** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::31.01.2017


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

31 січень 2017 року

Пошук в новинах   

  
влада

  • Пройшла чергова XVI сесія Сокальської міської ради
  • Пройшла чергова XVI сесія Сокальської міської ради

    Пройшла чергова XVI сесія Сокальської міської ради

    27 січня відбулось чергове засідання Сокальської міської ради. У сесійній залі зареєструвалось 22 із 26 міських обранців.

    Під час розгляду порядку денного депутат міської ради Ігор Кіраль вніс пропозицію зняти з порядку денного питання "Про затвердження міських програм Сокальської міської ради". Він пояснив це тим,що депутатській комісії не вдалось повністю ознайомитись. Богдан Шклянка підтримав дану пропозицію, однак у зв`язку із тим, що таке рішення депутатів призведе до затримки заробітної плати працівникам комунального підприємства, він запропонував голосувати  за кожну із програм окремо. Більшість депутатів підтримала дану пропозицію.

    Відтак, депутати перейшли до розгляду питань порядку денного.

    Проголосували за проект рішення "Про планування діяльності Сокальської міської ради на 2017 рік" та  затвердили головою постійної депутатської комісії з питань законності та правопорядку Ігоря Кіраля майже без обговорень.

    Наступним на порядку денному було питання "Про затвердження штатного розпису Сокальського ясла-садка №9 Сокальської міської ради".  Раніше у дитячій установі функціонувала цілодобова група (знаходилася на балансі міської ради і була безкоштовна), в якій була посада вчителя-дефектолога. У 2015 році була ліквідована. Заради трьох вихованців і п`ятьох працівників недоцільно було її зберігати.  Внаслідок чого була виведена посада вчителя-дефектолога дошкільної установи, а працівниці запропонована інша. Однак дана людина не погодилась на запропоновану їй посаду і подала у суд, де виграла першу інстанцію. Листом управління держпраці було рекомендовано відновити працівницю у дитсадку. Оскільки є рішення суду то необхідно відновити дану посаду у штатному розписі. А так як ДНЗ знаходиться на балансі міської ради то дане рішення повинне прийматись сесією. Пояснити дану ситуацію на сесію прийшла завідувач ДНЗ №9 Леся Іванівна Калька. Начальник юридичного відділу міської ради Христина Чернявська пояснила депутатам, що на даний час рішення суду перебуває на стадії оскарження.

    Після тривалого обговорення депутати прийняли рішення, що немає потреби (оскільки не було жодного звернення від батьків) відкривати в установі дану групу, а відповідно і вносити зміни у штатний розклад.

    Наступне питання стосувалося усіх дошкільних установ міста. Щороку сесією міської ради приймається рішення про встановлення батьківської плати. Згідно рішення сесії на 2017 рік плата батьків або осіб, які їх заміняють, за харчування дітей дошкільного віку в комунальних дошкільних навчальних закладах  становить   12 гривень, що складає 50 відсотків від вартості харчування дитини на день,  та проводити доплату з міського бюджету в розмірі 12 гривень  на харчування дитини в день. Звільняються від плати за харчування на 2017 рік діти батьків або осіб, які їх заміняють, у  сім’ях, у  яких сукупний дохід на кожного члена сім`ї за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму), який установлено Законом України «Про Державний бюджет України».   Звільняються від плати  за харчування на 2017 рік діти – сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, які перебувають під опікою і виховуються в сім’ях, дітей,  батьки яких проходять або проходили службу у зоні АТО на сході України, діти-інваліди, які  відвідують дошкільні навчальні заклади, діти із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям". Звільнення батьків від плати або зменшення розміру плати за харчування дітей у ДНЗ проводиться щорічно і може переглядатися на протязі року, але не більше одного разу, та запроваджується в місячний термін після подання в ДНЗ наступних документів:

    *Заява одного з батьків або осіб, що їх замінюють, щодо звільнення від плати за харчування дитини;

    * Довідка про склад сім’ї, в якій проживає дитина;

    * Копії інших довідок, які підтверджують відповідний соціальний статус дитини, що дає право на звільнення від плати за харчування в ДНЗ.    

