** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::20.05.2017


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

20 травень 2017 року

Пошук в новинах   

  
влада

  • в Сокалі пройшла 18 позачергова сесія районної ради.
  • в Сокалі пройшла 18 позачергова сесія районної ради.

    У четвер, 18 травня в Сокалі пройшла 18 позачергова сесія районної ради.

    У четвер, 18 травня в Сокалі пройшла 18 позачергова сесія районної ради. На порядку денному було 15 питань із різним і серед основних – це внесення змін до показників районного бюджету. Як прокоментував голова районної ради Микола Пасько – основною метою проведення позачергового засідання було виділення додатково співфінансування на ще кілька мікропроектів.

    В ході затвердження порядку денного додатково було включено одне питання – про прийняття з концесії та передачу в оперативне управління відділу культури СРДА цілісного майнового комплексного кінотеатру та гаражів, за адресою місто Сокаль, вул. Шептицького 72.  Далі, про внесення змін до показників районного бюджету доповідала начальник фінансового управління СРДА Галина Леонова. Проектом рішення пропонується збільшити загальний обсяг доходів районного бюджету для фінансування мікропроектів на суму  4 млн 79 тисяч 234 гривень. Водночас збільшити видатки на суму 11 млн 889 тисяч 980 гривень, за рахунок вільного залишку районного бюджету на суму 7 млн 463 тис та за рахунок залишку медичного субвенції, яка утворилась станом на 1 січня – 347 тис 664 грн. та за рахунок обласної субвенції в сумі 4 мілн 79 тисяч 234 грн. Такі зміни повязані із необхідність додатково виділити кошти для 7 мікропроектів, які також були визначені переможцями в обласному конкурсі.

    Даний проект рішення містив дві поправки, які були внесені СРДА та депутатом Володимиром Пограничним. Перша стосувалась відділу освіти – скерувати додатково кошти на капітальний ремонт школи в місті Угнів та внести зміни до Програми соціального захисту окремих категорій населення Сокальського району і виділити допомогу родинам шахтарів, які загинули на копальні «Степова». Дана поправка відразу була прийнята одноголосно, 34 голосів – «За». Друга поправка викликала жваве обговорення та запитання у окремих депутатів. Серед пропозицій голови бюджетної комісії – збільшити видатки на Програму пропагування Сокальського району на території України та закордоном і виділення коштів на придбання музичної апаратури для Сокальського РНД.

    Дана поправка була підтримана більшістю голосів, «За» – 22 депутати. Відтак Ярослав Гаврилів вніс свою поправку, все ж таки залишити кошти, в сумі 100 тис грн. для ремонту спортзалу. 10 голосів «за», рішення не прийнято. Далі досить оперативно були затверджені або внесенні зміни до різних програм. Це Програми підтримки органів виконавчої влади, «Дороги Сокальщини», по збереженню об’єктів культурної спадщини Сокальського району на 2017 рік, Програми газифікації населених пунктів Сокальського району на 2017 рік, технічного і фінансового забезпечення, удосконалення та розвитку системи централізованого оповіщення і зв’язку Сокальського району, Програми  охорони навколишнього природного середовища Сокальського району на 2016-2020 роки. Програми пропагування Сокальського району на території України та за кордоном: культурний розвиток Сокальського району у 2017 році.

    Відтак депутати знову повернулись до обговорення питання щодо створення опорних шкіл та їх філій серед загальноосвітніх закладів району.  Доповідач, начальник відділу освіти Роман Монастирський наголосив, що створення опорних шкіл дозволить додатково залучити фінансування для галузі освіти району.В ході обговорення питання, свої застереження висловив депутат Олег Солодяк. На його думку недоцільного створювати такі опорні школи, які будуть об’єднувати кілька навчальних закладів, поки в районі не створенні об’єднані територіальні громади. Водночас голова райради Микола Пасько доповів, що теж вивчав це питання, цікавився думкою місцевих громад чи підтримують вони створення таких опорних шкіл. Окрім того він проконсультувався із начальником департаменту освіти ЛОДА чи не суперечить даний проект рішення чинному законодавству. В результаті очільник райради запропонував: відправити питання на доопрацювання.

    В результаті 17 голосів – «за» і рішення щодо створення опорних шкіл та їх філій не було підтримано. Також, в ході цього пленарного засідання вирішувалось питання подальшої долі цілісного майнового комплексу кінотеатру та гаражів. Згідно з рішенням суду угода з концесіонером була розірвана і зобов’язано останнього повернути до бюджету несплачені концесійні платежі. Депутатам запропонувалось передати майно в оперативне управління відділу культури, охорони культурної спадщини, туризму та релігії СРДА.

    Традиційно, на завершення сесії депутат розглянули запити звернення та заяви. Зокрема було прийнято  три звернення до Верховної Ради України, обласних ради та державної адміністрації: про присвоєння звання Героя України (посмертно) Василю Макуху; про необхідність проведення Всеукраїнського референдуму з питання заборони продажу земель сільськогосподарського призначення в Україні; про ремонт доріг району.

    радіо Сокаль

    служба інформації
    ТРК "Сокаль"

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    03:02, 29 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567