** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::13.07.2016


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

13 липень 2016 року

Пошук в новинах   

  
релігія

  • У Катедральному храмі відзначили престольний празник
  • У Катедральному храмі відзначили престольний празник

    У Катедральному храмі відзначили престольний празник

    12 липня 2016 року, в день свята апп. Петра і Павла, у Катедральному храмі Сокальсько-Жовківської єпархії відзначили престольний празник.

    Божественну Літургію очолив Преосвященний владика Михаїл Колтун, у співслужінні священнослужителів Сокальського деканату.

    В урочистій проповіді, архиєрей звернувся до всіх присутніх, кажучи: «Вітаю вас у цьому празничному храмі, святині, яка несе для нас гасло милосердя Божого. Вступаючи в той храм ми почуваємо себе захищеними. В житті ми десь шукаємо прихисту від зла духовного і фізичного, наших недуг. Тож цей храм є для нас особливим місцем і нагодою, де Господь являє своє милосердя для нас усіх, хто приходить, хто заявляється своєю молитвою, за себе, за весь сотворений світ, за всіх, хто перебуває в різних потребах. Ми маємо таку розчулену потребу, рану, бо на Сході триває фронт, де наші сини, батьки захищають рідну землю від напасливого ворога. Тож сьогодні ми в цьому Катедральному храмі заявляємося не тільки про себе, не тільки про сотворіння, які ми любимо, але заявляємося в молитві за мир, щоб припинилася війна».

    Єпископ застановився над вірою верховних апостолів та нашою вірністю Христові. «Ми втішаємося вірою апостолів Петра і Павла, тою любов’ю, яку Петро засвідчив Христові, тою любов’ю, яку Христос наділив Петра, кажучи: «Ти є скеля і на ній я збудую Церкву». І та взаємність між Христом і Петром прийшла в наше життя, щоб ми віру таку незламну, тривку могли розвивати між собою, передаючи один одному свою вірність. Те, що ми в храмі називаємося вірними, то не тільки з Хрещеннями, а також тому, що слідуємо Євангельським словам «Будь вірним в малому, над многими тебе поставлю».

    Отець Ярослав Кащук, адміністратор Катедрального храму, подякував художнику Тарасу Масякіну, уродженцю Сокаля, за подаровану ікону Сокальської Богоматері, яку будуть почитати на тетраподі та в святкових процесіях.

    Завершилася церковна урочистість процесійним обходом довкола храму та окропленням свяченою водицею.

    Прес-служба єпархії

    Сокальсько-Жовківська єпархія
    Прес-служба

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    19:01, 28 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567