** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::17.03.2019


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

17 березень 2019 року

Пошук в новинах   

  
суспільство

  • «Сокальводоканал» підняв тарифи на свої послуги
  • «Сокальводоканал» підняв тарифи на свої послуги

    «Сокальводоканал» підняв тарифи на свої послуги

    Міське КП «Сокальводоканал» підняв тарифи на свої послуги.

    Нові ціни затвердили на виконавчому комітеті Сокальської міської ради, яке відбулось 12 березня під головуванням міського голови Сокаля Вадима Кондратюка. Дискусія на засіданні тривала дуже жвава, у членів виконкому було багато питань до керівництва, яке вже, нагадаємо, вже втретє зверталось до членів виконкому про коригування тарифів, бо вони, за їхні словами, не забезпечували покриття затрат на діяльність підприємства, оскільки згідно планового розрахунку на лютий дефіцит склав 492 тис. грн. Підвищення тарифів на воду допоможе у недопущенні аварійних ситуацій чи відключень, – переконані у водоканалі. Також керівництво КП обґрунтовувало нагальність у підвищенні тарифів в ефірі Радіо «Сокаль» і на останній сесії МР Сокаля. У результаті довготривалих дискусій і неодноразових виступів перед громадськістю, нові тарифи затвердили.

    Ціна на послуги водопостачання «Сокальводоканалом» тепер становитиме 11 грн. 22 коп. замість 8 гривень, а за водовідведення 16 грн. 24 коп. замість 11 гривень 70 копійок. Тож загалом за 1м³ доведеться сплачувати 27 грн. 45 коп. на противагу 19 грн. 76 коп., які були до цього. Щодо очистки стоків, то для тих хто користується нею, доведеться платити 9 грн. 45 коп. замість 6 грн. 60 коп.

    Нагадаємо, що попередні тарифи були затверджені ще наприкінці 2017 року і вони, як пояснюють у водоканалі, не дає покривати витрати на виробництво продукції, тому що з часу розрахунку економічно обґрунтованої вартості відбулось збільшення цін на електроенергію майже на 20% та ріст виробничих витрат в результаті підвищення мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму. Вони відшкодовували не 100% вартості послуг і, як наслідок, підприємство відчувало фінансову нестачу.

    Нові тарифи підприємство називає економічно обґрунтованими. Окрім всього, це дасть можливість впровадження енергозберігаючих технологій, оновлювати основні засоби за рахунок власних коштів та вчасно сплачувати податки до бюджетів і розраховуватися з кредиторами, – запевняють у МКП. Нові тарифи вступають в дію з 1 квітня.

    радіо Сокаль

    служба інформації
    ТРК "Сокаль"

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    23:50, 28 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567