** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::03.08.2015


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

3 серпень 2015 року

Пошук в новинах   

  
суспільство

Трудівники ПАТ «Львівська вугільна компанія» готові перекрити трасу

Справи у ПАТ "Львівська вугільна компанія" попри обіцянки влади – і місцевої, й столичної – не лише не покращилися, а навіть погіршилися. Як повідомила голова первинного осередку НПГУ підприємства Наталя Барна, зараз заборгованість із зарплати без нарахувань складає понад 12 млн грн.

«Уже серпень на порі, а з нами не розрахувалися ще й за січень, виплативши лише трохи більше 10% заробленого, - розповідає профспілковий лідер. – Сподівалися отримати ще хоч якусь дещицю за січень, але заступник начальника відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України М. Селезньов наклав арешт на рахунок підприємства у ПАТ "Ідея Банк" і забрав 328 тис. грн, які нам мали виплатити у рахунок погашення боргу за січень».

Це, зрозуміло, призвело до ще більшої напруги у колективі, якому не виплатили заробленого з початку року. Аджепрактично за кожним працівником стоїть сім`я й малолітні діти.

А тут надійшло ще одне неприємне повідомлення – столичний «Альфа Банк» подав заяву до Господарського суду Львівської області про визнання ПАТ «Львівська вугільна компанія» банкрутом.

«Мало того, що з нами не розрахувалися за січень, лютий, березень, квітень, травень і червень, так ще й забирають робочі місця у 843 осіб, які працюють на підприємстві, - справедливо обюрюється Наталя Барна. - Люди обурені тим, що вони роками боролися за своє підприємство, а тепер одним необдуманим рішенням чиновників можуть не тільки їх залишити без засобів до існування, а й повністю знищити вугільну галузь у регіоні. Адже шахти Львівсько-Волинського басейну залишаться без збагачувальної фабрики».

Збори трудового колективу, які відбулися 30 липня, висунули дві основні вимоги: не визнавати ПАТ "Львівська вугільна компанія" банкрутом та забезпесити подальшу стабільну роботупідприємства.

Якщо вони не будуть виконані, а винні не будуть покарані, трудовийколлектив і ППО НПГУ ПАТ вирішилиз 4 серпня зупинити роботу підприємства і об 11.00 розпочати безстрокову акція перекриття траси обласного значення Львів-Ковель у м. Великі Мости.

НПГУ

дописувач_
.

якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
21:03, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567