** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::17.03.2010


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

17 березень 2010 року

Пошук в новинах   

  
економіка

Сільське господарство


ВРХ ПОМЕНШАЛО, СВИНЕЙ ПОБІЛЬШАЛО



Нестабільна економічна ситуація у державі, низькі ціни на продукцію тваринництва зумовили спад тваринництва та зменшення виробництва тваринницької продукції. Відтак, станом на 1 березня 2010 року у агроформуваннях Сокальщини налічується 6114 голів ВРХ, з них корів —2338, що на 146 менше, ніж було торік. Середньодобовий приріст ВРХ зменшився на 27 грам до минулого року і становить 381 г. За два місяці цього року господарства виробили 9910 центнерів молока, надій на корову становить 435 кілограмів. Як і торік найбільший його вал у ДП «Молочні ріки» — 2676 цнт та ПАФ «Білий Стік» — 2827 цнт, де надій на юрсау відповідно становить 765 та 583 кг. Тут і високий приріст ВРХ: у ДП «Молочні ріки» - 496 г, у ПАФ «Білий Стік» - 520 грам.


Добрий цей показник і у ПП «Козацький курінь» — 608 г, фермерському господарстві Хахули — 592 г, ТзОВ «Реклинець» — 540 г, ПАФ «Войславичі» -444 г.


Низька ціна на тваринницьку продукцію, зокрема молоко, економічна криза призвели до скорочення поголів`я корів, відповідно й до зменшення виробництва молока. Хоча варто відзначити, що в ТзОВ «Галичхутро», ПАФ «Білий Стік», ФГ «Жужіль», ДП «Молочні ріки», ТзОВ «Реклинець», ПП «Козацький курінь» спостерігається тенденція до збільшення поголів`я корів.


Така ж ситуація прослідковується й у свинарстві. Станом на 1 березня в агроформуваннях налічується 9743 свиней, що на 1791 більше до минулого року. Середньодобовий приріст по району становить 294 грами, а у ТзОВ «Реклинець» та ПП «Флора-С» він значно вищий — 492 г і 309 г. У січні і лютому господарства ПАФ «Білий Стік», ТзОВ «Агрофірма Угринів», ТзОВ «Реклинець», ПП «Флора-С», ТзОВ «Галичхутро», ПП «Агрофірма імені Б. Хмельницького», фермерське господарство «Хом`як», ПАФ «Селекціонер» збільшили поголів`я свиней. Збереглася на рівні минулого року й кількість овець, які утримує на Сокальщині єдине господарство — ТзОВ «Агрофірма «Угринів». Зате в сільгосппідприємствах стає все менше коней, яких є 172. їх ще утримують у ПАФ «Білий Стік» (31), ПАФ «Войславичі» (27), ПАФ «Селекціонер» (23), ТзОВ «Агрофірма «Угринів» (18), ТзОВ «Стенятинське» (16). Проти минулого року значно зменшилося й поголів`я птиці.



Ірина ВАРЕМЧУК,


головний спеціаліст відділу виробництва,


переробки та маркетингу продукції


рослинництві та тваринництва управління


агропромислового розвитку Сокальської РЦА.




Газета
"Голос з-над Бугу"

якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
13:55, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567