** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::26.05.2015


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

26 травень 2015 року

Пошук в новинах   

  
суспільство

  • Комарів і Волиця. Історико-краєзнавчий нарис
  • Комарів і Волиця. Історико-краєзнавчий нарис
    Вийшла із друку науково-популярна книга: "Комарів і Волиця. Історико-краєзнавчий нарис"

    Вийшла з друку науково-популярна книга: "Комарів і Волиця. Історико-краєзнавчий нарис", яку видали науковці Інституту українознавства ім. І. Крип`якевича НАН України  Вiталiй Конопля, Вiктор Войнаровський, історик Василь Кучерук, палеонтолог Данило Дригант та місцевий краєзнавець Павло Бугай. Автори задумали її написати ще в 2009 році, коли побачила світ перша книжка "Пам`ятки археології Комарева та Волиці (Сокальщина)", й наполегливо працювали над цим. Тож їхня копітка праця увінчалася успіхом. Книга містить повний опис археологічних знахідок, які знайшли в селах Волиця та Комарів. Статті науковців написані цікаво та доступною мовою. Книга буде пізнавальною не тільки для тих, хто займається дослідженням археологічних знахідок різних періодів, а, насамперед, для мешканців Комарева та Волиці, вихідців цих сіл, які зможуть дізнатися багато нового про рідні села від найдавніших часів і до сьогодення у контексті відомостей про історію Сокальського району. До того ж вони зможуть віднайти своїх родичів на старих світлинах. Автори відшукали в архівах області документи про походження сіл, їхні межі та зібрали відомості про мешканців, які жили на цій території у різні часи, та події, які відбувалися під час Першої та Другої світових воєн. Тут також можна прочитати про участь патріотичної молоді обох сіл в національновизвольних змаганнях, довідатися про їхню діяльність в ОУН Сокальщини. В інших розділах можна дізнатися прізвища жителів Волиці та Комарева, які боролися за волю України в лавах УПА, про утвердження "розвинутого соціалізму" на цих землях, перебудову та крах радянської держави, проголошення незалежності...

    Вміщені також спогади вихідців та старожилів Комарева та Волиці. Що є цікавим для підростаючого покоління, яке хоче знати про історію рідного краю. Книга містить багато фотографій та мап Сокальщини певних періодів.

    Автори щиро вдячні за допомогу у виданні книги президентові компанії ТзОВ "ДюнаВеста" м. Червоноград Сергію Вишневському та директору ПАФ "Білий Стік" Олегу Іванчині.

    Історико-краєзнавчий нарис буде цікавим кожному, хто переймається долею рідного краю. Сподіваємось, що він стане добрим посібником для вчителів та учнів, стане додатковим матеріалом для підготовки до уроків краєзнавства. Однак найважливіше те, що знахідки місцевого краєзнавця доводять, що на цій території були давні людські поселення. Тож скільки ще невідомого таять в собі земні глибини?!

    Можливо, шляхетне бажання пізнати історію своєї малої батьківщини, яке розпочав Павло Бугай на пошуки слідів минулого рідного краю та вивчення його історії, надихне ще когось на такі ж дослідження.

    Газета
    "Голос з-над Бугу"

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    23:19, 28 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567