** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::03.02.2010


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

3 лютий 2010 року

Пошук в новинах   

  
політика

НЕ ДІЛИТИ, А ОБ`ЄДНУВАТИ!



Ознайомився з статтею «А рухівець, в першу чергу, повинен бути українцем» Олега Солодяка за 12 січня, яку він написав у відповідь на мою - «Рух є і буде» (22.12.2009 р.). Кожний має право висловити власну думку, позицію... Однак, не сприймаю тону статті, тону суду останньої інстанції.


Я противник «винесення на люди» проблем внутрішнього життя партії, і якщо торкнуся деяких, то лише окреслених в статті О.Солодяка. Вважаю, що питання легітимності та інших формальностей відходять на другий план. Головне - доля Руху. Це і спонукало висловитись.


Ніколи не було мови про ліквідацію Руху в області чи районі. Навпаки, лунало від керівництва: «Рух збережемо», «Об`єднаємо національно-демокра¬тичні сили», «Створимо правицю»... А тут раптом рішення про ліквідацію Руху. Хтось же готував його, зберігаючи в таємниці від рядових членів. А чому? Що це за позиція: не згідні з рішенням Всеукраїнських зборів НРУ, оголошуємо про ліквідацію НРУ, і створюємо нову партію. А де боротьба за проведення своєї лінії?


Що це за партійна дисципліна виконувати рішення районної конференції не виконувати рішення Всеукраїнського з`їзду? Тим самим порушувати статут НРУ ст. 113. розділ V якого гласить, що «припинення діяльності (ліквідація чи розпуск) обласної чи районної організації Руху може здійснюватись виключно ухвалою Всеукраїнських Зборів Руху. Саморозпуск структурних ланок Руху їх власним рішенням не допускається» Але такої ухвали немає, і перед тим як ухвалювати подібні рішення, необхідно ознайомитись із статутом.


В попередній статті я зазначив, що питання вступу чи виходу з партії конкретної людини може вирішувати виключно вона сама. Тобто, якщо О. Солодяк і його прихильники не згідні з рішенням Всеукраїнських зборів НРУ, вони мають право вийти з партії. Але не мали повноважень ліквідовувати районну організацію. Для чого створювати партію, яка буде конкурентом партії НСНУ В. Ющенка на парламентські й місцеві вибори? Відповідаючи на запитання у якому форматі «Наша Україна» планує йти на дострокові вибори ВР у разі їх проведення, В Ульянченко (голова партії) відповіла: «Виключно як політична сила «Наша Україна». Ми неодноразово заявляли про те, що не будемо брати участь у різного роду блоках, і закликаємо інші демократичні політичні сили влитись у політичну силу «Наша Україна», лідером якої є Президент В. Ющенко» (http://www.unian.net/ukr/news-358697.html). Не простіше було б перейти в партію В Ющенка, як справжній прихильник Президента? Це було б зрозуміло.


Не треба бути шахістом, який обдумує лише один хід вперед. Ще перед виборами все говорило на те, що в другий тур вийде Ю Тимошенко. І в другому турі обов`язково будемо її підтримувати. Чи у Вас пане Солодяк інша позиція? Хотів би публічно її почути перед другим туром виборів президента України?


Бо в газеті «Сокальщина» (грудень 2009 р - січень 2010 р. №1(95), до якої Ви маєте відношення, була стаття «Він і вона - одна сатана». Я з цим погодитись аж ніяк не можу. Вони відмінні багато в чому. В передвиборчій програмі Віктора Януковича записно «надання російській мові статусу другої державної», а Юлія Тимошенко. виступаючи у Львові з нагоди Дня соборності України, чітко заявила: "Ми з вами зобов`язані захистити єдину державну українську мову, і не дати ні за яких обставин посягати на базові цінності нашої держави". І це абсолютно правильно. І не тільки з огляду на історію, але з погляду сьогодення. Одна державна мова збереже в країні спокій, який вкрай необхідний для нашого розвитку.


Не згідний з Вами, п. Солодяк, що цитувати В Чорновола можуть лише «обрані» В’ячеслав Максимович писав для всіх. Ризикну стверджувати: коли вислови Чорновола почнуть використовувати і комуністи, то тоді можна сказати, що справа Чорновола перемогла остаточно.


Не розумію заголовка «А рухівець, в першу чергу, повинен бути українцем». Для мене, не тільки рухівець, але і представники всіх політичних сил повинні стояти на українських засадах, відстоювати українські інтереси .. В протилежному випадку, діяльність таких партій необхідно заборонити. Українець не лише той, що належить до певної правильної, на Вашу думку, партії, чи голосно говорить про свій патріотизм, а людина, яка відстоює інтереси своєї громади, свого району, України не залежно від партійної чи національної приналежності. Та и врешті-решт сумлінно і чесно виконує роботу.


Повірте, тяжко спостерігати за тими подіями в НРУ і стояти осторонь. Моя стаття «Рух є і буде» був закликом зберегти Рух... А взагалі-то я не підтримую ні одну, ні другу сторону. Вважаю, що вони обидві винні у важкому становищі Руху. Не хочу бути причетним до цього...


Щоб припинити партійні чвари необхідно перейти до мажоритарної системи на виборах до місцевих рад. Тоді міжпартійні конфлікти зникнуть, і в місцеві ради потраплять представники від громад, а не від партійних кланів. А те що демократичні сили «чубляться» між собою, і не можуть об`єднатись навколо одного представника, навіть на прохання воїнів УПА, шкодить загальнонаціональним інтересам. А тепер всім нам потрібно обов`язково прийти на вибори і проголосувати за кандидата від демократичних сил.



Віталій КОМБЕЛЬ, депутат Сокальської районної ради.
2 лютого 2010 року

Газета
"Голос з-над Бугу"

якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
01:47, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567