** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::16.05.2020


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

16 травень 2020 року

Пошук в новинах   

  
суспільство

  • Голова Сокальської районної ради оглянув відремонтовану дорогу в селі Гута
  • Голова Сокальської районної ради оглянув відремонтовану дорогу в селі Гута

    Голова Сокальської районної ради оглянув відремонтовану дорогу в селі Гута

    15 травня голова Сокальської районної ради Микола Пасько оглянув дорогу в селі Гута, яку було відремонтовано в межах міжнародного проекту «Підвищення доступності прикордонної дорожньої інфраструктури в районах: Замойському (Польща) і Сокальському (Україна) у поєднанні з промоцією екологічних проектів». Разом з очільником району оцінювали готовність до здачі в експлуатацію об’єкта сільський голова Савчинської сільської ради Василь Калька, директор дорожньої фірми «МакошІнвест» Володимир Бурбуляк, представники групи технічного і авторського нагляду.  Учасники виїзної наради пройшлись вздовж відремонтованої вулиці, оглянули стан асфальтного покриття, а також поспілкувались із місцевими жителями.
    Дана дорога, яка належить Савчинській громаді, була фактично зроблено наново. Вартість ремонтно-будівельних робіт, відповідно до договору, укладеного з підрядником, становила 2 млн. 682 тис. грн. За ці кошти був зміцнений фундамент, зроблено покриття поверхні дороги бітумним матеріалом, облаштовано тротуар з брукового каменю. Ремонт був зроблений за кошти Євросоюзу, а також обласного, районного і місцевого бюджетів.
    Інженер фірми “Мегаполісбудпроєкт” Ігор Кошовий зазначив, що  проводився лабораторний аналіз дороги, який засвідчив, що вона придатна для експлуатації. Якість покриття перевірила лабораторія Львівської політехніки ( про що складено протокол).
    На ремонт дорожнього покриття селяни очікували декілька десятків років. Попри певні зауваження щодо роботи підрядної фірми, жителі Гути задоволені новою дорогою, зазначив сільський голова Василь Калька. За його словами, щороку в селі проводиться  фестиваль міжнародної кухні «ГутаFest», на якій приїздить багато гостей з-за кордону. Завдяки новій дорозі, людям буде дуже зручно дістатись до місця облаштування локацій.
    Голова Сокальської районної ради Микола Пасько повідомив, що це перша дорога, яка зроблена в межах міжнародного проєкту «Підвищення доступності прикордонної дорожньої інфраструктури в районах: Замойському (Польща) і Сокальському (Україна) у поєднанні з промоцією екологічних проектів»: «Наступною будуть ремонтувати вулицю Шевченка у селі Забужжя. Сокальська районна рада провела всі процедури закупівель і зараз працює над отриманням  необхідних дозвільних документів. Згідно з умовами міжнародного проєкту, буде капітально відремонтовано 780 метрів дороги, облаштовано тротуар. Паралельно триває підготовка необхідної документації для проведення процедури закупівель для майбутнього ремонту вулиці Шевченка в селищі Жвирка. За європейські гроші передбачено зробити реконструкцію дорожнього полотна, довжиною 1250 метрів. Завдання полягає в зміцненні конструкції, покриття поверхні дороги бітумним матеріалом, а тротуару – бруківкою.»

  • відремонтованa дорогa в селі Гута
  • відремонтованa дорогa в селі Гута
  • відремонтованa дорогa в селі Гута
  • відремонтованa дорогa в селі Гута

    Сокальська Районна рада
    Сокальська Районна рада

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    10:11, 29 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567