправних дітей, що хворіють на ДЦП. Його одержав начальник управління праці і соціального захисту населення Сокальської РДА Володимир Огінський.

Впродовж серпня на Сокальщині проходила Благодійна акція для дітей хворих на ДЦП, метою якої є впровадження у нашому районі програми реабілітації неповносправних дітей, яких на Сокальщині налічується 39. В акції активну участь взяли підприємці - члени Сокальського осередку, підприємці м.Сокаля, ДП "Датський Текстиль В результаті акції були закуплені костюми корекції рухів «Спіраль», що сприятимуть покращенню рухових функцій хворих. Зазначимо, вартість одного такого спецкостюма 3 тисячі 388 грн. На сьогодні в рамках акції було зібрано кошти на 5 костюмів, Завершуючи зустріч із сокальчанами, народний депутат України Арсеній Яценюк подякував усім присутнім за зустріч, відтак відбув до Червонограда на  відкриття пам’ятника загиблим шахтарям.                                                                          

О.Новацький ТРК  «Сокаль»


    
    
    
   

 

    
    
    
  

  

     ~10~     ~11~    

 

^

Ганна Костюк
Сокальська АРР

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
08:33, 19 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567