** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::09.06.2015


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

9 червень 2015 року

Пошук в новинах   

  
влада

Сокальщину пропонують розділити лише на 4 територіальні громади

В Сокальській райдержадміністрації відбулося засідання комісії з питань реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади у Сокальському районі. Розпочав засідання голова райдержадміністрації Олег Кожушко, який зазначив, що, за результатами проведених слухань в облдержадміністрації та райдержадміністрації, в районі взято за основу пропозицію про створення 8 об`єднаних територіальних громад. Це Великомостівська, Белзька, Мурованська, Жвирківська, Тартаківська, Сокальська, Скоморохівська та Червоноградська.

Проте фахівці з центру територіальних реформ наголосили, що це не є досконалий проект. Тому, було напрацьовано зміни до проекту перспективного плану формування спроможних територіальних громад Сокальського району, згідно з якими планується створити 4 об`єднаних територіальних громади: Сокальська, Великомостівська, Белзька та Сілецька і окремо місто Червоноград.

Якщо попередні варіант вже був винесений на розгляд сільських, міських та селищної громад нашого району то даний варіант був наразі вперше озвучений і тому він потребує обговорення в радах.

На засіданні комісії були присутні окремі голови місцевих рад, депутати, представники окремих громад, які висловлювали свої думки з приводу нового варіанту об’єднання громад. Звичайно, що усі одноголосно підкреслили, що одноосібно, без громадського обговорення нічого не будуть вирішувати. Проте попередньо окремі думки своїх громад голови вже висловили.

Зокрема, селищний  голова Жвирки, Іван Кошлай повідомив, що, при обговоренні із громадою селища першого плану обєднання із Опільською, Хоробрівською, Варязькою, Савчинською та Тудорковицькою сільськими радами із адміністративним центром в Жвирці, це було схвалено. Водночас об’єднання із Сокалем було категорично відхилено.

Також, знову каменем спотикання стає Сілецька громада, яку пропонується об’єднати із Межиріччям, Волсвином, Гірником та Соснівкою. Як наголосив депутат районної ради Володимир Фіяла громада Сільця категорично виступає проти злиття із містом Соснівка.

Отож, в результаті засідання було вирішено провести обговорення в громадах. Зокрема вже відбулись такі зустрічі в Сільці та Великих Мостах. На черзі, 9 червня місто Белз, 12 година Народний дім і 11 червня місто Сокаль, 15 година сесійний зал Сокальської районної ради. Після громадських обговорень проект перспективного плану буде подано у Львівську облдержадміністрацію.

Радіо "Сокаль"

служба інформації
ТРК "Сокаль"

якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
00:18, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567