** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::28.08.2017


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

28 серпень 2017 року

Пошук в новинах   

  
культура

  • Європейські Дні Добросусідства відбулися на Сокальщині
  • Європейські Дні Добросусідства відбулися на Сокальщині

    Європейські Дні Добросусідства відбулися на Сокальщині

    Проща християнських громад України і Польщі згуртувала паломників, культурних діячів та представників влади.

    На території розділеного державними кордонами польського села Корчмин та українського Стаївка 28 серпня традиційно пройшли Європейські Дні Добросусідства. В рамках святкування відбулося урочисте відкриття кордону та зустріч учасників Європейських Днів Добросусідства з польської та української сторони. За доброю українською традицією гостей із Польщі зустрічали короваєм.

    Після зустрічі на українські землі розпочалася Служба Божа за участі представників українських та польських релігійних спільнот, в ході якої, паломники прийняли святе причастя.

    Опісля усі присутні помолилися за мир та спокій для України, а також добросусідські стосунки між народами біля каплички Божої Матері. Представники духовенства освятили воду із чудодійного джерела, де за переказами старожилів Богородиця явилась мешканцям села.

    «Щороку кожен хто приходить сюди прагне отримати благословення Божої Матері. Тут також є джерело, де жива вода після благословення оздоровлює кожну людину і кожна людина, яка б у неї не була потреба, чи то духовна чи тілесна, отримає благодать Богородиці», – розповів настоятель храму св. Архістратига Михаїла с. Стаївка  отець Михайло Коряцький.

    З вітальним словом  до учасників дійства звернулися: голова Сокальської районної ради Микола Пасько, голова Сокальської райдержадміністрації Роман Токай, депутат Верховної ради України Михайло Бондар, депутат Львівської обласної ради Сергій Касян, голова Корчівської сільської ради Галина Сідельник, начальник управління міжнародного співробітництва та євроінтеграції департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської ОДА Тарас Олійничок, начальник відділу внутрішньої політики Івано-Франківської міської ради Ігор Кінаш та гості із Польщі: староста Томашівського повіту Ян Ковальчик, отець Стефан Батрух, війт гміни Улхувек Лукаш Квебек, голова ради гміни Улхувек Тереза Сенета, секретар та солтиси із гміни Улхувек.

    У своєму вітальному слові до громади, голова Сокальської районної ради зазначив, що святкування Європейських Днів Добросусідства у цей надзвичайно релігійний день, є символічним, адже в це свято зникає кордом між Польщею та Україною. “Свято Добросусідства відбувається завдяки нашим військовим, які охороняють не тільки східні кордони України, а й східні кордони Європейського Союзу” – зазначив Микола Пасько.

    «Це гарна можливість, як для української, так і для польської сторони, поєднати культурні та історичні аспекти. Європейські Дні Добросусідства – є своєрідною платформою для спілкування людей та народів, які мають багато спільного, а часто навіть взаємозалежного та неподільного. Окрім цього це можливість обговорити проблемні та хвилюючі питання, знайти точки дотику та просто з користю провести час», – розповів  начальник управління міжнародного співробітництва та євроінтеграції департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської ОДА Тарас Олійничок.

    Європейські Дні Добросусідства прикрашали виставки народного мистецтва «Сокальська вишивка» та «Сокальська писанка», благодійна виставка виробів ручної роботи молоді з інвалідністю.

    Потішили гостей свята і виступи українських та польських аматорських колективів, майстер-класи від учнів Школи Бойового Гопака, виставки народного мистецтва, а також галицькі частування.

    Сокальський районний суд
    -

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    11:50, 28 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567