** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::04.06.2010


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

4 червень 2010 року

Пошук в новинах   

  
влада

На черговій XXVII сесії Сокальської міської ради розглядали важливі питання життєдіяльності Сокаля, насамперед, про затвердження плану соціально-економічного розвитку міста на 2010 рік та бюджету міста на цей же рік.


Особливо жваво депутати обговорювали перше питання, вносили свої пропозиції, дискутували. В обговоренні взяли участь не лише народні обранці міської ради, а й районної - Григорій Казанівський та обласної - Марія Христинич.


Отже, як відзначив доповідач, міський голова Петро Савчук, що цей план соціально-економічного розвитку є одним з кращих за останні три роки. "Це зумовлено тим, - продовжив виступаючий,- що торік перший раз за 15 років з бюджету міста не вилучали коштів, бо ми з вами не дали. Нам виділили дотацію 940 тис. грн. на захищені статті, відповідно мали перевиконання дохідної частини. Отже, є вільні лишки, які дадуть можливість закінчити цей рік більш-менш нор мально і виділити кошти на те, що найбільш необхідне для міста, адже ми заборгували перед сокальцями. Депутати Сокальської міської ради дуже плідно попрацювали в комісіях та на президії саме з цього питання.


І спільними зусиллями у нас "народився" план соціально-економічного розвитку".


Опісля міський голова проаналізував кожну цифру, порівнюючи її з минулорічною. Дохідна частина міського бюджету зменшена на 2 млн. грн і планується цифра10368960 грн. Більше коштів, ніж у минулому році виділено на благоустрій міста, послуги санітарної обробки. На цей рік закладено ви датки на капремонт покрівлі будинку по вул. Героїв УПА, № 31; дитячих дошкільних установ №№ 1,5,8,9, школи-саду. Видатки по бюджету розвитку: капремонт дороги по вул. Шевченка; реконструкція приміщення дошкільної установи №8; закінчення робіт по прокладанню тротуару по вул. Тар-таківській; ремонт даху будинку №144 по вул Шептицького (заборгованість); капремонт житла по вул. Тартаківській, 38; виготовлення Державних актів на земельні ділянки дитячих дошкільних установ; придбання грейдера, годинника; очист¬ка меліоративних каналів міста; капремонт освітлення по вул. Шептицького, Мулявки, Львівській, Залізняка; відзначення державних свят... Фінансуватимуть ці заходи переважно з вільних лишків, бюдже¬ту розвитку, загального фонду і навіть з обласного бюджету. Також передбачено надходження коштів від продажу п"ятьох земельних ділянок на аукціоні. І саме вони будуть спрямовані на капітальний ремонт аварійних будинків та купівлю техніки для промивки каналізації. Співдоповідач Богдан Леськів доповнив план соціально - економічного  розвитку міста, дав свої роз`яснення і пропозиції, підкресливши, що без допомоги районної влади не вдасться відремонтувати дороги та освітлення в місті. Присутня на сесії депутат обласної ради Марія Христинич повідомила, що обласна рада запланувала профінансувати програми по комунальних дорогах, очисних спорудах в Сокалі, а також висловила жаль -і подив стосовно того, що під час Всеукраїнських спор¬тивних змагань непривабливо виглядали нескошені травники на центральній вулиці міста, де під звуки маршу марширували спортивні сім`ї з усієї України.


Депутат районної ради Григорій Казанівський звернув увагу на необдумане встановлення дорожніх знаків в окремих місцях міста, а також попросив депутатів працювати послідовно, тоді з допомогою районної та обласної влади можна вирішити найскладніші проблеми.



Ще на одній проблемі загострив увагу присутніх депутат міської ради Богдан Зарічний. Йшлося про аварійний (з 1990 року!), будинок №117 по вул. Шептицького, де меш¬кає дванадцять сімей, а окрім цього тут є перехід до дитсадка №1, котрий з кожним днем стає небезпечніший. Він навіть запропонував механізм переведення коштів з однієї статті на іншу, і те що заплановано можна буде зробити пізніше. Підкреслив, що без жодних власних інтересів лобіює це питання, бо хоче допомогти своїм виборцям. Де путати погодилися, що ситуація в згаданому домі непроста, проте перерахували ще 26 будинків, котрі є аварійними. Вирішили в міру надходження коштів врешті взятися за ці будинки-руїни. Також в обговоренні взяли участь Роман Пашковський, Олег Сольвар, Євген Музика, Богдан Тракало, Володимир Конопльов та інші. Згодом депутати затвердили план соціально-економічного розвитку міста на 2010 рік


З наступних питань: про затвердження бюджету міста Сокаля на 2010 рік, штатного розпису та кошторису видатків на утримання міської ради та її виконавчого комітету на 2010 рік; про направлення коштів зі спеціального фонду; про скерування вільних лишків  коштів місцевого бюджету станом на 1 січня 2010 року доповідала завідуюча економічним відділом Людмила Ділай.


Про затвердження пропозицій щодо оптимізації схеми теплопостачання в Сокалі на 2010 рік доповідав директор КП "Сокальтеплокомуненерго" Володимир Кіпень.


Як завжди, розглянуто земельні питання, з якими виступав земле впорядник Любомир Миколайчук, а також депутатські запити і звернення, заяви та скарги мешканців міста.


   4 червня  2010 р.


                                                                                                                        Оксана ПРОЦЬ.





Газета
"Голос з-над Бугу"

якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
15:22, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567