** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

СОКАЛЬСЬКА ГІМНАЗІЯ Пропам’ятна книга

 Книги | Автори

СОКАЛЬСЬКА ГІМНАЗІЯ Пропам’ятна книга
Олег Романів

 

311

*

та деревообробка“, а також член робочої групи для спеціальності „Лісоінженерна справа“ (1998).

Напрям його науково-дослідної роботи - динаміка, проектування та оптимізація параметрів лісотранспортних засобів. У 80-х роках успішно працював над теоретичним обґрунтуванням структури та розробленням тематичного забезпечення системи автоматизованого проектування колісних машин, керував відповідною госпдоговірною тематикою на замовлення ГСКТБ ВО „Львівхімсільгоспмаш“. Він опублікував понад 80 наукових праць.

Досяг значних успіхів в організації студентської науково-дослідної роботи, будучи тривалий час науковим керівником студентського нау­кового товариства університету. Виконані під його керівництвом сту­дентські наукові роботи відзначені медалями та іншими нагородами. Він розробив курс „Основи наукових досліджень“, який введено в навчаль­ний процес ще у 70-х роках, видав конспект лекцій з цієї дисципліни.

Багато праці вклав у справу впровадження обчислювальної техніки в навчальний процес і в наукові дослідження, був одним із перших, хто на­давав і постійно надає методичну допомогу в освоєнні сучасних комп`ю­терних систем.

Під керівництвом Б. Білика захищено дві кандидатські дисертації. Сьогодні він продовжує готовити молоду наукову зміну.

В листопаді 1993 р. його обрано членом-кореспондентом Лісівничої Академії Наук України, нагороджений знаком „Відмінник освіти Украї­ни" (1995), за вагомий внесок у підготовку висококваліфікованих фахів­ців та плідну наукову і педагогічну діяльність йому присвоєно почесне звання „Заслужений працівник народної освіти України“ (1999).

З квітня 1993 р. працює деканом лісомеханічного факультету Україн­ського державного лісотехнічного університету. Після проголошення самостійности України проводить значну громадську діяльність. У 1992 р. був одним із засновників Асоціації викладачів і співробітників лісотех­нічного інституту і став її головою. Брав активну участь в заснуванні на­ціональної спілки педагогічних і наукових працівників Львівщини і є членом її ради. Він член НТШ, „Просвіти“ і педагогічного товариства ім. Ващенка.

Одружений, дружина — юрист, його донька — інженер з автоматиза­ції виробничих процесів.

Йосип КАНЮК

 

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
11:00, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567