** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::20.08.2017


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

20 серпень 2017 року

Пошук в новинах   

  
анонс :: центр


  • Затра, 19 серпня у селі Гута, Сокальського району відбудеться Перший Міжнародний фестиваль кухні ГутаFEST.

    Цілий день гості фестивалю матимуть можливість оцінювати кулінарні вміння місцевих господинь, купувати товари українського виробника, спілкуватися з гостями з-за кордону, розважатися у національному стилі і побачити ще багато цікавого з насиченої програми:
    🔅 музичні виступи гуртів
    🔅 спортивні змагання
    🔅 козацькі забави
    🔅 кінологічні змагання 
    🔅 майстер-класи для дорослих та дітей
    🔅 дитячі атракціони
    🔅 раритетні мотобайки

    «Головною метою фестивалю - є розвиток і промоція туризму. Сокальський район сприймають як промисловий, а шахти закриваються, згортаються, тому ми вирішили розвивати цей напрямок. Місце, де буде відбуватися свято, дуже мальовниче. Ми їздили туди, дивилися і думали яку б обрати “родзинку”. Вирішили, що нею буде кухня. Запропонували долучитися колегам з Польщі.

    Основна тема — кулінарія, смакування, гастрономія. Буде 20 репрезентантів кухні з сільських рад України і Польщі: господині виставлятимуть, що вони наварили і напекли. Будуть представлені наші виробники хліба, ковбасних виробів, пасічники з медом тощо. Будуть козацькі забави, без них ніяк. Будуть кінологи з військової частини в Мостах: покажуть, що вміють робити їхні підопічні собаки, проведуть майстер-класи. У містечко майстрів ми привеземо ремісників: гончарів, вишивальників, писанкарів - вони теж покажуть свої майстер-класи. Для дітей готуємо розмальовування личок та аніматорів. І це все крутитиметься навколо музичної програми.

    Також буде велопробіг: близько 20 дітей з місцевим священником виїдуть з визначеної точки за 30-40 км і прибудуть до фестивальної площі десь о 15:00-16:00, де їх зустрінуть. Вони теж зроблять свій перший крок в туризм — екологічно чистий і популярний сьогодні.

    Хочемо, щоб туди приїхало чим більше людей. Тоді ми досягнемо своєї мети. Люди побачать ці місця, а коли побачать, то, ми впевнені, що захочуть повернутися ще.
    Ми для себе поставили мету, щоб люди повернулися сюди чи на велотуризм, чи взимку кататися на лижах і санях — це має бути зона рекреації, розвиватися вона повинна на приватних інвестиціях. Але найперше треба, щоб туди хотіли їхати, а тоді вже будуть розвиватися інвестиції», - розповів про фестиваль організатор «Гута FEST» депутат і голова фракції Самопоміч у Сокальській районній раді Віктор Притулко (Viktor Prytulko).

    Адміністратор
    -

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    14:53, 28 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567