** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::06.08.2019


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

6 серпень 2019 року

Пошук в новинах   

  
культура

  • У Тартакові відбулось урочисте закриття волонтерського табору «Тартаків&Тартак»
  • У Тартакові відбулось урочисте закриття волонтерського табору «Тартаків&Тартак»

    У Тартакові відбулось урочисте закриття волонтерського табору «Тартаків&Тартак»

    2 серпня в Тартакові відбулось урочисте закриття волонтерського табору «Тартаків&Тартак». Мета цього проекту – дати нове життя перлині культурної спадщини України, відродити пам’ятку архітектури національного значення Палац XIX ст., яка на сьогодні є практично у знищеному стані.

    Побачити результат тижневої роботи волонтерів та місцевої громади, приїхало чимало гостей: представники влади Львівської області та Сокальського району,  головні архітектори районів та члени Спілки архітекторів України, керівники музейних установ Сокальщини і Червонограда, журналісти.

    Розпочали захід голова правління благодійного фонду «Софос» Юрій Воронецький та засновник БФ «Спадщина.УА» Ганна Гаврилів. Вони розповіли, що ідея даного проекту зародилась на зрізі проблем, які переслідують архітектурні пам’ятки в Україні. Багато з них, без відповідного фінансування, руйнуються просто на очах. В межах волонтерського табору «Тартаків&Тартак» було передбачено спільне впорядкування палацу та прилеглої території, а також семінари, тренінги, історичні дослідження. Волонтери наголосили, що це не просто одноразова акція. Їх головна мета – відродження Тартаківського палацу та розвитку туристичного потенціалу регіону. Тому, протягом тижня, учасники, спільно із місцевої громадою, а це більш як 50 людей щодня, наводили порядок на території: вирубували чагарники, дерева, які росли в середині будівлі та на дахах. Сама ж споруда, яка до цього часу була в аварійному стані, завдяки низці робіт, тепер стала безпечною для відвідувачів. Окрім того, волонтери напрацювали кілька варіантів, як відродити палац..

    Відтак, до слова запросили заступника голови Львівської облдержадміністрації Романа Филипіва, голову Сокальської райдержадміністрації Андрія Дяченка, голову Сокальської районної ради Миколу Паська, сільського голову Тартаківської сільської ради Степана Орловського. Вони подякували за роботу учасникам табору та громаді. За вагомий внесок у збереження історичних пам’яток, активну громадську діяльність та відродження Тартаківсього палацу волонтерам були вручені подяки від Сокальської райради та адміністрації.

    Звертаючись до присутніх, голова Сокальської районної ради Микола Пасько відзначив, важливість цього проекту. Адже волонтери, не лише впорядкували територію. Вони змогли привернути увагу громадськості до зруйнованої пам’ятки архітектури, тим самим дати їй шанс на друге життя. В Сокальському районі є дуже багато таких історичних споруд і це може стати прикладом для інших громад, як не витрачаючи багато коштів, спільними зусиллям зробити щось корисне на своїй території. «В Тартаківській сільській раді зроблено дуже багато за кошти районного та місцевого бюджетів. Відремонтована дорога, освітній заклад, відкрита нова амбулаторія. Але ці об’єкти мали господаря, який займався виготовленням відповідної документації та несе за них відповідальність. Цей палац теж повинен матиме  власника, який буде ним опікуватись, займатись відродженням пам’ятки архітектури. Лише тоді така робота принесе результат,» – наголосив очільник райради.

    На завершення урочистостей всіх гостей запросили в середину палацу, де учасники табору презентували свої ідеї, щоб не дати споруді знову поринути у забуття, а відновити активність на її території. Серед них – створення мистецько-освітнього простору, меморіального парку-садиби,  проведення віртуальних екскурсій.

  • У Тартакові відбулось урочисте закриття волонтерського табору «Тартаків&Тартак»
  • У Тартакові відбулось урочисте закриття волонтерського табору «Тартаків&Тартак»
  • У Тартакові відбулось урочисте закриття волонтерського табору «Тартаків&Тартак»
  • У Тартакові відбулось урочисте закриття волонтерського табору «Тартаків&Тартак»

    Сокальська Районна рада
    Сокальська Районна рада

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    21:57, 28 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567