** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::23.07.2015


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

23 липень 2015 року

Пошук в новинах   

  
суспільство

  • В Белзі обговорили план проведення Європейських днів добросусідства
  • В Белзі обговорили план проведення Європейських днів добросусідства

    В Белзі обговорили план проведення Європейських днів добросусідства

    Організацію проведення на Сокальщині традиційних Європейських днів добросусідства, які заплановані на 28-30 серпня, обговорили Белзі на розширеній нараді. Її проводив перший заступник голови ЛОДА Ростислав Землинський. Також були присутні представники влади Сокальського району, окремі голови місцевих рад Сокальщини, на теренах яких будуть проходити усі заходи, духовенство, на чолі із владикою Сокальсько-Жовківської єпархії Михаїлом Колтуном, керівники та представники прикордонної служби, Сокальського райвідділу міліції, Белзького історико-культурного заповідника, депутати та представники фундації «Сокальська ініціатива».

    Як зазначив Ростислав Землинський такі транскордонні заходи є дуже важливими, адже повинні сприяти розвитку хороших стосунків із польськими партнерами та засвідчити, що Сокальщина має всі умови для ведення бізнесу. Тому основне завдання, під час проведення Днів добросусідства, забезпечення безпеки та належної охорони громадського порядку.

    До речі, це вже не перше засідання, яке проводиться з цього приводу. Перші два відбулись у Львові, під головуванням очільника області Олега Синютки і вже був розроблений попередній план заходів. Відтак учасники белзької наради обговорили порядок їх проведення, визначали відповідальних за кожну ділянку. Зокрема йшлось про організацію дорожнього руху, ремонту під’здної дороги, обкошування території, забезпечення медичного супроводу, облаштування необхідної кількості смітників та туалетів тощо. Також була наголошено, що громадяни, які захочуть побувати на польській стороні і взяти участь в Богослужінні в Корчмині, повинні заздалегідь подбати про наявність візи. Також можливо використати картку про малий прикордонний рух.

    Цього року вже в дванадцяте на наших теренах проводяться Європейські дні Добросусідства, які розпочались у 2003 році посвяченням каплички в Корчмині. Проте цього разу вони вперше проводяться в рамках Корчмин-Стаївка та Белз із метою привернути увагу саме до Княжого міста, яке через 15 років буде відзначати тисячоліття свого існування. Місто, яке поєднало в собі три культури: українську, польську та єврейську, має багато унікальних пам’яток архітектури є в занепаді. Тому, якщо перший день усі заходи проводяться на території Корчівскої сільської ради та Польщі, то останні два дні – в Белзі.

    Другою метою цих транскордонних днів є привернення особливої уваги до цих святих місць та створення тут другої Зарваниці, місця до якого постійно будуть йти паломники, а не лише раз на рік.

    Радіо "Сокаль"

    служба інформації
    ТРК "Сокаль"

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    21:34, 28 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567