    Ольга Петринка поцікавилась яка ситуація з миючими засобами у дошкільних установах буде цього року. Нагадаю, що у 2016 році вперше Сокальська міська рада прийняла рішення виділити кошти на миючі засоби для дошкільних закладів, щоб не збирали кошти з батьків вихованців. Начальник фінансово-господарського відділу міської ради Людмила Ділай повідомила, що дане питання ще виноситиметься на розгляд сесії. Депутатам будуть надані усі дані за минулий рік і прогнозовані потреби на цей. Тож, рішення за ними.

    Далі депутати проголосували за підвищення з 01.01.2017 року тарифних розрядів педагогічним працівникам закладів та установ освіти, що фінансуються за рахунок міського бюджету. Після чого перейшли до розгляду  питання " Про затвердження міських програм Сокальської міської ради ". Оскільки були внесене поправка до даного проекту рішення, за бажанням депутатів кожна із програм розглядалася окремо.

    Програми:

    * "Капітальний  ремонт житлового фонду на 2017  рік" - 280000 грн.

    - капітальний ремонт покрівлі будинків за адресою пл.Січових Стрільців 9  -180 тис.

    - пл.Січових Стрільців 2 -100тис..

    Ці два будинки є аварійними. Однак, під час голосування за дану програму не набралось необхідної кількості голосів.

    *  " Благоустрій  міста Сокаля на 2017  рік". -  5246300  грн.

    До даної  програми входять заходи:

    обслуговування вуличного освітлення  (511100 грн.);

    вуличне освітлення (450 тис);  санітарна обробка вулиць міста (2 644 700 грн.);

    послуги у рослинництві (557400 грн); догляд та утримання кладовища (220000 грн.);  збирання, підбирання та транспортування ТПВ (429 000 грн.);

    встановленння технічних засобів регулювання дорожнім рухом (265 900 грн.);

    поховання осіб без постійного місця проживання (6 000 грн); відлов собак (25 000 грн);

    обслуговування годинника;

    виготовлення проекту буд.вуличного освітлення вул.Шептицького (7 200 грн);

    розробка санітарної схеми (50 000 грн);

    ремонт фантана (80 000грн.)

    15-тьма голосами депутати підтримали дану програму.

    * " Розробка  схем та проектних рішень  міста Сокаля на 2017  рік" . Обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми 335 000 грн.

    ДПТ очисних споруд (75 тис.),

    ДПТ церкви по вул.Я.Мудрого (2 500 грн.),

    ДПТ  парку по вул.Підкови (22 500 грн.),

    ДПТ тимчасових споруд пл.Січових Стрільців (2 500 грн),

    ДПТ продуктового ринку по вул.Героїв УПА (2 500 грн.),

    ДПТ під електростанціями в м.Сокаль (50 тис. грн.),

    Топогеодезична зйомка ІІ частина (180 тис.грн.).

    Виникла дискусія під час обговорення даного питання. Уже декілька сесій депутати сперечаються чи є потреба продуктового ринку по вул.Героїв УПА та будівництва церкви по вул.Я.Мудрого. 

    Ігор Кіраль повідомив, що спілкувався з головами кооперативів будинків біля колишнього "Барвінка",  які категорично проти встановлення продуктового ринку. Щодо церкви також є люди,  котрі висловлюють супротив, на їхню думку краще зробити на цьому місці дитячу зону відпочинку.

    Міський голова ще раз пояснив, що мова не йде про надання дозволу на розміщення того чи іншого об`єкту, а лише про виготовлення детального плану. Начальник відділу земельних ресурсів, архітектури та містобудування Любомир Миколайчук нагадав депутатам, що на бюджетній сесії усе це ними вже затверджено. Зараз потрібно лише внести у програму.

    Лише 7 депутатів проголосували за дану програму, тому її не було прийнято.

    Майже аналогічно проголосували депутати за наступну програму.

    * "Землеустрою  міста  Сокаля  на  2017  рік". Загальний  обсяг  фінансових  ресурсів,  необхідних  для  реалізації     Програми  - 47 250 грн.

