** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::14.12.2015


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

14 грудень 2015 року

Пошук в новинах   

  
релігія

  • Катедральний храм у Сокалі є відпустовим місцем Ювілею Божого милосердя
  • Катедральний храм у Сокалі є відпустовим місцем Ювілею Божого милосердя

    Катедральний храм у Сокалі є відпустовим місцем Ювілею Божого милосердя

    Про це у Декреті оголосив єпархіальний єпископ Сокальсько-Жовківський Михаїл Колтун, який 13 грудня 2015 року звершив Чин відкриття Ювілейного року Божого милосердя у Сокалі.

    Обряд відкриття Ювілейного року виглядав так: перед початком богослужіння усі вийшли із храму свв. апп. Петра і Павла. Сформувалася процесія. Спочатку несли хрест, за ним – ікону Ювілейного року, а після неї – ікону Богородиці «Милосердя двері»; далі хоругви, за якими йшли священики, архиєрей, співці і всі вірні. Процесія обійшла храм довкола один раз. Відтак розпочався Молебен і після молитви архиєрей хрестом відкрив центральні двері храму, так як на Великдень. Співаючи «Бог – Господь, і явився нам; благословен, хто йде в ім’я Господнє» усі присутні зайшли в храм.Опісля вірні вислухали Євангеліє із закликом: «Будьте милосердні, як і Отець ваш милосердний» (пор. Лк. 6. 31-36). Далі спільна молитва продовжилася у Святій Літургії, під час якої вірні чисельно приступили до Святого Причастя.

    Пояснюючи про вибір храму свв. апп. Петра і Павла для отримання ласк Божого милосердя, єпископ Михаїл зазначив: «Папа Франциск сказав єпископам: назначіть храми у своїх єпархія, які будуть наповнені таким же благословенням як і в папських базиліках. Колись треба було їхати до Риму, а теперішній Папа зробив виняток, бо Ювілей переніс до нашого храму. Тепер ми маємо можливість родинами, громадами звершувати паломництва до Катедри нашої єпархії, щоб отримати повний Відпуст. Тому двері цього храму мають бути відкритими до тих, які захочуть приходити, щоб могли відчути Боже милосердя не тільки в стінах храму, але й від парафіян. Це Боже милосердя наповнює наш храм і умовами для цього відпусту є Сповідь, Причастя, молитва «Вірую» та молитва «Отче Наш і Богородиці Діво» в наміренні Святішого Отця Папи Римського».

    Архиєрей не оминув тих, які є хворими. Для них священики будуть нести ювілейні іконки, «щоб могли молитися вдома, приступили до Сповіді і Святого Причастя». Єпископ закликав усіх скористати з нагоди Ювілейного року і зачерпнути ласки Божого милосердя для себе, а також поділитися ним із ближніми.

    Прес-служба єпархії

    Довідка

    Відпуст – це прощення перед Богом дочасної кари за гріхи, провина яких уже стерта. Прощення гріха і відновлення спілкування з Богом веде за собою відпущення вічної кари за гріх. Але дочасні кари за гріх залишаються. Тому Церква дає нагоду за допомогою відпустів позбавитись дочасних кар за наші гріхи.

    Сокальсько-Жовківська єпархія

    Сокальсько-Жовківська єпархія
    Прес-служба

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    17:02, 28 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567