** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::25.03.2016


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

25 березень 2016 року

Пошук в новинах   

  
суспільство

  • 17 років без В”ячеслава Чорновола
  • 17 років без В”ячеслава Чорновола

    17 років без В”ячеслава Чорновола

    25 березня 1999 року в автокатастрофі загинув на шосе під Борисполем загинув видатний Українець В”ячеслав Чорновіл - публіцист, літературний критик, діяч руху опору проти зросійщення та національної дискримінації українського народу, політичний в`язень СРСР, провідник українського національно-демократичного визвольного руху кінця 80-х - 90-х років; Герой України.

    На площі Січових стрільців у Сокалі, де є меморіальна таблиця В. Чорноволу, члени РО Народного Руху України, депутати районної ради вшанували його пам”ять, поклавши вінок на квіти.

    Священик Роман Синицький відправив панахиду. А поітм наголосив, що В”ячеслав Чорновіл залишив для нас велику спадщину. Його життя хоч і не було довгим, але яскравим.

    Усі разом помолились за спасіння його душі.

    Заступник голови районної ради, голова РО НРУ Василь Бойко зазначив:

    - Сьогодні ми зібралися, щоб пом’янути видатного українця, Героя, який жив і боровся за незалежну Україну, який своє життя віддав для того, щоб ми могли жити у вільній державі. Коли Європа визнавала його кращим журналістом та вручала йому премії, московсько-комунська імперія садила його тюрму, Чорновіл тричі був на засланні. Усе життя жив і боровся за те, щоб Україна повстала. В”ячеслава Максимовича тричі обирали депутатом Верховної Ради України, він працював для розвитку держави. Незмінний голова Народного Руху України, і якби не наше гетьманство, то, я переконаний, у 1991 році Чоорновіл був би Президентом України і наша держава рухалась би в іншому напрямку. Але не так сталося, вороги знищили Героя Україну, але вони не знищили ідею і людей, які пам’ятають про В’ячеслава Чорновола та продовжуватимуть його добрі справи, і далі нестимуть його ідеї у життя. Герої не вмирають! Вічна пам”ять славному українцю В”ячеславу Максимовичу Чорноволу. На Сокальщині його пам”ятають, він вічно житиме у наших серцях. Слава Україні! Героям слава!

    Голова районної ради Микола Пасько, зокрема, наголосив:

    - В’ячеслав Чорновіл – не просто політик, не просто журналіст. До речі, певний час журналістом працював на обласній телерадіокомпанії у Львові. Там є також меморіальна таблиця, де теж вшановують його пам”ять. В”ячеслав Максимович є символ українського народу. Тому що, хто читав його родовід, знає, що він походив з славного роду українських козаків Чорноволів. Коли в Україні ввели кріпацтво, його пращур – Стратін Чорновол пішов з села, щоб не буде кріпаком, боровся за свою волю. Сьогодні уся Україна бореться за свою волю, сьогодні оцей український корінь, бажання бути вільним проявляється всьому українському народові, в тому числі і на Сході, де Україна бореться за свою незалежність. Вячеслав Максимович є поза часом, поза політикою і поза всіма тими дрібязковими речами, які зараз є в Україні: політичними взаємопоборюваннями, різні підходи, тому що він є вище всього того. З часом історія оцінить наскільки це величезна глибиль інтелектуальна, наскільки це приклад української незламності. Тому що ми зараз говоримо про Надію Савченко, яку судили в Росії. Вячеслав Максимович тричі був на засланні, його радянська влада не зламала. 17 років тому загинув В’ячеслав Максимович, слідство встановило що це ніби нещасний випадок, але такі люди не вмирають випадково, тому думаю що ми з часом усі повинні брати приклад з його незламної сили волі, духу і прагнення до незалежності України. Слава Герою!

    На завершення всі виконали Гімн України.

    Газета
    "Голос з-над Бугу"

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    10:40, 29 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567