** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::21.03.2016


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

21 березень 2016 року

Пошук в новинах   

  
суспільство

  • Профілактичне відпрацювання с.Сілець
  • Профілактичне відпрацювання с.Сілець

    Профілактичне відпрацювання с.Сілець

    Зростання кількості пожеж на Сокальщині змусило представників відповідних служб та відомств ще інтенсивніше взятися за навчання населення правил безпеки життєдіяльності у побуті. Сокальським районним сектором Державної служби України з надзвичайних ситуацій в районі створено спеціальні рейдові групи, до складу яких входять працівники місцевих державних організацій, рятувальники, представники  територіальних громад, органів внутрішніх справ, комунальних служб, громадських організацій.

    Рейдові групи здійснюють подвірні обходи громадян у тих населених пунктах району, де вогонь господарює найчастіше. 18 березня таке комплексне відпрацювання відбулося у селі Сілець Сокальського району. На захід запросили і представників засобів масової інформації, адже проблема важлива і потребує якнайширшого висвітлення.

    Коротка інструктивна нарада у селищній раді – і декілька груп, до складу яких входили рятувальники, соціальні працівники, місцеві депутати розійшлися вулицями селища, аби відвідати оселі та розповісти їм про безпечне життя.

    Звісно ж, шлях таких рейдових груп стелився насамперед до помешкань найнезахищеніших перед вогняною стихією категорій населення: літніх громадян, багатодітних сімей. Рятувальники вели з людьми роз’яснювальні бесіди та роздавали застерігаючі листівки, здійснювали детальні обстеження протипожежного стану їхніх осель, вказували на виявлені недоліки і давали поради як найдоцільніше їх виправити.

    Мешканці Сільця дуже привітно зустрічали візитерів, уважно слухали їх та читали спеціальні застережливі листівки. Люди запевняють: правил безпеки життєдіяльності у побуті дотримуються неухильно, адже розуміють, якого лиха може завдати неконтрольований вогонь. Їм розповідали про правила поводження з вогнем у побуті, переконували, що іноді навіть невдало загашені цигарка чи сірник можуть призвести до фатальних наслідків. Особливу увагу селян звертали на недопущення спалювання сухої трави під час господарювання на присадибних ділянках.

    Схожі відпрацювання уже незабаром будуть проводитися і в інших населених пунктах району. Адже лише спільними зусиллями громадськості і влади можна мінімізувати кількість пожеж у житловому секторі та зробити життя людей по-справжньому безпечним.

    Того ж дня рятувальники відвідали учнів Сілецької загальноосвітньої школи. Вони провели для них тематичний урок безпеки. Підліткам пояснили, чому настільки важливо дотримуватись усіх правил безпеки життєдіяльності, розповіли про пожежно-рятувальну службу, наголосили на небезпеці вибухонебезпечних предметів, особливо у теперішній час.

    ДСНС
    Сокальський районний сектор ГУ ДСНС

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    21:05, 28 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567