** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::12.05.2015


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

12 травень 2015 року

Пошук в новинах   

  
культура

В Сокалі пройшов 21 міжрегіональний пісенний фестиваль "Мамині зіроньки"

  • Мамині зіроньки  2015 - Сокаль
  • Мамині зіроньки 2015 - Сокаль

    Як традиційно вже склалось, Сокаль у свято Матері дає можливість діятм із сцени привітати своїх мам гарною українською піснею. Адже саме у другу неділю травня в Сокальському районному народному домі проходить міжрегіональний фестиваль дитячого та юнацького виконавського мистецтва «Мамині зіроньки».  Цього року вже 21 раз лунали зі сцени позивні та гімн фестивалю, який став візитною карткою Сокальщини.

    Цього разу, в конкурсі взяли участь 48 вокалістів з різних регіонів: Володимир-Волинська, Нововолинська, Рави-Руської, Львова, Червонограда, Горохова, Жовківського та Сокальського районів.   Дипломантами та лауреатами стали  23 учасники. Саме їх номери були представлені на заключному гала-концерті переможців, який проходив 10 травня в СРНД. Традиційно, розпочали свято священики. Зокрема благословили  учасників, журі та всіх, хто дотичний до організації фестивалю «Мамині зіроньки» канцлер Сокальсько-Жовківської єпархії отець Роман Синицький, настоятель Червоноградського монастиря чину святого Василія Великого отець Ігнатій, настоятель церкви Вознесіння Господнього отець Володимир Жарський. Також привітали усіх учасників зі святом голова СРДА Олег Кожушко, заступник міського голови Сокаля Олег Олійник та в.о. начальника відділу культури, хорони культурної спадщини, туризму та релігій СРДА Мирослава Михайлюк.
    Далі розпочалась церемонія нагородження.

       Лауреатами третьої премії стали: Софія Глушик з Червонограда, Дарина Сцьольна – Горохів, Андрій Рачинський з Великих Мостів.  Лауреати другої премії – Вероніка Сав’юк з міста Володимир –Волинський, Катерина Заремська – Жовківський район, Василь Пасічник з Соколя. Володарі першої премії – Юлія Седенкова з Червонограда, Марія Галько та Марія Гоцій з Рави – Руської. Приз глядацьких симпатій у Катерини Ілечко. Гран–прі цього разу отримала дівчинка, які вже не вперше успішно бере участь в конкурсі «Мамині зіроньки». Це Анастасія Гриб, місто Володимир-Волинський. У 2013 році вона була лауреатом першої премії, а цього разу отримала гран-прі.  Зазначимо, що серед лауреатів фестивалю був відзначений Андрій Рачинський з Великих Мостій. Один з членів журі, Михайло Олійник, вручив йому подяку за пісню невідомого автора. Після оголошення і нагородження переможців конкурсу, дипломи також вручили і педагогам, які підготували дітей до пісенного конкурсу.

    Цього року було оновлено склад журі, яке оцінювало конкурсантів. Голова - соліст Львівського національного театру оперу і балету імені Соломії Крушельницької, лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів, фіналіст шоу «зірки опери» Петро Радейко. Також в складі комісії: композитор, орнажувальник, саунд-продюсер Михайло Олійник, викладач по класу вокал студії «Апельсин» та керівник Народного вокального ансамблю «Мелодія душі» Любов Андрухів, магістр Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка, лауреат всеукраїнських конкурсів, викладач по класу вокал Сокальської дитячої школи мистецтв імені Віктора Матюка Ірина Грабова – Яремко  та магістр Львівського національного університету імені Івана Франка, викладач по класу вокал Сокальської дитячої школи мистецтв імені Віктора Матюка Богдана Саганська.


    ТРК "Сокаль"

    служба інформації
    ТРК "Сокаль"

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    09:24, 29 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567