** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::05.04.2021


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

5 квітень 2021 року

Пошук в новинах   

  
суспільство

  • БУДІВНИЦТВО ПУНКТІВ ПРОПУСКУ У БЕЛЗІ ТА ВАРЯЖІ
  • БУДІВНИЦТВО ПУНКТІВ ПРОПУСКУ У БЕЛЗІ ТА ВАРЯЖІ

    БУДІВНИЦТВО ПУНКТІВ ПРОПУСКУ У БЕЛЗІ ТА ВАРЯЖІ РОЗПОЧНУТЬ ЦЬОГО РОКУ З ВИГОТОВЛЕННЯ ПРОЕКТНО-КОШТОРИСНОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ НА ДОРОГУ ДО ЦИХ ОБ’ЄКТІВ

    Будівництво п’яти пунктів пропуску на території Львівської області потрапили у план заходів Кабміну з облаштування пріоритетних пунктів пропуску на 2021-2023 роки. Йдеться про ПП “Лопушанка”, “Варяж”, “Белз”, “Мшанець” та “Боберка”.
    Відтак Держмитслужба, Міністертво фінансів, та Львівська ОДА повинні проаналізувати стан економічного розвитку нашої області, об’єктів соціальної та дорожньої інфраструктури, визначити строки початку та закінчення будівництва цих об’єктів, можливості одержання офіційної згоди Республіки Польща на відкриття пунків пропуску згідно з вимогами законодавства.
    Для того, аби розпочати переговорний процес щодо відкриття цих пунктів, має бути також розроблена концепція їх функціонування. Роботи планують проводити за державний кошт, а також залучатимуть інші джерела фінансування.
    Львівська ОДА вже розробила техніко-економічне обґрунтування будівництва міжнародного пункту пропуску «Лопушанка – Міхновець» та подала її на  розгляд Кабінету Міністрів України. Департамент дорожнього господарства на цей рік запланував ремонт 7-кілометрового відрізку дороги Турка – Лопушанка, під’їзної до цього пункту.
    За словами Максима Козицького, на 2021-й також заплановано виконати роботи з виготовлення проєктно-кошторисної документації на об’єктах, що ведуть до майбутніх пунктів пропуску «Белз» та «Варяж». Це дороги Белз – Великі Мости,  “Варяж” – Бояничі та  Варяж – Белз.
    Очільник області наголошує, наявність нових пунктів пропуску допоможе розвантажити ті, що діють зараз.
    «Якість пунктів пропуску, прикордонних доріг формують в іноземців перше враження про нашу країну. На жаль, черги, які утворюються на українсько-польському кордоні, часто відбивають бажання у туристів їхати до нас, а в потенційних інвесторів – тут працювати, – зазначив Максим Козицький. – Розвинена прикордонна інфраструктура – це потужний імпульс для розвитку нашої економіки, поліпшення якості життя наших людей. Особливо – мешканців  прикордонних території».
    Джерело – Львівська ОДА

    smartnews

    дописувач_
    .

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    13:39, 28 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567