** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

Сокаль і Сокальщина : новини ::23.11.2008


НОВИНИ СОКАЛЬЩИНИ

23 листопад 2008 року

Пошук в новинах   

  
культура

Чарівний  пензель  митця

 

  • Ярослав Футиш - відкриття персональної виставки
  • Ярослав Футиш - відкриття персональної виставки

    23 листопада, в  перший зимовий день, в Сокальському  в музеї «Людина. Земля. Всесвіт» було багатолюдно.  Надзвичайною подією стала  персональна виставка сокальського  талановитого художника  Ярослава Футиша.
      Випускник Львівської Академії мистецтв представив на розгляд шанувальників мистецтва  цілий ряд своїх творчих  робіт.  Розглядаючи полотна автора відчуваеться  його високопрофесійна підготовка. Свого часу  йому пощастило навчатися  в таких корифеїв мистецтва  як: І.Бокотей, В. Монастирсткий, В.Мисько.


  •  

    Автор працює в різних жанрах. Перед нами  постали  чудові пейзажі,  які вражають своєю  багатою  кольоровою палітрою, портрети  бабусі і сина Назарія. 
    Велика частина робіт написана на  релігійну тематику - це зображення  Діви Марії, Ісуса, Таїнство Різдва, церква в  с.Стенятин, храм Петра і Павла в  Сокалі. 
    Цікавою є  його юнацька  робота «Церква в с.Шмитків», яку  він написав  ще в 12-річному віці.  А тепер, через 30 років відданих малюванню, в роботах  автора ми бачимо зрілого майстра пензля, чудові композиції, різноманітну техніку виконання..

     


  •  

    Багато сил і таланту віддав художник педагогічній діяльності. В  листопаді 1996 році в Сокальській  музичній школі було відкрито художнє відділення ( вона була реорганізована в школу мистецтв) і перші учні сіли за мольберти. Весь свій талант він  передавав  дітям  і тепер Ярослав Футиш  пишається  цілою плеядою своїх  талановитих учнів , які  продовжили його справу, стали   переможцями багатьох  обласних, всеукраїнських і міжнародних виставок і навчаються в багатьох мистецьких закладах України, та за її межами.


     

    Свято не обійшлось і  без музики, яка  була чудовим поєднанням  до  його полотен. В програмі виступили - інструментальний дует у складі Романа Козярського та Валентини  Піскляк, юні співаки  Галина Гумен ( клас викладача Ольги Пенюк), бандуристка  Іванна Шишка (клас викладача Надії Кузій. Прозвучали  пісні  відомого сокальського композитора Ольги Пенюк «Святе ім’я» на сл.М.Гавришквича, «Мальви» на сл.Г.Дробиняк, «Українська родина» на сл. Я.Кортка.


     
  • З добрими словами про митця виступили настоятель церкви архистратига Михаїла  отець Я.Збитковський, директор музею з м.Ковеля І.Сидорук., директор музею «Людина. Земля. Всесвіт» А.Покотюк, директор  дитячої школи мистецтв ім. В.Матюка Я.Стефанишин, художник В.Лесик . Майстерно провела творчу зустріч Наталія Покотюк .
     Ще довго поціновувачі таланту митця стояли біля його полотен і дивувалися, що поряд нас живе така скромна, неординарна і талановита людина, яка  веде нас в прекрасний і незвіданий  світ мистецтва і  дарує  всім  нам диво.




  •  
  •  
     
  •  
     
  •  

    Валері Кюнеп
    дописувач

    якщо Ви хочете додати, заперечити чи обговорити
    напишіть адміністратору: заповніть HTML форму

    RAM counter
    додому
    написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
    Всі права застережено 2005
    00:41, 29 березня 2024 року
    При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
    Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
    +380686916567