** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::11.03.2016


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

11 березень 2016 року

Пошук в новинах   

  
освіта

  • У нашій пам’яті вони  назавжди залишились
  • У нашій пам’яті вони назавжди залишились

    У нашій пам’яті вони  назавжди залишились

    Вся Україна 18-20 лютого у жалобі схилила голову, згадувала своїх Героїв, які полетіли Небесною Сотнею в небесну далечінь, а також Героїв  страшної війни, яку називають АТО. Не залишились осторонь  і учні Сокальського НВК «ЗШ І-ІІІст.№2-ліцей». Старшокласники провели радіожурнал-реквієм « Небесній Сотні присвячується», дев’ятикласники  поклали лампадки та квіти до панно «Небесна Сотня» та меморіальної дошки пам’яті Романа Лагна., випускника нашої школи, учасника Революції Гідності та АТО, який загинув 9 січня 2014 року на Сході України. І саме світлій пам’яті Романа присвячений    виховний захід «Вони у нашій пам’яті залишилися», який підготували та провели учні 9-10-их класів під керівництвом Походенко Ірини Степанівни(вчитель історії), Базарко Ганни Євгенівни (вчитель музики), Мигасюк Галини Мирославівни (заступник директора).І полилися тужлива «Пливе кача», зворушлива «А я живий», душевна «Ангели майдану» , вражаючий реквієм  «Пам’яті небесній Сотні», ліричні, щемливі поезії «Ти бачив, як ангели в небо летіли», «Жінко, чого ви плачете…», «Дві душі». Учні декламували «Брати мої, невинно убієнні....» , ледве стримуючи сльози.Дорогими і шанованими гостями пам’ятного дійства стали батьки Романа Лагна – Іван Степанович та Надія Романівна. Щемить душа, завмирає серце, скапує віск, а очі, сповнені слізьми, виплакують свої жалі. Біль пекучий, пронизливий, але зціпивши зуби, слухаєм про головне : про життя Сина, про становлення Героя , і немов бачимо його поруч. Бо пам’ять про нього жива. Материнські слова – молитва про найдорожчу для неї людину - сина,якого забрала жорстока війна. Він був народжений для життя. Мріяв, щоб в Україні всі жили щасливо, боровся за це , віддав найдорожче. Слухаючи маму,  в очах учнів читаю : «А чи зміг би так я ? Чи не побоявся ?». І у кожного своя відповідь. Пророчо-мудрі і сповідально-чесні слова Лагна, сказані побратимам : «Ми переможемо! Ми відвоюємо! Ми змінимо світ на краще!». Він не помер у душах наших, бо, як живий, крокує поруч, йому звіряємо свої помисли, на нього рівняємось, до нього поспішаємо на розмову. Батьківське горе не зрівняти ні з чим, його не омиє час, його не зцілиш та його можна розділити навпіл. І наші учні та вчителі завжди будуть раді вислухати, зрозуміти , розділити цей біль.

    Медалі у руках батьків... Їх обережно роздивляються діти, немов торкаються пам’яті. Кожен хоче хоч трохи бути схожим на нього – Романа Лагна!

    Страждав, кохав, ростив, плекав собі він сина,

    Тепер гордиться батьком сирота – дитина.

    І оживуть степи, озера і блакить,

    Зігріє нас усіх в єдину мить,

    І подарує всім Господь любов і силу !

    Герої не вмирають- в нас плекають віру!

    І вірить, що загинув не дарма,

    Так, буде мир, закінчиться війна!

    Тріфонова Орися Левківна, вчитель української мови та літератури Мигасюк Галина Мирославівна, заступник директора Сокальського НВК «ЗШ І-ІІІ ст..№2-ліцей»

    Відділ освіти сокальської РДА

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    10:19, 29 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567