** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::12.06.2017


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

12 червень 2017 року

Пошук в новинах   

  
суспільство

  • Семінар директорів центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги з усієї України
  • Семінар директорів центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги з усієї України

    Семінар директорів центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги з усієї України

    В останні дні травня Червоноградський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги приймав гостей – директорів місцевих центрів з різних областей України.

    Тренінг «Формування середовища обслуговування місцевих центрів. Роль та місце центрів БВПД у громадах», що проводився за сприяння Координаційного центру з надання правової допомоги та проекту Доступна та якісна правова допомога в Україні , став майданчиком для обміну думками, презентації досвіду, окремих успішних практик тощо.

    Під час першого робочого дня учасники напрацювали дерево потреб та очікувань, ознайомилися детально з діяльністю Червоноградського МЦ, проаналізували досягнення та ризики, дискутували з актуальних питань. Викликала зацікавлення зустріч з виконавчим директором ГО «Асоціація рад Сокальщини» Віктором Притулком. Адже з перших уст можна було почути, як налагоджувалася співпраця з однією із громадських організацій, як методом спроб та помилок напрацьовувався спільний план дій щодо роботи з органами місцевого самоврядування, впровадження адміністративно-територіальної реформи тощо.

    Своєрідною візуалізацією середовища, у якому працюють місцеві центри, стала павутина (створена за методикою «суспільна павутина»). Яка окремих учасників висмикнула з особистої зони комфорту. Логічним завершенням першого дня стали міні-спектаклі. Створені самими учасниками семінару у форматі форум-театру. Перевтілення в акторів дало можливість не лише проаналізувати поведінку у різних ситуаціях – від абсолютно сприятливих до негативних – а й набути навичок прогнозування, вироблення стратегій поведінки в залежності від умов перебування. 

    Протягом другого дня – 30 травня – директори місцевих центрів відвідали відділ Соснівське бюро правової допомоги  та Сокальське бюро правової допомоги , взяли участь у робочих зустрічах з міським головою Белза Олексієм Семеновичем Макухом та начальником Управління праці та соціального захисту населення Сокальського району Володимиром Богдановичем Огінським. Під час зазначених зустрічей учасники мали можливість детальніше ознайомитися з успішними результатами співпраці Червоноградського МЦ з органами влади та місцевого самоврядування. 

    Так міський голова Белза розповів про те, яким чином завдяки втручанню спеціалістів Центру вдалося запобігти у місті конфлікту між установами, налагодити конструктивний діалог з белзькими хасидами, напрацювати механізми залучення коштів у місцевий бюджет. Гостинний Белз подарував і прекрасні враження та спогади своєю історією, архітектурою (за що дякуємо керіництву та працівникам історичного заповідника).

    Центральною темою зустрічі у Сокалі став досвід співпраці Центру з Управлінням соціального захисту, зокрема щодо роботи з учасниками АТО  . Володимир Огінський розповів про відкриття у районі Центру допомоги учасникам АТО, який діє за принципом «єдиного вікна», про заходи та результативність залучення фахівців Червоноградського МЦ до організації роботи єдиного вікна, про те, що відкриття такого центру зняло напругу серед мешканців району, демобілізованих, членів родин загиблих. Зазначимо, що сьогодні сервісна служба для атовців є самодостатньою, її спеціалісти виступають у ролі параюристів. Що полегшило роботу Червоноградського МЦ і дало можливість займатися іншими напрямками. 

    У цей же день відбулася зустріч і в офісі Червоноградського МЦ, знайомство та розмова з працівниками.

    31 травня стало днем оцінки спроможності кожного представленого на семінарі МЦ, визначення сильних та слабких сторін. На цьому етапі приєднавсяЦентр правових та політичних досліджень СІМ .

    Наші плюси - за неповних два роки діяльності центрів колективами напрацьовано величезний багаж знань, вмінь та якісно новий підхід до роботи з клієнтами. Ряд успішних практик у роботі з клієнтами, адвокатами, установами, виграні справи- це привід пишатися, це наші досягнення.

    Окремий привід для гордості – сформовані команди, фаховість працівників, налагоджена співпраця з органами місцевого самоврядування.

    Наші мінуси – залежність від політичної коньюнктури та волі, недостатність ресурсів, обмеження у фінансуванні, недостатня кількість партнерів. 

    Дякуємо за допомогу в організації та проведенні тренінгу  Львівська міжрегіональна ресурсно комунікаційна платформа фахівці якої вперше взяли на себе роль модераторів груп та успішно справилися із завданням.

    Колектив Червоноградського МЦ дякує усім учасникам за підтриману ініціативу, активну участь в обговореннях, напрацювання а ідеї, які спільно можемо втілити в життя.

    БВПД
    центр з надання БВПД

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    14:48, 29 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567