** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::05.06.2015


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

5 червень 2015 року

Пошук в новинах   

  
культура

  • ПАРАСОЛЬКОВИЙ ПРОЕКТ
  • ПАРАСОЛЬКОВИЙ ПРОЕКТ

    ПАРАСОЛЬКОВИЙ ПРОЕКТ

    29 травня 2015 року відбулась заключна конференція по мікропроекту, на котрій було підведено підсумки по реалізації заходів проекту. Присутніми на конференції були представники органів місцевого самоврядування міста Белза та Гміни Белжець, представники туристичного бізнесу, громадських органіхацій обох партнерів. З привітальними словами виступили міський голова міста Белза - Володимир Муха, війт Гміни Белжець – Анджей Адамек, головний партнер парасолькового проекту директор Львівської асоціації розвитку туризму – Андрій Мацелюх, депутат Львівської обласної ради – Ганна Костюк,представник Львівської обласної адміністрації Департаменту міжнародного співробітництва та туризму – Христина Кулик,голова районної Ради – Ігор Дацюк. Всі виступаючі одноголосно вказували на важливість міжнародного проекту, на якість виконання проектних заходів та на  важливість питань, порушуваних проектом. Основне завдання проекту було зорієнтувати спільноти на діалог між органами місцевого самоврядування та громадськістю і туристичним бізнесом з використанням культурної спадщини ,місцевих традицій та промислів.

    Наступним етапом конференції було представлення виконаних заходів по мікропроекту. Міський голова міста Белза Володимир Муха представив основну мету проекту, вказав на бюджетну частину та стан власного владу партнерів, представив заходи виконані по українській стороні. Війт Гміни Белжець Анджей Адамек в представленні польської частини проекту зробив акцент на спільно проведених 2-х робочих зустрічах, одна в місті Белзі, друга у Гміні Белжець, проведення спільних теоретичних навчань у місті Белзі та представлення практичної частини навчань по туризму у Гміні Белжець. В рамках проекту обидві сторони придбали ноутбуки та прінтери, встановили туристично-інформаційні знаки з інформацією про партнерів у формі сіті-лайту, створили переносні інформаційні стінки зі столиком та кріслами для представлення міст на туристичних форумах та виставках, створено веб-сторінку про туристичні можливості територій, відзнято 3- хвилинні проморолики.

    Культурну спадщину міста Белза представила директор Державного історико-культурного заповідника у місті Белзі Оксана Калиш, Гміну Белжець представив Марек Марцола. Рукоділля та мистецтво міста Белза : малюнок на тарілках - художник Наталія Карнаух, писанкарство та бісероплетіння – Олександра Івануса. Гміна Белжець : гончарство – Мірослав Ліпський, бублікарство (вироби з паперу) – Агнежка Козира. Фолькльорну частину Гміни Белжець представили аматорський гурт „Долінянки” , з української сторони   виступив гурт „Княжий”. На завершення конференції всі учасники мали змогу почастуватися національними старвами української та польської кухонь, а саме : українські вареники з сиром, польські голубці та бігус, пиріжки з гречкою. Основним почастунком під час конференції став спільний продукт, котрий буде промований у закладах харчування міста Белза та Гміни Белжець - завиванець з маком.

    ПАРАСОЛЬКОВИЙ ПРОЕКТ № IPBU.03.02.00-76-820/12, КОТРИЙ РЕАЛІЗУЄТЬСЯ ПО ПРОГРАМІ ТРАНСКОРДОННОГО СПІВРОБІТНИЦТВА ПОЛЬЩА-БІЛОРУСЬ-УКРАЇНА, „СПІЛЬНА ПРОМОЦІЯ ТУРИСТИЧНИХ МОЖЛИВОСТЕЙ ТА КУЛЬТУРНО-ІСТОРИЧНОЇ СПАДЩИНИ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ, ПІДКАРПАТСЬКОГО І ЛЮБЛІНСЬКОГО ВОЄВОДСТВ”, МІКРОПРОЕКТОМ № 4 „СПІЛЬНЕ ПРЕДСТАВЛЕННЯ ТУРИСТИЧНИХ, ЕТНІЧНИХ ТА КУЛЬТУРНИХЇ ОСОБЛИВОСТЕЙ МІСТА БЕЛЗА (УКРАЇНА) ТА ГМІНИ БЕЛЖЕЦЬ (ПОЛЬЩА) НА МІЖНАРОДНОМУ ТУРИСТИЧНОМУ РИНКУ

  • ПАРАСОЛЬКОВИЙ ПРОЕКТ
  • ПАРАСОЛЬКОВИЙ ПРОЕКТ
  • ПАРАСОЛЬКОВИЙ ПРОЕКТ
  • ПАРАСОЛЬКОВИЙ ПРОЕКТ









    Керівник/координатор Мікропроекту 4 – Оксана Ляховська.

    дописувач_
    .

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    15:35, 29 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567