** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::17.06.2015


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

17 червень 2015 року

Пошук в новинах   

  
освіта

  • Понад сто призових місць у десятому, ювілейному, році здобули слухачі Сокальської МАН
  • Понад сто призових місць у десятому, ювілейному, році здобули слухачі Сокальської МАН

    Понад сто призових місць у десятому, ювілейному, році здобули слухачі Сокальської МАН

    В актовому залі Сокальської МАН посвятковому гамірно: учні у вишиванках, вчителі з букетами квітів, батьки – щасливі, схвильовані, багато гостей, звучать українські мелодії. Одним словом – свято. Увесь рік слухачі МАН, викладачі сумлінно трудилися. І нині вони збирають ужинок міцних знань. Урочисто внесли прапор України, прозвучав Державний гімн. Звичайно, кожному з нас потрібне Боже благословення, а для дітей, які здобувають знання, формуються як громадяни України, християни, особливо. Отож до слухачів МАН звернувся священик о. Ярослав Валюх:

    – Кожен з вас шукає себе, багато вже себе реалізувало, і нині ми будемо вітати призерів, переможців, бо Мала академія має ким пишатися. Пам’ятайте, хто є джерелом усього цього, пам`ятайте, хто вас покликав до життя, хто дав вам розум, хто живить вас животворчим життям – то Бог. Нехай сьогодні у цей урочистий день Господь Бог благословляє усіх вас, кріпить, дає сили.

    Директор МАН, депутат районної ради Світлана Мусій розчулена і водночас горда за своїх вихованців, як за рідних дітей. А вони оплесками вдячності обдаровують її, вручають букети квітів.

    У 2014-2015 навчальному році в сімнадцяти творчих об`єднаннях навчалося 476 учнів, серед них 123 сільських дітей. Торік тут навчалися учні з 24 шкіл, а в цьому – вісімнадцяти. У першому (районному) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт взяли участь 160 учнів. З них 78 стали призерами. З року в рік серед кращих учні Сокальської гімназії імені Олега Романіва, Сокальського НВК «ЗШ І-III ст. №2 – ліцей», Сокальської СШ №3, Сокальського НВК «ЗШ І-III ст. №4 – ліцей», Сокальської ЗШ І-III ст. №5, Поторицької ЗШ І-III ст., Жвирківської ЗШ І-III ст., Стенятинської ЗШ І-III ст., Великомостівського НВК «ЗШ І-III ст. – ліцей», Двірцівського НВК «ЗШ І-III cт. – дитячий садок». Цьогоріч заявили про себе Сокальська санаторна школа-інтернат, Сілецький, Острівський, Волицький, Белзький, Забузький навчальні заклади. Призові місця отримали школярі з усіх п`яти округів. У другому обласному етапі Сокальщину представляли кращі слухачі МАН, які вибороли 19 призових місць, що вже вкотре забезпечило перше місце серед районних МАН. Гордимося переможцями, які зайняли перші місця і представляли Львівщину на Всеукраїнському етапі – це Катерина Ільницька, Марія Ігнатюк, Петро Размук та Оксана Головко.

    Серйозним і водночас захоплюючим випробуванням для школярів є предметні турніри. Загалом за цей навчальний рік слухачі Сокальської МАН здобули понад сто призових місць.

    Директор Світлана Мусій щиро подякувала батькам, які дбають за своїх дітей, підтримують, допомагають у всіх їх добрих починаннях. Висловила вдячність колегам-педагогам, які дають слухачам МАН глибокі знання, а також відділу освіти Сокальської РДА (начальнику Роману Монастирському) та райметодкабінету (керівнику Галині Гібляк) за щиру підтримку і розуміння. Вона наголосила, що для покращення умов для навчання і праці Сокальська МАН вже втретє взяла участь в обласному конкурсі мікропроектів, завдяки підтримці депутата обласної ради Ганни Костюк, співфінансування Сокальської районної ради і внеску громади – це дасть можливість реалізувати заплановане: завершити заміну вікон і дверей. Світлана Мусій відзначила, що для навчання, розвитку, творчої діяльності слухачам і педагогам дуже допомагають ноутбуки, які подарували Сокальська райдержадміністрація та Сокальська районна рада, а також живе проблемами цього навчального закладу голова ради МАН Микола Дем’янович.

    Слово надали гостям свята.

