** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::07.06.2017


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

7 червень 2017 року

Пошук в новинах   

  
суспільство

  • В Хороброві пройшло урочисте відкриття місцевої пожежної команди
  • В Хороброві пройшло урочисте відкриття місцевої пожежної команди

    В Хороброві пройшло урочисте відкриття місцевої пожежної команди

    2 червня в селі Хоробрів Сокальського району пройшло урочисте відкриття добровільної місцевої пожежної команди. Привітати громаду з такою подією приїхало багато гостей. Це представник Головного управління ДСНС у Львівській області, підполковник цивільного захисту Ярослав Гуцал, депутат Львівської обласної ради Сергій Касьян, заступник голови СРР Василь Бойко, начальник управління економіки СРДА Наталя Лагода, начальник Сокальського районного сектора ДСНС у Львівській області Олег Тимчак, голова Хоробрівської сільської ради Володимир Сава та почесний гість з Польщі, секретар гміни Долгобичув Станіслав Стащук. Після виконання гімну України, слово було надано запрошеним гостям.

    Зокрема підполковник цивільного захисту Ярослав Гуцал зазначив, що створення місцевої пожежної команди сприятиме оперативному реагуванню на надзвичайні події та посилить рівень безпеки на території Хоробрівської сільської ради. А пожежний автомобіль, подарований обласним управлінням – стане запорукою безпеки та спокою місцевих жителів.

    пожежної команди в Томашівському повіті Республіка Польща. Для поляків вважається честю бути рятувальником і фактично кожен чоловік, відповідного віку є членом такої дружини. Польські сусіди пообіцяли і Сокальщині сприяти у створенні добровільної пожежної команди, зокрема подарувати автомобіль для першої дружини.

    Варто додати, що в Хороброві діяла пожежно-сторожова охорона, якою керував Олексій Скребинець. Вона мала свої традиції, постійно брала участь у різних змаганнях обласних та районних і не раз виборювала призові місця. Сільський голова Володимир Сава, з часу свого обрання на цю посаду, спільно із громадою постійно прагнув відновити діяльність пожежної команди.

    Хоробрівська сільська рада вже реалізувала два міжнародні проекти спільно із польськими партнерами. Як результат громада отримала сміттєзбиральну машину та оновлену дорогу в селі Угринів. Тепер, щоб реалізувати новий проект та отримати пожежну машину необхідно було створити добровільну пожежну команду. В цьому питання голову підтримали керівники фермерських господарств.

    Наразі гарантуватимуть безпеку мешканців у складі місцевої пожежної команди будуть 10 членів добровільної пожежної  дружини. До кінця цього року вони працюватимуть на добровільних засадах і будуть займатись ще й просвітницькою роботою серед населення.

    Після офіційного відкриття місцеві священнослужителі благословили та освятили новостворений підрозділ й подякували, за те, що в Хороброві буде функціонувати пожежна команда, яка охоронятиме спокій та безпеку мешканців. На завершення урочистого заходу для присутніх був організований концерт силами вихованців Сокальського БДЮТ.

    радіо Сокаль

    служба інформації
    ТРК "Сокаль"

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    11:21, 28 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567