** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

СОКАЛЬСЬКА ГІМНАЗІЯ Пропам’ятна книга

 Книги | Автори

СОКАЛЬСЬКА ГІМНАЗІЯ Пропам’ятна книга
Олег Романів

 

444

*

Особливо запам’ятався Міжнародний конкурс вокалістів у Монреалі, на якому співаки зі східних країн виступали вперше. Поряд зі складними творами Баха, Генделя, Бетовена, Белліні, Доніцетті, Верді, Шумана, Шуберта, Равеля, Дебюссі у програму конкурсу був включений спеціаль­но скомпонований для нього твір канадійського композитора Г. Сом­мерса, побудований на мелодіях канадійських індіян. Пісня виконувалась у супроводі своєрідного оркестру у складі тамтаму, дзвіночка, маленько­го бубна та флейти, а ноти для вивчення цього твору роздавали учасни­кам конкурсу лише за два тижні до його виконання. Мені неймовірно по­таланило: я отримав на цьому конкурсі першу премію. Особливо заімпо­нувала мені рецензія одного з музичних критиків, уривок з якої не можу не процитувати: „Юрій Мазурок — український хлопець, який раніше ні­коли не чув, та, мабуть, і не зустрічав індіян, заспівав індіянську пісню так, що всі в залі несподівано побачили і мисливця, і його здобич. Перед слухачами стояв юнак у фраку, який зумів переконати всіх, що він індіянин“.

У квітні 1993 року виповнилось ЗО років моєї праці у Великому теат­рі, протягом яких виконав практично всі центральні баритонові партії в операх „Євгеній Онєгін“, „Пікова дама“, „Війна і мир“, „Севільський ци­рульник“, „Кармен“, „Травіата“, „Бал-маскарад“, „Трубадур“, „Дон Карлос“ та інші. Щаслива доля дала мені можливість з успіхом виступа­ти на сценах найпрестижніших оперних театрів світу — в Мілані, Лондо­ні, Парижі, в оперних театрах Бельгії, Австрії, Німеччини, Югославії, США, Канади, Японії та інших країн світу. Як оперний співак, поєдную свою роботу з виконанням камерних творів Шуберта, Шумана, Малера, Ґріґа, Чайковського, Рахманінова. Але завжди включаю у програму кон­цертів рідні мені твори Лисенка,Стеценка, Степового, Лопатинського, Січинського, Кос-Анатольського та неперевершені за красою наші укра­їнські пісні. Зокрема, у двох останніх доброчинних концертах у Канаді для дітей — жертв Чорнобильської катастрофи — саме романси україн­ських композиторів „Як почуєш вночі“, „Ой, три шляхи широкії“, „Ой, ти, дівчино, з горіха зерня“ зробили фурор серед публіки, яка, можливо, уперше почула українське слово.

 

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
17:21, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567