** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::03.07.2015


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

3 липень 2015 року

Пошук в новинах   

  
суспільство

  • В Сокальському районі проводиться щорічна операція під умовною назвою «Мак»
  • В Сокальському районі проводиться щорічна операція під умовною назвою «Мак»

    В Сокальському районі проводиться щорічна операція під умовною назвою «Мак»

    В Сокальському районі проводиться щорічна операція під умовною назвою «Мак», яка буде тривати 4 місяці. Метою відпрацювання є профілактика незаконного обігу наркотиків, виявлення та знищення посівів рослин снодійного маку чи конопель, недопущення їх незаконного обігу, перекриття каналів збуту та запобігання фактам незаконної заготівлі наркотичної сировини, а також її транспортування.

    Так, під час даної операції, Сокальськими правоохоронцями було виявлено 2 факти правопорушень, а саме: за статтями 309 і 310 Кримінального Кодексу України: незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту та незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку чи конопель. За цими фактами порушено кримінальні провадження.

    Зазначимо, що за незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність. Як попереджає прокуратура Сокальського району адміністративна відповідальність – це штраф від вісімнадцяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян із конфіскацією незаконно вирощуваних наркотичних рослин.

    Водночас посів або вирощування маку чи конопель у великих кількостях тягне за собою і кримінальну відповідальність: арешт на строк до 6 місяців або обмеження волі строком до трьох років або позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Таке покарання несуть особи за незаконний посів або вирощування наркотичних рослин, якщо вказані діянні було здійснено за попередньою змовою групою осіб з метою збуту або якщо дану особу вже було раніше притягнуто до кримінальної відповідальності за незаконні дії із наркотичними засобами.

    Радіо "Сокаль"

    служба інформації
    ТРК "Сокаль"

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    12:28, 29 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567