** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::14.07.2016


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

14 липень 2016 року

Пошук в новинах   

  
релігія

  • У Катедральному храмі в Сокалі буде образ покровителя природоохоронців – св. Губерта
  • У Катедральному храмі в Сокалі буде образ покровителя природоохоронців – св. Губерта

    У Катедральному храмі в Сокалі буде образ покровителя природоохоронців – св. Губерта

    12 липня в Катедральному храмі свв. апп. Петра і Павла в Сокалі освячено образ св. Губерта, покровителя лісників та мисливців, який подарувала родина Країнських із Польщі.

    Єпископ Михаїл Колтун привітав представників родини Країнських, які походять із села Переспа, Сокальського району. Архиєрей зазначив: «Святий Губерт матиме місце у цьому Катедральному храмі, щоби любов до природи була культивована та окультурена. Дуже знаково, що в день храмового празника образ святого Губерта входить в цей храм. В такий спосіб це буде послідуючий крок розвитку цієї екологічної теми, яка має пріоритет в Катедральному храмі, щоби розвиватися. Це велике послання Святішого Отця «Славен будь Боже за все сотворіння і за рід людський» є для того, щоби ми могли наповнювати наше життя Євангельським змістом».

    Отець Ярослав Кащук, адміністратор храму, наголосив: «Будучи пристрасним мисливцем, Губерт навернувся до Бога і згодом почав навертати людей. Тож Господь дав йому велику ласку – чудо оздоровлення інших. Ми дуже тішимося, що і в нас, в Катедральному соборі, буде таке місце, де можна прийти всім, особливо природоохоронцям, щоб помолитися». Звертаючись до польської делегації, отець Ярослав сказав: «Дякуємо, що ви ділитеся як берегти природу та весь сотворений світ».

    Пан Анджей Країнскі відповів: «Дорогі браття і сестри українці! Ми зустрілися тут минулого року з Владикою. Потім гостили українську делегацію в Гданську. Показали їм те, що найгарніше і думаю, що вони повернулися сюди задоволені. Те, що можемо подарувати для цього храму образ св. Губерта – це наша радість та щастя. Для нас це велика честь!»

    Популяризація особи св. Губерта та культури мисливства в Україні відбувається за тісної співпраці відділу капеланства мисливців Сокальсько-Жовківської єпархії, Гданського управління Польського товариства мисливців та Жовківського лісового господарства.

    Прес-служба єпархії

    Сокальсько-Жовківська єпархія
    Прес-служба

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    13:32, 28 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567