    Перелік робіт: ПЗ очисних споруд по вулиці Яворницького (7500 грн.),

    ПЗ церкви по вул.Я.Мудрого (750 грн),

    ПЗ парку по вулиці Підкови (6 750 грн.),

    ПЗ міського парку на пл.Січових Стрільців (9 750 грн),

    Пз для влаштування продуктового ринкупо вул.Героїв УПА (750 грн),

    ПЗ під електростанцію по вул.Чайковського (6 000 грн),

    ПЗ території спортивного ядра на пл.Січових Стрільців (750 грн),

    ПЗ для відведення та винесення в натуру території  історичного ареалу міста (15000 грн)

    Більшістю голосів були підтримані наступні програми

    * "Спорт  для  всіх  в  місті  Сокалі  на  2017  рік" Загальний  обсяг  фінансових  ресурсів,  необхідних  для  реалізації     Програми  - 171 540 грн. У даній програмі передбачається виділення коштів на зарплату, на обладнання та інвентар, оплату послуг, відрядження та окремі заходи.

    * "Підтримка  матеріально-технічної  бази  ясла-садків м. Сокаля на 2017  рік" Загальний  обсяг  фінансових  ресурсів,  необхідних  для  реалізації     Програми  -

    625000 грн. Дані кошти виділяються для співфінансування мікропроектів .

    * "Соціального  захисту окремих  категорій  населення  м. Сокаля на 2017 – 2018 рр". Згідно даної програми виділяєтьс 47 тис грн: на поховання (люди не пенсійного віку), допомогу учасникам АТО і на обігрівачі людям, котрі не в змозі самі придбати їх і встановити.    - 18 за

    - " Реконструкція та капітальне будівництво об’єктів комунальної  власності   міста  Сокаля на 2017  рік"  730 000 грн. Перелік об`єктів: ПКД очисних споруд (600 000 грн) та реконструкція котельні ясла-сад №9 ( 130 000 грн.).  - підтримали 17.

    Далі списали основні засоби КП "Сокальтеплокомуненерго",  що є спільною власністю територіальної громади міста Сокаль з балансу КП "Сокальтеплокомуненерго", як таких що не підлягають подальшій експлуатації,  а саме 4 лічильника; надали дозвіл КП "Сокальтеплокомуненерго" на демонтаж основних засобів які знаходяться на котельні по вул. Стуса, 6а у м.Сокаль з подальшим внутрішнім переміщенням на обєкти КП "Сокальтеплокомуненерго"; надали дозвіл на списання основних засобів  з балансу КП "Сокальжитлокомунсервіс":  Бензопили STIHL,  дата придбання листопад 2009 року, вартість придбання 1541,67 грн, залишкова вартість  0,00 грн; а також надали дозвіл на комунальному підприємству Сокальської міської ради "Сокальжитлокомунсервіс"  здійснити списання з балансу  16 багатоквартирних одноповерхових будинків.

    Наступними у порядку денному були земельні питання. І тут не обійшлось без суперечок. У зв`язку із тим, що не було можливості депутатам наочно відслідковувати земельні ділянки про які йшла мова, так як доповідачем  не було надано ні карт, схем , ні хоча б зображень з проектора, частина депутатів  прийняли рішення не голосувати за дані питання. Таке рішення викликало обурення у більшості депутатів.

    Любомир Миколайчук зазначив, що таке рішення є безпідставним. Адже усі документи є на руках,  дані питання пройшли земельну комісію. Віталій Трошин (голова земельної комісії) також висловив своє не розуміння такої поведінки "в людей готова уже документація. Чому ж не підтримати? не проголосувати?"

    У різному до депутатів звернулась заступник начальника відділу Сокальського бюро правової допомоги Василина Кіщак. Вона розповіла про зміни о Закону "Про безоплатну правову допомогу", що вступили з 5 січня 2017 року в дію, зокрема у частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Розповіла про проведення інформаційно-консультативних заходів за круглим столом у приміщенні Бюро правової допомоги, з питань, які найчастіше виникають у територіальних громадах та при зверненні громадян, про проведення консультування із залученням компетентних спеціалістів з різних галузей права, за їх згодою.

    На цьому було завершено 16 сесію Сокальської міської ради

    ------------




    Міська рада :: Результати поіменних голосувань

    .

     
    27.01.2017

     Результати поіменних голосувань



    Юлія Сорочук
    _

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    13:41, 29 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567