** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::01.03.2007

НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

    1 березень 2007 року

Пошук в новинах   

анонс :: центр

1 березня о 2.20 у с. Сілець Сокальського району у дозаторі породної загрузки на глибині 550 метрів шахти „Зарічна” ДП „Львіввугілля” при перекиданні вагонеток з породою впав у загрузку гірничий робочий, 1981 року народження. Після падіння, потерпілого ще додатково присипало породою і від отриманих травм він помер на місці події.

О 4 год. 45 хв. тіло шахтаря без ознак життя було піднято на поверхню. За фактом загибелі ведеться слідство. Про це радіо «Сокаль» повідомили в Управлінні з питань надзвичайних ситуацій Львівської облдержадміністрації.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

освіта

Днями сокальський будинок учнівської творчості провів презентацію гуртків дошкілького закладу. Гуртківці поділились досягнутими навичками з учнями загально-освітньої школи №4, які з захопленням оглянули виставку робіт учнів гуртка образотворчого мистецтва, бісероплетіння, витинанки. Хореографічний ансамбль “Престиж” представив різні танцювальні композиції. Тетр “Соколята” – гумористичні замальовки, а юні актори театру “Джерельце” - казку. Зі своїм репертуаром виступив вокальний ансамбль будинку учнівської творчості. Проводила свято Діана Поліщук. Найвищу нагороду гуртківцям за їх творчу працю були оплески учнівської аудиторії.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

освіта

КВК
КВК
Загальна тема КВК: «Що посієш—те й пожнеш»

Візитка: «Яблуко від яблуні далеко не падає…»

Домашнє завдання: «І що вас тільки у тій школі учать( а от ми у ваші роки…»

Найкраще із завданням справились учні 5-Б(9) класу, класний керівник Ольга Яронівна Зарицька. Команда під назвою «Динаміт» показала свою артистичність, винахідливість, дотримуючись при цьому тематики.

КВК
КВК
Вони й стали переможцями конкурсу.

ІІ місце посіла команда «По приколу», 4-А(8) класу, класний керівник Оксана Тимофіївна Виглінська.

ІІІ місце у конкурсі розділили команда «Шнурки», 5-А(9) класу, класний керівник Неля Федорівна Гуз та команда «Круті перці», 4-Б(8) класу, класний керівник Марія Петрівна Гущик.

Перегляд команд 6-7 (10-11) класів відбудеться 5.03.07 р.

^

Антонюк Руслана
Заступник директора Сокальської гімназії

суспільство

На сьогодні в Сокалі існують три серйозні проблеми в сфері комунального господарства. Про це радіо “Сокаль” повідомив начальник “Сокальжитлокомунсервіс” Богдан Леськів. Це проблема утримання старого цвинтарю, капітальний ремонт дахів і тарифи на квартплату. Що стосується першого питання, тут головна проблема-кошти, адже в бюджеті міста 2007 року не передбачено фінансування таких робіт, як встановлення огорожі, зрізка дерев, освітлення. Тому депутати ухвалили зверення до мешканців Сокаля: заплатити по 10 гривень для виконання вищезгаданих робіт. З метою перевірки цільвого використання цих коштів створена депутатська група.

Друга проблема ремонту дахів є питанням №1 по всій державі. Як наголосив Богдан Леськів в місті більшість будиніків мають по 30-40 років і вимагають негайного ремонту покрівіл. Минулого року лише 3 дахи були зроблені, а цього року заплановано 9. Окрім того дуже знищують покрівлю самовільно встановлені антени. Тому згідно розпорядження міського голови мешканцям дано три місяці, щоб їх зняти. В противному випадку працівники “Сокальжитлокомунсервіс” самі зніматимуть, ще і штрафуватимуть власників радіоантен.

І останнє питання про яке розповів керівник комунального господарства міста: збитковість підприємтсва. Діючи тарифи в місті є єдиним джерелом для утримання будинків та прибудинкової території, та виплати заробітньої плати. В існючих цінах закладена мінімальна зарплата 350 гривень, але з 1 грудня вона зросла до 400 гривень. Тому тарифи вже збиткові і підприємтсва несе 25-30 тисяч збитків в місяць. На сьогодні вже розроблений новий проект цін на квартплату, він знаходиться на перевірці щодо його економічної обгрунтованості, після чого він буде опублікований в газеті, прийнятий на виконкомі і вступить в дію. Загалом ціни зростуть в середньому на 10-15 % в залежності від кількості отримуваних мешканцями послуг-наголосив Богдан Леськів.

^

служба інформації
ТРК "Сокаль"

суспільство

НАРОДНИЙ ДІМ ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Довгі роки Народний дім села Зубків стояв пусткою: чорними очима дивились повибивані вікна, облуплена штукатурка, прогнила стеля, дірявий дах... І нікому до цього не було діла.

Тільки з приходом нової завідуючої Любові Охрим нарешті справа зрушилась з місця. З великим ентузіазмом вона взялась до роботи. Любов Василівна зустрілась з директором ПАФ «Білий Стік» Олегом Іванчиною та сільським головою Степаном Кіндратюком і, заручившись їх підтримкою, поринула в роботу. Знайшлася бригада сільських умільців під керівництвом Зіновія Дубика, яка взялась за ремонт і робота закипіла. ПАФ «Білий Стік» виділила кошти на вагонку, сільська рада відшукала гроші на нові вікна та касетони на стелю, приватний підприємець Петро Троцько спонсорував цемент, шифер, цвяхи та інші будівельні матеріали, посильну допомогу надав підприємець Ігор Нечай та ін. Здається байдужих немає. Із ранку до самого вечора кипить робота. Народний дім оновлюється. Звичайно, потрібні ще кошти, якби хто міг — допоможіть.

Це прискорить той час, коли жителі Зубкова зберуться на вечорниці в оновленому Народному домі і ніщо їм не буде нагадувати про ту руїну, якою він стояв.

Роман КОТИК, житель села Зубків

27 лютого 2007р.

^

Газета
"Голос з-над Бугу"

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
10:38, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567