** неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
Зробити сторіку домашньою
Перейти на головну  - www.sokal.lviv.ua  /Сокаль і Сокальщина/
контактипро нас, про проект
книга гостей
Фотогалерея

Відеокаталог

Нам цікаво знати:



Безкоштовні точки доступу до мережі інтернет від Інтернет та сервіс провайдер

МІНІСТЕРСТВО ДОХОДІВ І ЗБОРІВ УКРАЇНИ

Google


 
 

СОКАЛЬСЬКА ГІМНАЗІЯ Пропам’ятна книга

 Книги | Автори

СОКАЛЬСЬКА ГІМНАЗІЯ Пропам’ятна книга
Олег Романів

 

118

*

Структура гімназії динамічна і гнучка. Вона дозволяє поєднувати цілі та завдання виховання, навчання, розвитку учнів кожної вікової групи з урахуванням психологічних і фізіологічних особливостей дітей та підліт­ків. Сім років навчання в гімназії складають такі етапи:

початковий — 1-3 класи (10-13 років);

основна школа — 4-5 класи (14-15 років);

середня школа — 6-7 класи (16-17 років).

На початковому етапі зберігається переважно класна структура, на­вчання спрямовується на засвоєння основних предметів і розвиток мис­лення учнів. Вчителі ведуть активну роботу щодо виявлення здібностей і нахилів учнів, вводяться елементи диференціації.

В подальшому учням надається широка можливість вибору напряму своєї освіти — профільних спецкурсів, годин за вибором, консультацій; вони залучаються до науково-дослідницької, пошукової роботи. Почина­ючи з четвертого класу, кожен учень пише наукову роботу відповідно до профілю навчання, яку захищає перед комісією в кінці навчального року. Різноманітною за змістом є тематика таких праць:

Поети та прозаїки Сокальщини (Оксана Гук, Оксана Ходань);

Обряди Сокальщини (Галина Сало);

Видатні люди Сокальщини (Роман Сивак);

Є. Петрушевич у Сокалі (Оксана Семенюк);

Наші земляки — борці за волю України (Ірина Батюк);

Молодіжна організація „Пласт“ (Віктор Стичаковський);

„Просвіта“ Сокальщини (Любов Салига);

Видатні постаті духовенства (Оксана Семечек).

Переможцями обласних конкурсів 2000/01 навч. р. стали Володимир Войтович — „Лікарські рослини Сокальщини“, Володимир Грисюк — „Комахи у житті людини“, Валентина Комарницька — „Валеологічне зна­чення народної медицини українців“.

На завершальному етапі навчання тісно1 пов’язується з обраною спеці­альністю вищої освіти. Кожен учень, крім базового компонента освіти, вивчає підібрані профільні спецкурси.

В навчальному плані виділено додатковий час на поглиблене вивчення та додаткові курси з англійської мови, математики, історії, української мови, основ інформатики, зарубіжної літератури, психології, хореографії. Факультативно вивчаються креслення і друга іноземна мова (англійська, німецька, французька). В попередні роки учні вивчали латинську мову, ос­нови шахової гри, етику, історію світової культури.

Набір учнів до гімназійних класів проходить на конкурсній основі. В гімназії працюють понад 50 вчителів. Частина з них відібрана на конкурс­ній основі, інші працюють за контрактом. Всі мають вищу освіту, або нав­чаються в вищих навчальних закладах. Так, М. А. Гентуш, М. В. Кушіль, М. Й.Семчук , Н. П. Наумчук — мають звання „вчитель—методист“, М. С. Мащак, В. Й. Лесик, Л. Ф. Медадь, Н. І. Кліщ, Ю. Д. Вуйцик — „старший вчитель“; вищу категорію мають 21 і І категорію — 11 педаго-

 

RAM counter
додому
написати вебмайстру http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
11:37, 29 березня 2024 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
+380686916567