** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

СОКАЛЬСЬКА ГІМНАЗІЯ Пропам’ятна книга

 Книги | Автори

СОКАЛЬСЬКА ГІМНАЗІЯ Пропам’ятна книга
Олег Романів

 

320

*

Степан ГУРА

Багатолітній генеральний директор ак­ціонерного товариства „Колос“, член-кореспондент Академії підприємства та мене­джменту України, заслужений працівник промисловости України.

Народився 25 січня1932 р. у с. Поториці на Сокальщині в сім’ї селян, а зараз госпо­дарів. Початкову освіту отримав у рідному селі. Продовжував навчання у Сокальській державній гімназії, а згодом — у середній школі № 1 м. Сокаля, де навчався до 1953 р. У цьому ж році вступив на навчання до Львівського політехнічного інституту, який успішно закінчив в 1959 р.

Від 1959 р. до 1964р. був зайнятий на різ­них ділянках організаторської праці. У про­цесі роботи проявив себе перспективним і здібним інженером, з усією повнотою віддавав себе виробничій та громад­сько-суспільній діяльності, захищаючи інтереси своєї громади і тих україн­ських патріотів, що потребували матеріальної та моральної підтримки.

Від 1966 р. С. Гура працює на керівній посаді Львівського пивовар­ного заводу (підприємство ВАТ „Колос“) — директором та генеральним директором. Тут проявив себе як вмілий організатор підприємства, чуй­ний керівник великого корпусу працівників. Провів реконструкцію заво­ду, сприяв збільшенню виробничих потужностей, підвищенню якості продукції.

Після проголошення Української Державности, підприємство, керо­ване С. Гурою, вступає в новий етап розвитку і піднесення. За ініціати­вою С. Гури нав’язані виробничі контакти з європейськими підприєм­ствами — Німеччини, Польщі, Чехії, Голандії. Значно зріс асортимент продукції, її якість, що дає вагомий внесок у скарбницю української Дер­жави та розбудови її виробничого потенціалу.

С. Гура є автором більше тридцяти публікацій з дослідно-виробничої тематики, піднесення економічного розвитку України. Як чесна і мужня людина, висококваліфікований фахівець своєї справи і як видатний гро­мадський та суспільний діяч, патріот своєї Батьківщини, Степан Гура постійно спонсорував будівництво і реконструкцію церков, шкіл, дитя­чих садків, театрів та ін. культурних установ як державних, так і громад­ських. Ніколи не відмовляє у матеріальній допомозі тим, хто її потребує. Здобув собі високий авторитет у народі.

С. Гура одружений, має дочку, яка закінчила Львівський Державний університет ім. Ів. Франка.

Тихон ЛЕЩУК

 

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
09:14, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567