** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

СОКАЛЬСЬКА ГІМНАЗІЯ Пропам’ятна книга

 Книги | Автори

СОКАЛЬСЬКА ГІМНАЗІЯ Пропам’ятна книга
Олег Романів

 

309

*

Богдан БІЛИК

Богдан Білик народився 12 вересня 1931 р. в м. Сокалі в сім’ї вчителів. Батько,

Білик Василь, уродженець с. Поториця під Сокалем, працював вчителем гімназії в м. Люблині, мати, Білик Стефанія, вчите­лювала у вселюдній школі.

З 5-ти років Богдан вільно читав україн­ською і польською мовами, вступив до дру­гого класу, який закінчив у Люблині в 1939 р.

Кожного літа сім’я, а були ще старші брат Мирослав і сестра Люба, приїжджала в Сокаль на вакації, де на околиці міста над Бу­гом батько виплекав гарний сад, був город і незакінчений цегляний будинок. Коли у ве­ресні 1939 р. розпочалася війна, сім’я Біли- ків залишилася в Сокалі.

В 1941-1944 рр. Богдан навчався в Сокальській гімназії (1-3 кл.), де батько працював учителем рисунку і ручної праці. Там же навчався брат Мирослав (5-7 кл.) і сестра Люба (4-6 кл. ). В 1944 р. Богдан закінчив З клас, брат Мирослав у червні 1944 р. пішов в УПА і 8 січня 1945 р. загинув в селі Любінь Малий під час бою з московським окупантом.

З вересня 1944 р. Б. Білик розпочав навчання у сьомому класі Со­кальської середньої школи, яку закінчив в 1948 році. Тоді ж вступив на лісоінженерний факультет Львівського лісотехнічного інституту, після закінчення якого у 1953 р. був скерований на роботу в Лісотехнічний ін­ститут викладачем кафедри транспорту лісу. В 1960-1963 роках він аспі­рант кафедри транспорту лісу (науковий керівник — проф. Б. Г. Гастєв), захистив кандидатську дисертацію (1965). Від тоді і до сьогодні працює в лісотехнічному інституті — асистентом, доцентом (1966), професором ка­федри лісових машин і доріг (1992), де читає такі дисципліни, як „Автомобілі та трактори“, „Основи наукових досліджень”, „Теорія само­хідних лісових машин“ та „Проектування самохідних лісових машин“. Б. Білику належить заслуга укладення програми і методичного забезпе­чення нововведеного курсу „Проектування лісових машин“ (1966) та впровадження в навчальний процес „Теорії самохідних лісових машин“ (1994) і видання навчальних посібників і методичних розробок вищена­званих предметів.

Б. Білик брав участь в опрацюванні трьох експериментальних освіт­ньо-професійних програм, за якими сьогодні навчаються студенти лісо­технічного факультету. Багато часу присвятив розробленню стандартів вищої освіти. Він голова робочих груп Міносвіти України з розробки складових нормативного і навчально-методичного забезпечення для спе­ціальності „Обладнання лісового комплексу“ і напряму „Лісозаготівля

 

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
11:27, 28 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567