** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::18.05.2019


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

18 травень 2019 року

Пошук в новинах   

  
влада

  • Делегація Сокальщини взяла участь в міжнародній конференції в Республіці Польща
  • Делегація Сокальщини взяла участь в міжнародній конференції в Республіці Польща

    Делегація Сокальщини взяла участь в міжнародній конференції в Республіці Польща

    Делегація Сокальщини, яку очолювали голова Сокальської районної ради Микола Пасько та голова Сокальської райдержадміністрації Андрій Дяченко, 14-15 травня взяла участь в міжнародній конференції «Роль та значення екстреної медичної допомоги на прикордонних територіях Польщі, Білорусі та України». Захід проходив в Томашеві-Любельському (Республіка Польща). Окрім української делегації, також були присутні гості з Жабинківського району Республіка Білорусь та з гміни Грубешів РП. В їх складі були представники влади та медики.

    Розпочалась конференція з привітань, презентацій рідних теренів, звідки приїхали учасники конференції. Старости Грубешівського та Томашівського повітів Генрих Карван, Марила Симчук, голова Сокальської районної ради Микола Пасько та голова Жабинківської райради Анатолий Шолтанюк представили свої делегації.

    Конференція проходила в рамках міжнародного проекту «На допомогу. Підвищення доступності до медичного обслуговування небезпечних для життя ситуаціях шляхом взаємодії структур, служб швидкої медичної допомоги на прикордонних територіях Польщі, Білорусі та України». Партнерами проекту виступають Томашівський та Грубешівський повіти, Сокальська районна рада (Україна) та лікувально-профілактичний заклад «Жабинківська районна лікарня» (Республіка Білорусь).

    Координатор цього проекту Евеліна Міхняк зробила його презентацію, розповіла як починалась робота, які подальші кроки для реалізації усіх завдань та основні результати. Зокрема Сокальський район отримає реанімобіль швидкої медичної допомоги, спеціалізоване медичне обладнання. Також  жителів прикордонних територій навчатимуть, як надавати першу медичну допомогу. Буде організована спеціальна підготовка медперсоналу.

    Далі керівники лікувальних закладів від кожної делегації розповідали, як організована медична служба, а особлива екстрена меддопомога на їх теренах. Від Сокальської районної ради виступав головний лікар Сокальської центральної районної лікарні Роман Швед. Голова Сокальської районної ради Микола Пасько розповів про успішну участь району в Програмі транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2007-2013». Сокальська районна рада вже реалізувала два міжнародні проекти і за кошти Євросоюзу був придбаний пожежний автомобіль, відремонтована дорога та  облаштований тротуар в селі Угринів. Окрім того, Хоробрівська сільська рада, теж завдяки цій Програмі, придбала сміттєзбиральну машину: «І зараз Сокальська районна рада виграла три міжнародні проекти, завдяки яким ми отримаємо нове медичне обладання, реанімобіль, відремонтуємо три комунальні дороги в населених пунктах Жвирка, Гута та Забужжя. Також в Сокалі буде збудована байдаркова станція і любителі водного туризму зможуть сплавлятись річкою Західний Буг. Вздовж маршрутів будуть облаштовані місця для відпочинку та організований відповідний сервіс.»

    Підсумовуючи свій виступ Микола Пасько подякував за теплий прийом, надану можливість побачити та навчитись чомусь новому: «На жаль, Україна теж має сумний досвід у наданні медичної допомоги в умовах війни, пораненим військовим. Але ми будемо боротися і ніколи не віддамо своєї землі. Перемога буде за нами», – наголосив очільник районної ради.

    Конференція завершилась, але реалізація медичного проекту триває. Підсумковий його етап відбудеться у лютому 2021 року.

    Сокальська Районна рада
    Сокальська Районна рада

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    15:24, 29 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567