** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::13.03.2017


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

13 березень 2017 року

Пошук в новинах   

  
влада

  • Говорили про якість перевезення  в Сокальському районі
  • Говорили про якість перевезення в Сокальському районі

    Говорили про якість перевезення в Сокальському районі

    6 березня в Сокальській райдержадміністрації пройшли слухання щодо стану пасажирських перевезень, які проводила заступник голови Львівської облдержадміністрації Ірина Гримак за участю директора департаменту дорожнього господарства, транспорту і зв’язку Львівської ОДА Романа Кокотайла, голови РДА Олега Пелиха, голови районної ради Миколи Паська, голів місцевих рад району, депутатів та громади.

    Ірина Гримак повідомила, що на території району  функціонує 9 автотранспортних підтриємств, з них базових - два, а основним перевізником є ТзОВ "Автолайн".

    Так, як у 2016 році ПП "Авто-Транс-Сервіс" та ФОП "Йонка О.М." припинили обслуговувати окремі маршрути в односторонньому порядку (без розірвання договорів) райдержадміністрацією було досягнуто домовленості з ТзОВ «Авто-Лайн» про те, що дане підприємство забезпечить обслуговування пасажирських маршрутів на території району до моменту оголошення і проведення конкурсу на пасажирські перевезення.

    Перед початком обговорення вона надала слово очільникам району.  Голова райдержадміністрації Олег Пелих повідомив, що з 9 березня оголошується тендер і через місяць вже буде остаточно визначено,  який перевізник працюватиме в Сокальському районі. В свою чергу голова районної ради зазначив, що є частина питань які можливо вирішити в районі, але є й такі які потребують допомоги у вирішенні і від області. Також повідомив, що цього року  депутати заклали 865 тис.грн. на компенсацію пільгових перевезень.

    Далі заступник голови ЛОДА запропонувала заслухати голів місцевих рад та громадськість? з якими проблемами стикаються і які мають побажання.

    Депутат райради Микола Поліщук зауважив, що хоча гроші на пільгові перевезення виділені, однак перевізники ще повинні їх заслужити.  Присутні звертали увагу на відсутність куточка споживача, котрий повинен мати графік руху, перелік пільгових категорій та тарифи (принцип формування тарифу), а ще - телефон диспетчерської, куди б можна було звернутись при потребі. Ще однією із найбільш зазначених проблем була та, що коли ламається автобус то два рейси об`єднують і таким чином люди їдуть в кругосвітню подорож (багато об`їжджають і тривалість рейсу значно збільшується)

    Так як день зараз значно довший? багато хто з присутніх просив відновити останні рейси, щоб людям було зручніше добиратися додому. 

    Сокаль -Варяж - рейсовий автобус заїжджає у с.Лешків лише три рази в тиждень, а люди просять добавити ще хоча б  додати вечірній рейс у п`ятницю та в неділю в обід. А ще прописати села Русин і Лешків. Також є нарікання від жителів, що водій відмовляється брати дітей за пільговими посвідченнями школи мистецтв.

    Тартаківський сільський голова Степан Орловський просив відновити рейс Сокаль-Бешів і Сокаль-Тартаків, адже через великий пасажиропотік у інших населених пунктах, жителям Тартакова важко добиратися на роботу.

    Депутат райради  Петро Андрущак озвучив проблему рейсів  Сокаль-Смиків-Бодячі та Сокаль-Лучиці, які часто зриваються, водії відмовляються брати пільговиків і раніше була більша кількість рейсів.

    Більшість із присутніх просили зробити контрольні виміри відстані між населеними пунктами і перерахувати тарифи.

    Хоробрівський сільський голова повідомив, що не здійснюється останній рейс у неділю Сокаль-Угринів. Просив обов`язково включити с.Ниновичі в графік. Також зазначив, що раніше був рейс Червоноград-Старгород. Після обговорення Ірина Гримак запропонувала запустити тестовий варіант рейсу Червоноград-Угринів.

    Також люди звертались, що є потреба у рейсі Новояворівськ-Червоноград. Заступник голови ОДА повідомила,  що оголосять повторно конкурс по даному рейсі.

    Серед найбільших проблем називали і хамовите ставлення водіїв, особливо до пільгової категорії населення. Пані Ірина повідомила, що такі речі не допустимі та зауважила, що немає обмеження в кількості пільговиків на один рейс.

    Після того як висловились бажаючі слово було надано представнику ТзОВ "Автолайн", котрий пробував пояснити деякі нездійснені рейси. Однак, Ірина Гримак чітко пояснила, що такої проблеми як "немає рейсу бо поламався автобус" не повинно бути взагалі, оскільки є резервний фонд. І якщо підприємство хоче і надалі працювати у районі, то повинне зробити усе для комфорту людей.

    Отож, підсумовуючи усе сказане Ірига Гримак зазначила: недільні рейси і вечірні, які просили представники рад відновити уже до кінця тижня. До 1 квітня дала доручення провести перепогодження графіків за підписами голів місцевих рад. Та повідомила, що відтепер відшкодовуватимуть пільгове перевезення лише у тому випадку, коли матимуть щомісячно затверджений головою кожної місцевої громади документ, що усі рейси здійснювались та не було скарг. А ще додала, якщо надійдуть дві скарги одного і того ж характеру (за підписом голови громади) - розривається контракт (угода). Також пообіцяла запровадити систему таємного клієнта для перевірки.

    Особливу увагу звернула і на облаштування автостанцій і кінцевих зупинок, які  мають бути відповідно облаштовані, комфортні для людей і обов`язково з відповідними знаками.

    На завершення попросила привести усе у порядок до Великодня.



    Юлія Сорочук
    _

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    12:52, 28 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567