** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::21.02.2018


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

21 лютий 2018 року

Пошук в новинах   

  
суспільство

  • У Сокальському районі пройшов навчальний семінар для аграріїв
  • У Сокальському районі пройшов навчальний семінар для аграріїв

    У Сокальському районі пройшов навчальний семінар для аграріїв

    21 лютого 2018 року, у приміщенні сесійної зали Сокальської районної ради (3 поверх) відбувся навчальний семінар з розвитку фінансування агросектору та впровадження аграрних розписок, за участю представників міжнародної фінансової корпорації IFC (група світового банку в Україні) та департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА.

    У нараді взяли участь заступник голови Сокальської районної ради Василь Бойко, заступник голови Сокальської РДА Микола Поліщук, депутат Львівської обласної ради Сергій Касян, начальник відділу агропромислового розвитку Сокальської РДА Олег Коханчук, голови місцевих рад та аграрії району.

    Головний спеціаліст департамененту агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації, Галина Бардахівська ознайомила із програмами щодо фінансування та дотування аграрного сектору (агроформувань, фермерських господарств та господарств приватного сектору) у 2018 році за рахунок коштів обласного та державного бюджетів.

    “Основні акценти програм сформовані на підтримці вітчизняного виробника” – зазначила Галина Бардахівська.

    Державний бюджет передбачає фінансову підтримку аграріїв у шести програмах:

    Фінансова підтримка заходів в аграрному комплексі шляхом здешевлення кредитів (66 млн.грн)

    Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств (1 млрд.грн)

    Державна підтримка розвитку хмелярства, закладення молодих садів, виноградників та ягідників і нагляд за ними (300 млн.грн)

    Державна підтримка галузі тваринництва (4 млрд.грн)

    Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників (відшкодування вартості с/г техніки, дотація) (945 млн.грн)

    Надання кредитів ферменським господарствам (43,1 млн.грн)

    4 млрд.грн. направляє Уряд на розвиток українського тваринництва. Надається підтримка як агровиробникам, так і для громадян, які утримують молодняк ВРХ (повернення за телята). Таким чином громадяни, які утримують молодняк ВРХ, отримають 700 млн грн державної підтримки, або 2500 грн на голову молочної корови трьома траншами. Агровиробники, які утримують молочних корів, отримають 500 млн грн державної підтримки, або 1500 грн на голову молочної корови двома траншами.

    Як зазначила, головний спеціаліст департамененту агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації, Галина Бардахівська, у області діє чотири програми по підтримці аграрного сектору, це:

    Фінансова підтримка суб’єктів господарювання агропромислового комплексу, фізичних осіб шляхом компенсації відсотків за кредитами (позиками), залученими у банківських установах, кредитних спілках у національній валюті (2,5 млн.грн)

    2.Фінансова підтримка суб’єктів господарювання агропромислового комплексу на зворотній основі у вигляді пільгових кредитів на реалізацію бізнес-планів (14,9 млн.грн)

    3.Фінансова підтримка у вигляді часткового відшкодування витрат на придбання саджанців малини (1 млн.грн)

    4.Фінансова підтримка суб’єктів господарювання в галузі сільського господарства у вигляді дотації на площу угідь, на яких проводитимуться заходи із збереження та відтворення родючості грунтів (1,2 млн.грн)

    З презентацією “ДЕРЖАВНА ПІДТРИМКА СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА: УРЯДОВІ ПРОГРАМИ 2018” можна ознайомитися (ТУТ)

    Представник департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА, Галина Бардахівська акцентувала увагу на новоствореному консультаційно-дорадчому центрі у сфері агропромислового виробництва, у якому жителі Львівщини можуть отримати дорадчі послуги в галузі тваринництва, рослинництва та кооперації, а також консультації стосовно програм, земельних питань та технологічних процесів. Центр також допоможе набути практичні навички у написанні проектів та бізнес-планів для участі в програмах підтримки та проектах міжнародної технічної допомоги.

    Сокальська Районна рада
    Сокальська Районна рада

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    22:50, 28 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567