** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::11.03.2016


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

11 березень 2016 року

Пошук в новинах   

  
суспільство

  • До уваги суб’єктів господарювання – водокористувачів
  • До уваги суб’єктів господарювання – водокористувачів

    До уваги суб’єктів господарювання – водокористувачів

    Сокальська ОДПІ Головного управління ДФС У Львівській області доводить до відома суб’єктів підприємництва, які у господарській діяльності використовують воду, що водокористувачі є: первинні (мають власні водозабірні споруди і відповідне обладнання для забору води), вторинні (не мають власних водозабірних споруд і отримують воду з водозабірних споруд первинних водокористувачів та скидають стічні води в їх системи на умовах, що встановлюються між ними (на договірних засадах між суб’єктами господарювання).

    У листі Мінприроди України від 15.03.2011 №5515/16/10-11-МП зазначено, що дозвіл на спеціальне водокористування оформлює лише первинний водокористувач. Для вторинних водокористувачів дозволом на спеціальне водокористування є встановлений у дозволі первинного водокористувача ліміт використання води та відведення стічних вод абонентами і договір між ними. Окремим документом дозвіл на спеціальне водокористування для вторинних водокористувачів не оформлюється.

    Суб’єкт господарювання, за наявності свердловини для видобування підземної води для здійснення спеціального водокористування повинен отримати дозвіл на спеціальне водокористування як первинний водокористувач.

    Незалежно від цілей використання води (для господарських чи задоволення виключно власних питних і санітарно-гігієнічних потреб) наявність дозволу на спеціальне водокористування визначає обов’язок суб’єкта господарювання подавати податкову звітність з рентної плати за спеціальне використання води (далі – Рентної плати) наростаючим підсумком з початку року, починаючи з того кварталу, в якому було здійснено реєстрацію водного об’єкта (свердловини) в органі ДФС. Платники Рентної плати, у яких обсяг використаної води на добу не перевищує 19 метрів кубічних, при поданні першої податкової декларації з Рентної плати повинні подати контролюючим органам одночасно з такою декларацією копію дозволу на спеціальне водокористування та/або договору на поставку води. В подальшому копії подаються у разі внесення змін до дозволу на спеціальне водокористування або договору на поставку води.

    Водночас повідомляємо, що за відсутності у водокористувача дозволу на спеціальне водокористування із встановленими в ньому лімітами використання води Рентна плата справляється за весь обсяг використаної води, що підлягає оплаті як за понадлімітне використання, а саме: Рентна плата обчислюється і сплачується у п’ятикратному розмірі виходячи з фактичних обсягів використаної води.

    В.о. начальника Сокальської ОДПІ Головного управління ДФС у Львівській області Михайло Шайнер

    РДА
    Сокальська РДА

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    10:29, 29 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567