** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

СОКАЛЬСЬКА ГІМНАЗІЯ Пропам’ятна книга

 Книги | Автори

СОКАЛЬСЬКА ГІМНАЗІЯ Пропам’ятна книга
Олег Романів

 

328

*

доповнюють одна одну і вказують на багатство минулого та можливості майбутнього. Твори Тані і Аки тільки підтверджують незнищенність ста­ровинної спадщини, яку український народ творив і зберігав два тисячо­ліття нової ери та яку зберігатиме й плекатиме і в третьому тисячолітті. На відкритті виставки О. Федорук так оцінив доробок мисткинь: „Приїзд Аки Перейми і Тані Осадци в Україну — це велика культурна подія. Україна виборола своє право на свободу. Зі свободою приходить вільна національна культура. Ця виставка надзвичайне явище, бо ці мисткині у своїй творчості яскраво виявляють національний характер, темперамент і наш український дух. їхнє мистецтво не архаїчне, а сучас­не, за стилістикою модерне. В ньому втілені ідеали народу, його пережи­вання, думки та сподівання“.

Ця виставка писанок, художніх картин, кераміки і скульптур пересув­на, вона мандрує по Україні до сьогодні. Дотепер її експонували в 23-х містах — від Києва до Одеси і від Львова до Полтави.

З 1994 р. Таня Осадца є Почесним членом Спілки народних майстрів України. Користується заслуженим світовим авторитетом, надалі про­довжує активну громадську діяльність.

Володимир СИРОЇД

 

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
21:38, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567