    Володимир ЧУБ, заступник голови Сокальської районної ради:

    – Щиро вітаю слухачів МАН із закінченням десятого навчального року. За ці роки Сокальська МАН стала тим джерелом, осередком, де збираються найкращі діти Сокальщини, щоб поглибити свої знання. Цей осередок повинен працювати, незважаючи на те, що відбуватиметься децентралізація влади, переформатування громад. Попереду багато складнощів і багато цікавих ідей. Я думаю, що саме ці учні, які навчаються тут, займаються цікавими проблемами, сприятимуть у майбутньому розвитку нашої держави. Від імені районної влади щиро дякую педагогічному колективу, науковцям, які ведуть за собою цих дітей, розвивають їх інтелектуальний потенціал.

    Роман МОНАСТИРСЬКИЙ, начальник відділу освіти Сокальської РДА:

    – Звертаюся до вас з щирою подякою, шановні дійсні члени Малої академії, дорогі педагоги за цей високостабільний результат, який ви цього року підтвердили і показали рівень всіх освітянських здобутків Сокальського району не лише на рівні області, а й на рівні держави.

    Звертаюсь до випускників, щоб ви пам’ятали, де закладались ті перші цеглинки ваших наукових досягнень, ваших наукових перемог. Саме вам примножувати науковотехнічий потенціал нашої Української держави.

    Світлана КОЛЯДА, мама слухачки МАН Ольги Коляди:

    – Дитину виховують батьки, педагоги. Найкращих результатів вона досягає у тих вчителів, яких любить. Вчитель – означає любити те, що ти викладаєш і любити дітей. Сокальська МАН – це особливе місце, де викладання предметів відбувається в особливий спосіб. Хочу подякувати усьому викладацькому колективу за те, що ви прищепили нашим дітям любов і смак до знань. Діти хотіли вчитися, а ви хотіли їх навчати. У стінах МАН наші діти отримали дуже добрі знання, тут вони підготувались, заклали міцний фундамент для майбутнього. Мала академія стала територією успіху для дітей. Тому сьогодні хочу від імені батьків подякувати нашим синам і донькам, за те, що ви у нас такі хороші, за ваші успіхи, йдіть вперед, а ми вам будемо допомагати.

    Останніми роками благодійний фонд «Майбутнє України. Сокальщина» тісно співпрацює з Сокальською Малою академією наук і завдяки жертводавцям зза кордону відзначає грошовими преміями найбільш обдарованих дітей.

    До слухачів МАН звернувся президент фонду «Майбутнє України. Сокальщина» Юлій Лукомський: «Колись давно, як юний технік, на виставках у Києві я демонстрував діючі експонати: в 1949 році макет електрифікованого села за рахунок енергії вітру, а у 1950му дві діючі FM радіостанції. Приємно було отримувати призи, але набагато важливіше те, що знання і уміння, які я отримав при цьому, допомогли мені успішно закінчити профільний інститут, знайти роботу, яка була до вподоби. Тому сьогодні я виконаю рішення нашого Фонду про підтримку найдостойніших слухачів МАН. У цьому році така можливість виникла завдяки жертводавцям з Канади, Америки і Австралії, які глибоко переймаються долею України. Збираючи пожертви на підтримку наших бійців, вони розуміють, що потрібна підтримка талановитої молоді – майбутнього нашої держави. А це ви ті, що мають амбітні плани, ті, хто знає і вміє, хто вдало обрав свій фах і вже має потрібні напрацювання».

    Член благодійного фонду «Майбутнє України. Сокальшина», член Національної спілки письменників України Любов Бенедишин прочитала свій вірш. А потім 32 слухачам МАН вручили грошові винагороди.

    Чудовим обрамленням цього свята стали українські пісні у виконанні слухачки МАН Тетяни Нечай. Випускниця Сокальської МАН, слухачка творчого об’єднання юних істориків, переможець районного, обласного і призер Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Катерина Ільницька сердечно подякувала всім педагогам Малої академії наук, а особливо своєму керівнику Світлані Мусій за міцні знання, які дали їй у стінах МАН, і завдяки цьому вона змогла досягнути таких високих результатів на Всеукраїнському конкурсі.

    Слухачам МАН урочисто вручили посвідчення дійсного члена чи кандидата у члени МАН, грамоти. Також нагороди отримали і педагоги, які виховали таких розумних дітей. За це їм вдячність. Бо ж вони вчать, виховують міцні корені нашої нації, майбутнє України.

    Оксана ПРОЦЬ.

    Голос з-над Бугу

    Газета
    "Голос з-над Бугу"

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    14:58, 29 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567